Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеРегионална лига

КК Црвена звезда мтс: „Били смо јасни“

КК Црвена звезда мтс у циљу веродостојног обавештавања српске кошаркашке јавности , саопштава да неучествовањем свог представника на састанку радне групе АБА лиге у Загребу, наш клуб није желео да доноси било какве одлуке без представника још једног српског клуба, који заједно са Црвеном звездом без обзира на бројне несугласице, чини интегрални и важан део АБА лиге у сваком смислу.

Потврду наших тврдњи о дисфункционалности АБА лиге доноси и податак да представник КК Партизан НИС није добио никакву повратан одговор око термина састанка, нити је КК Црвена звезда мтс о томе била обавештена.

Обавештени смо да су сви учесници Радне групе потрдили своје присуство за састанак 04.12.2019. године у Загребу. Стичемо утисак да се појединци све очигледније прибојавају тако ретко виђеног јединственог става српских клубова, и то око кључних питања за даље функционисање АБА лиге. Својеврсну потврду за то добили смо и у појединим јучерашњим јавним реакцијама или препричавањима телефонских разговора, након нашег саопштења у коме смо јасно упозорили на дешавања која неодољиво подсећају на претходне сезоне.

Међутим, оно што говори о кампањском приступу и одсуству визије за будућност АБА лиге је чињеница да појединци не схватају промене и тенденције у европској клупској кошарци, у којој за лигу „корпоративно – коалиционог“ приступа неће бити места – јер као таква сигуро неће ни постојати!

Посебно нас обесхрабрује чињеница да појединци не схватају суштину и величину проблема, у смислу будућности регионалне кошарке, а за нас на првом месту интереса српске кошарке.

Наш интерес јесте опстанак прве и друге АБА лиге , али не по моделу у коме ће српски клубови бити декор и мета „специјалаца“ већ оно што треба да буду – интегрални део ових лига, без којих АБА лиге сигурно не би биле оно што јесу, а вероватно не би ни постојале. Допало се то некоме или не! Зато КК Црвена звезда мтс понавља још једном, или ће договорени принципи на Скупштини АБА лиге бити примењивани, или ове и (такве) лига не требају никоме – нити националним лигама региона, а понајмање Евролиги!

КК Црвена звезда

The post КК Црвена звезда мтс – Били смо јасни appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 дец 5, 2019 at 21:23

ZAŠTO NAŠE MEČEVE PRENOSI OVO GOVNO NA SPORT KLUBU ?

Reply

Leave a Comment