Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда савладала Армани

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Армани у Милану!

Црвено-бели су свих 40 минута играли сјајну одбрану, али је она заиста била фасцинантна у другом полувремну када је домаћин постигао само 27 поена. Сјајна одбрана, али и веома паметна решења у нападу током читаве утакмице, о чему сведочи осам изгубљених лопти целог тима.

У брилијантној тимској победи бриљирао је Лорензо Браун који је поново потврдио да је у изврсној форми. Меч је завршио са 21 поеном, од којих се издвајају они у завршници меча, а уз то имао и седам асистенција и четири скока. Пратио га је Били Берон са 17 кошева.

Од почетка утакмице црвено-бели су били веома мотивисани. Одлична игра у одбрани омогућила је црвено-белима да утакмицу уведу у ритам који је њима одговарао. Ипак, индивидуални квалитет домаћина држао је утакмицу у егалу. Ниједна екипа није могла до осетнијег вођства, црвено-бели су на свом конту имали плус четири када је расположени Лорензо Браун погодио тројку – 13:17. До краја периода Звезда је задржала вођство на свом конту – 18:20.

Почетком другог периода црвено-бели су увечали вођство преко Дерика Брауна, али је онда уследила серија Арманија 8:0 коју је заокружио Немања Недовић тројком. Узвратио је Филип Човић, а добра одбрана црвено-белих није дозволила да се серија домаћина настави. Домаћин је на два минута пре краја друге деонице поново дошао до ’’плус пет’’ – 36:31, али је Били Берон тада имао спреман одговор.

До краја деонице екипа из Милана је сачувала вођство, али је оно било свега пола коша јер је Лорензо Браун тик пред звук сирене положио – 40:39.

Периоди добре одбране из првог полувремена прерасли су у одличну одбрану у континуитету. Армани се мучио да пробије бедеме гранитне одбране изабраника Драгана Шакоте. О томе најбоље сведочи податак да је домаћин за цео трећи период постигао свега 10 поена, укључујући и тројку Мајкла Рола у самој завршници. У трећем кварталу блистао је Лорензо Браун и био један од најзаслужнијих за серију 12:2 која је у завршници трећег периода донела и двоцифрену предност Звезди – 47:57. Поменути Рол смањио је шутем за три поена предност и поставио на крају треће деонице ’’минус седам’’ на семафор – 50:57.

Фасцинантна одбрана црвено-белих наставила се и у последњем кварталу. Она је чувала вођство које ни у једном тренутку није падало испод пет поена. Одговорност у нападу била је у рукама Лоренза Брауна који је увек налазио решење када је било потребно. Берон је погађао важну тројку, Гист пронашао поене из елеј-упа који је креирао сјајни Браун. Петорка Браун, Берон, Џенкинс, Браун и Гист била је гранит који није могао Армани да пробије.

На крају велика победа. Друга на гостовању у Евролиги након Каунаса.

Милано – Црвена звезда 67:77 (18:20, 22:19, 10:18, 17:20)
Дворана: „Медиоланум форум”. Гледалаца: 8.680. Судије: Роберт Лотермозер, Серђо Силва и Марчин Ковалски.
МИЛАНО: Дела Вале 7, Мак 2, Биља, Мораскини 7, Рол 9, Родригез 14, Тарчевски 3, Недовић 6, Брнс, Вајт 6, Брукс 7, Скола 6.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 2, Д. Браун 12, Човић 2, Л. Браун 21, Давидовац 6, Фаје 6, Берон 17, Добрић 3, Гист 2, Џенкинс, Симанић, Оџо 6.

Повезане вести

7 comments

ivan niksic дец 6, 2019 at 10:35

Cestitke na pobjedi, zasluzenoj i sigurnoj pobjedi! Nekako se namece kao najvazniji element ove pobjede vrlo dobar i konzistentan pristup tokom (skoro) cijele utakmice. I konacno je Zvezda igrala kao tim i igra je imala ako ne puno ljepote, a ono svakako glavu i rep, gdje se znalo ko sta radi i na terenu i na klupi, prosto receno timska pobjeda, sto je i uslov za bilo kakvu sansu na uspjeh. ALI, samo da potraje i da se nadograduje i popravlja igra ili elementi igre koji su potrebi da bi sve ovo i dalje trajalo i donijelo jos vise i bolje rezultate. ,Idemo dalje!’

Reply
Nenad Popovic дец 6, 2019 at 00:52

Pohvalno je sto se objavili clanak na sajtu veceras, a ne da cekate sutra. To je zato sto smo pobedili, ali postavljajte i kada izgubimo, a ne tek sutradan. Niko ovde od nas koji pisemo, nije zlonameran, nego svi zelimo dobro nasem klubu, da hvalimo kada se pobedjuje, pa i kada se gubi, ali i da ukazemo na mnogo toga sto ne valja i u porazima, a i u pobedama. Najzad jedna zrela igra! Pre nekoliko dana sam ozbiljno kritikovao Sakotu, nakon poraza od Cedevite. Izgleda da je dosta toga shvatio i po mom misljenju, ovo je veceras njegova pobeda. Odlicno vodjena ekipa, znalo se sta ko radi, a vidim i da onaj jadni Gavrilovic nije mnogo ustajao sa klupe, pa nije puno ni smetao. Odlicno rasporedjena minutaza i odlican tajming i osecaj za izmene. To je ono sto je falilo i ako se tako nastavi, ni Aba liga nece biti problem da se osvoji, ali polako, jer jedna lasta ne cini prolece, a budimo realni Armani nista posebno nije veceras prikazao. Bez obzira na to, pobedi se u zube ne gleda, ali opet se videlo koliko smo tanki, kada je junior u igri. Lorenco postaje lider i svaka mu cast. Ja se licno tome nisam nadao i samo neka tako nastavi, ali po ko zna koji put kazem, da fali drugi plej, jer ne daj Boze, da se Lorenco povredi, a umorice se sigurno, jer sezona je jako duga i zahtevna. Raduje solidna igra Derika, a i Beron se polako vraca. Gist solidan u odbrani, ne ide mu u napadu i mora da se radi da i napadacki proradi. Davidovac odradio dosta toga dobrog veceras. Necu da gresim dusu, ali nekako je sve bilo bolje bez Lazica, pa i o tom faktoru Sakota treba da razmislja, jer momci odigrase odbranu jako dobro. Djenka ocajan u napadu, ali odbranu je razvalio. Da se i Perper sto pre vrati i da se nadje prava uloga za Dobrica i bice super. Veliki pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 6, 2019 at 00:22

KONAČNO IMAMO TRENERA,BIĆE OVO SVE BOLJE,NOĆAS JE VRHUNSKI IGRANA ODBRANA,SELEKCIJA ŠUTA ODLIČNA,BORBENOST DO GRANICE IZDRŽLJIVOSTI.BRAVO MOMCI,TAKO SE BORI ZA ZVEZDU. JOŠ KAD SE DR PERPER OPORAVI…I ZA KRAJ ZAHTEVAM DA RUKOVODSTVO KLUBA TRAŽI DA NAŠE MEČEVE KOMENTARIŠE ISKLJUČIVO KOVAČIĆ U TANDEMU SA KUZMANOVIĆEM,OVAJ FRANJEVAC JE SRAMOTA ZA SPORT KLUB.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 5, 2019 at 23:45

kad je nesto dobro naravno da se treba pohvaliti..ovo je vec licilo na nesto..borbeno,pozrtvovano..sve cestitke

Reply
MILOS RANKOVIC дец 5, 2019 at 23:30

PRVI IZVINJENJE TRENERU,JER CIM JE SMANJIO MINUTAZU NEKIM IGRACIMA MI POSTAJEMO EKIPA KOJA CE UZETI ABA LIGU OPUSTENO,NAJVISE ME OBRADOVAO DERIK BRAUN,OVAJ COVEK AKO KRENE NECEMO IMATI PROBLEME NIKAKVE,TRENER PRVO JE REKAO TRAZI SE PLEJ,SMANJIO MINUTAZU COVICU,SMANJIO MINUTAZU KUZMICU KOJI NIJE JOS FIT,MORAMO I MI DA POMOGNEMO PROTIV BASKONIJE DA NAPUNIMO ARENU,PESTO DINARA NIJE VELIKA PARA,ZA KRAJ SVAKA CAST NAVIJACIMA KAPA DOLE VI STE LEGENDE

Reply
Dragan дец 5, 2019 at 23:26

Ovo je večeras bilo odlično… Samo da uhvatimo neki kontinuitet. Da vežemo seriju dobrih utakmica! Derik konacno dobar. Đekna totalno van priče..

Reply
MILOS RANKOVIC дец 5, 2019 at 23:24

NAPOKON BRAUN,I NAPOKON SAKOTA

Reply

Leave a Comment