Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОбавештењаФудбал

Челична снага непобедивих омладинаца

Омладинци Црвене звезде су тријумфом против Спартака (4:1) на најбољи могући начин заокружили полусезону као лидери на табели са шест бодова предности у односу на другопласирани Бродарац. Главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић, задовољан је успесима које бележи генерација фудбалера састављена од дечака рођених 2001. и 2002. године.

­ – Веома тешка, али и успешна полусезона иза нас. Показали смо да правилним приступом и добрим системом, развој играча и резултат могу да иду заједно. Нисмо имали велики фонд играча у ротацији и то се поготово односи на Омладинску Лигу шампиона, где неки фудбалери на које смо могли да рачунамо у домаћем првенству, нису имали право наступа у Европи. Међутим, правилном ротацијом, успели смо да употребимо све расположиве играче и да успешно завршимо јесен.

Први стрелац екипе у домаћем првенству је Борисав Бурмаз који је постигао десет голова, док су се са седам асистенција издвојили Петар Пиплица и Илија Бабић.

Задовољан сам напретком свих играча. Своје индивидуалне квалитете подредили су колективу, али су исто тако показали своје појединачне способности. Бурмаз је први стрелац екипе, показао је да је лидер тима, с обзиром да је и капитен селекције и сваким даном све боље игра. Сјајна генерација фудбалера рођених 2002. године била је наша окосница у Европи. Радуловић, Пантовић, Бабић, а ту је и Алекса Матић који се први део полусезоне мучио због физичких карактеристика, да би у наставку почео да игра одлично. Новаковићу и Благојевићу које смо довели прошле зиме је требало време за адаптацију, али сада показују због чега су дошли у Звезду. Похвале иду и Митровићу и Лукићу, али и голману Катићу који је велики потенцијал и несумњиве заслуге за његов развој иду на рачун Бобана Бајковића, тренера голмана омладинског тима. Као професионалци су се показали и Крстовић и Миловановић који су имали жељу да помогну нашим омладинцима и хвала им на томе.

Показао је Славољуб Ђорђевић током јесени да поседује завидне тренерске квалитете.

Није прескакао степенице и то је веома важно за читаву причу. Кренуо је од помоћног тренера претпетлића Звезде и дошао до омладинаца марљивим радом. Његова посвећеност и енергија коју сваки дан са стручним штабом пружа деци, дају резултате из дана у дан. Он је и после пораза од Тотенхема, уживао потпуно поверење мене и Драгана Младеновића и надам се да ће наставити да се правилно развија у квалитетног тренера.

Наше јуниоре већ у среду од 16 часова очекује дуел против Олимпијакоса у ком ће имати прилику да обезбеде европско пролеће.

Очекује нас тежак меч. Дечаци су уморни, одиграли су око 30 утакмица у овој полусезони и то без права на грешку. Сви у клубу верујемо да ће дати све од себе да остваре позитиван резултат, као и на свакој утакмици до сада. Идемо у Атину да се надигравамо и да савладамо Олимпијакос. Нећемо обраћати пажњу на резултат у Минхену, гледамо само нас – подвукао је Јелић.

Након меча са Олимпијакосом, наши омладинци одлазе на заслужену паузу, а верујемо да ће и у сусрету са грчким великаном остварити позитиван резултат.

Повезане вести

Leave a Comment