Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОдбојка

Црвено-беле максималним резултатом до седме победе

Одбојкашице Црвене звезде савладале су суботички Спартак у 10.колу БПШ Суперлиге са максималних 3:0, по сетовима 25:17, 25:23, 25:8, и оствариле седму победу.

До пете победе у низу изабранице Александра Владисављева стигле су без пуно проблема. Осим у другом сету, када је у финишу стигла до преокрета и предности, Звезда је имала контролу над утакмицом и реванширала се ривалу за пораз на премијери нове сезоне.

Након почетне предности од два поена црвено-белих (2:0, 4:2), Спартак је успео да стигне до вођства након преокрета (7:9), али је Звезда на сервис Миле Ђорђевић везала четири поена, и на технички тајм-аут отишла са 12:10, да би у наставку наставила серију када је на сервис линију стала Милица Милуновић (15:10), што је приморало тренера „голубица“ да два пута у кратком року затражи тајм-аут. Није било промена ни након предаха, Звезда је стигла до великих 12 поена залихе, Спартак на кратко успео да прекине Звездину серију и веже три поена на сервис Милице Живановић, (22:15). Убрзо су црвено-беле стигле до седам сет лопти, прву је искористила Ана Јековић за 25:17 – 1:0.

Други сет је био најузбудљивији. Гошће су на старту створиле разлику (0:3), коју су повећавале (3:8), Александар Владисављев је покушао да предахом пробуди своју екипу, али је Спартак на обавезан одмор отишао са шест поена на свом конту – 6:12. Суботичанке су одржавале предност до самог финиша сета, одлићна на пријему била је либеро Мина Вучковић, Црвена звезда је на сервис Милице пришла на два поена минуса, а потпуно анулирала у завршници након поена Тијане Малешевић. Управо је Тијана Малешевић искористила прву сет лопту за 2:0 – 25:23.

У последњем сету дилеме није било, Црвена звезда је била неумољива. Црвено-беле су у серијама освајале поене, одлично су сервирале Мила Ђорђевић, Ана Јековић и Јована Симић и пореметиле пријем Мине Вучковић. Прилику да дебитује добила је и талентована Тијана Цветковић (2002.годиште), која је јуче прославила 17. рођендан и одмах након успешног блока забележила и први поен у дресу Црвене звезде. Тијана Малешевић је донела 16 меч лопти, а Јелена Делић ас поеном потврдила максималну победу Црвене звезде након нешто више од једног сата игре – 3:0, 25:8.

Најефикаснија са 14 поена била је Ана Јековић, Милица Милуновић је освојила 9, Тијана Малешевић и Божица Марковић по 6.

Црвена звезда ће преноћити на другој позицији, а у наредном колу очекује нас нови дуел против екипе Уба.

10.коло, БПШ Суперлига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 3:0 (25:17, 25:23, 25:8)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 60. Судије: Јована Вуковић и Бранислав Јованчић. Трајање меча: 63 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 1, Цветковић 1, Станковић (либеро), Јековић 14, Симић 2, Марковић 6, Милуновић 9, Ђорђевић 3, Ашоња 4, Тасић 5, Малешевић 6, Делић 1, Степановић (либеро). Није играла: Аџић. Тренер: Александар Владисављев

СПАРТАК: Вучковић (либеро), Валенте 6, Марић 7, Руоја 8, Сарић, Баић 1, Зеченовић 5, Живановић 6. Нису играле: Королија, Џаковић. Тренер: Арсеније Протић

The post Црвено-беле максималним резултатом до седме победе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment