Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Распуцани омладинци за јесењу титулу

Феноменалну партију у Суботици пружили су наши омладинци и савладали Спартак 4:1. Мрежу Суботичана начео је Миловановић, утакмицу је преломио Бурмаз са два поготка, а тачку на меч ставио је Бабић, чиме су наши јуниори и званично постали јесењи прваци.

Спартак – Црвена звезда 1:4 (1:1)

Судија: Новак Симовић. Стрелци: Миловановић у 19. (из једанаестерца), Бурмаз у 52. и 63, Бабић у 90. минуту за Црвену звезду, а Божовић у 12. минуту (из једанаестерца) за Спартак. Жути картони: Новаковић, Благојевић (Црвена звезда), Јанчић, Видовић, Јовић (Спартак).

Спартак: Стајковић, Видовић, Килибарда (од 60. Станисављевић), Поповић, Јанчић, Жижа, Молнар, Јовић, Каурин (од 70. Кузмановић), Божовић, Лазић (од 38. Симић).

Црвена звезда: Катић, Гачић (од 38. Митровић), Благојевић, Одада, Лукић, Миликић, Пантовић, Новаковић, Миловановић (од 84. Пиплица), Бачанин (од 49. Бурмаз), Бабић.

Стигли су домаћи до предности већ у 12. минуту. Направио је Катић пенал, а прецизан са беле тачке био је Божовић. Играо се 19. минут када је Бабић непрописно заустављен у шеснаестерцу домаћих. Стајковић је направио фаул, а одговорност је преузео Миловановић и рутински поравнао резултат. Наставили су изабраници Славољуба Ђорђевића да нападају, а затресла се пречка Суботичана у 30. минуту када је Новаковић центрирао, а Миликић био највиши у скоку.

Одмах по уласку у игру након повреде Гачића, скренуо је пажњу на себе Митровић. Прошао је по десном боку, дриблингом надмудрио чувара и проиграо Пантовића чији ударац са неколико метара блокира Јанчић. Оквир гола је погодио и Новаковић у 44. минуту. Упослио га је Пантовић, а наша “осмица” је са ивице казненог простора пласирала лопту и погодила стативу.

Направио је прву промену Ђорђевић већ на старту другог дела игре, па је опорављени Бурмаз добио прилику у Суботици. Три минута била су довољна нашем капитену да погоди мрежу домаћих. Прошао је Бабић по левом боку, проиграо Бурмаза пасом у простор, а нападач црвено-белих је прецизно шутирао и матирао Стајковића. Задавао је Новаковић муке одбрани Спартака ударцима са дистанце, а покушај у 60. минуту завршава поред гола.

Поново Суботичани нису имали решење за тандем Бабић-Бурмаз. Играо се 63. минут када је Бабић прошао левој страни, одрадио већи део посла и спољним делом стопала проиграо Бурмаза који из прве шаље лопту у мрежу домаћих. Центрирао је Благојевић у 67. минуту, примио је грудима лопту Миловановић и шутирао из прве, а одмах након тога је покушао и Бурмаз, међутим, резултат се није променио. Тачку на меч ставио је Илија Бабић у последњим тренуцима меча. Ушао је са леве стране у средину казненог простора и прецизним ударцем послао лопту у гол домаћих, чиме су омладинци освојили нова три бода и постали јесењи шампиони.

The post Распуцани омладинци за јесењу титулу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment