Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Вечити дерби У-16, У-14 дочекује НС Старс

Напокон вечити дерби!

Након што су у првом колу Звездине селекције кажњене, због неодигравања утакмица против Партизана, службеним резултатом, ове суботе ће напокон бити одигран први вечити дерби и то за селекције до 16 година. Овај меч, који ће бити одигран у леденој хали Пингвин на Новом Београду од 10 часова, имаће посебну драж јер ће се наша Звезда намерити на екипу која игра Карпатску лигу и коју су у медијима доста уздизали. Али вереме је да се види ко је бољи и да ли ће, у случају Звездине победе, неко од тих истих медија написати коју реч.

Ми смо овом приликом замолили тренера Звездине селекције У-16, Срђана Ристића, да за наш сајт прокоментарише ову утакмицу и ево шта је рекао:

– “Иако Партизан игра ту турнирску лигу, мислим да смо ипак ми фаворити за победу. Ово нам је прва међусобна утакмица ове сезоне тако да ћемо након ње тачно видети где смо и колико смо успели да урадимо од почетка сезоне. надам се да ћемо успети да извучемо свој максимум, а ако се то деси победа не би требала да долази у питање.”

Обзиром да је Рилету ово прва сезона као тренера (уједно још увек игра за сениоре по потреби) замолили смо га да нам каже како се сналази у тренерским водама.

– “Сналазимо се у оквирима услова које имамо. Добро, покушавам да извучем највише што могу из датог броја термина и утакмица, а ако то успем бићу задовољан”.

Опште је познато да је стање у српском хокеју веома тешко, па смо замолили Ристића да нам каже да ли млађе селекције имају перспективу с обзиром на то стање.

– “Мислим да најмлађе селекције имају перспективу да у будућности играју домаће првенство које ће имати потребан број екипа и квалитет, док за садашње екипе пионира и кадета нам преостаје да будемо истрајни и упорни не би ли успели да одржимо хокеј на неком пристојном нивоу. Али ствари се мењају брзо, тако да се надам да могу да се промене бар за мало на боље”.

За крај је уследило неизбежно питање и о сениорима, пошто Риле по потреби ускочи у чету Јовице Руса, да припомогне. Интересовало нас је како он види Звезду и да ли сениори могу да одбране дуплу круну из прошле сезоне (ИХЛ и домаће првенство).

– “Сениорски тим има знатно млађу и неискуснију екипу него прошле године, када смо завршили први. Биће прави изазов, а могу да кажем и подвиг, ако успемо да одбранимо титулу и ове сезоне. Много је изједначених екипа што даје посебну драж овом такмичењу, али ипак мислим да, ако ми успемо да из сваког од нас извучемо 100%, велика је шанса за титулу“.

Што се тиче селекције до 14 година, она ће одиграти још један овосезонски меч против НС Старса. У претходна два сусрета црвено-бели су славили са 10:2 и 4:2, па се очекује и трећа победа. Овај сусрет игра се у недељу, у леденој хали Пионир, од 15:50 часова.

(извор: czbg,net)

Повезане вести

Leave a Comment