Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Берон и Добрић: Одбрана као кључ и путоказ

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су у Милану другу овосезонску победу на гостујућим паркетима у Евролиги,и тако наставили серију тријумфа у најквалитетнијем европском такмичењу.

Црвено-бели су брзо архивирали велику утакмицу у „Медиоланум Форуму“ и већ почели припреме за утакмицу са ФМП-ом који ће бити један од два дербија 10.кола регионалног такмичења.

Сумирајући утиске са гостовања екипи која је ове сезоне оформила изузетно јак састав са циљем да се пласира у саму завршницу Евролиге, један од најбољих у четвртак увече Били Берон након преспаване ноћи, каже:

Увек је тешко играти у оваквој лиги утакмицу на гостујућем терену, и још теже доћи до победе. Одбрана је била кључни фактор за нас, играли смо сјајно у том делу, високо, чврсто и нисмо им дозвољавали да долазе до лаких поена и кошева. Са тим, и са таквом тимском игром у одбрани, и напад је добро функционисао. Велика, важна победа за нас, и искрено се надам да ћемо да наставимо у истом ритму – рекао је Берон и позвао навијаче да пруже велику подршку црвено-белима у наредним утакмицама против ФМП-а и Басконије у Београду.

Са друге стране, и Огњен Добрић види игру у дефанзиви као кључ за ову победу:

Одбрана је била кључ. Одиграли смо чврсто, морали су да се помуче за сваки поен. Одиграли смо је тимски, од првог до последњег, а уз добру одбрану када проради напад можете се надати добром резултату. Ово је врло важна победа за наше самопоуздање, лига је ове сезоне изузетно квалитетна и тешка, што се види и по резултатима у досадашњем току такмичења. Такође, значиће нам и у наставку сезоне, посебно до краја ове године, јер нас након утакмица са ФМП-ом и Басконијом у Београду, очекује серија тешких и важних утакмица у оба такмичења и то махом на гостујућим теренима. Међутим, идемо корак по корак, чека нас важна утакмица у недељу у АБА лиги, а онда и нови изазов против Басконије. Очекујем да ће нас наши навијачи подржати прво у недељу, а онда и у Арени да покушамо да наставимо ову серију добрих резултата, јер понављам, није лако ни у једној утакмици доћи до победе у ЕЛ – рекао је Добрић.

Током петка црвено-бели ће након заједничког ручка тренирати у Милану, а повратак за Београд планиран је за касне вечерње часове.

Утакмица са ФМП-ом игра се у недељу од 18 часова, а екипа Басконие Гастеиз гостује наредог четвртка од 19 часова у „Штарк Арени“.

The post Берон и Добрић: Одбрана као кључ и путоказ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment