Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеПријатељске утакмицеФудбал

Пенал распршио сан о трофеју

Другог дана 6. Међународног турнира пријатељства – Пљевља 2019. одиграни су мечеви за пласман. Осам најбољих екипа од раног јутра кренуло је у борбе за велико финале престижног турнира.

Црвено-беле девојке су на паркет изашле од 9:30 часова у једном од два сусрета који су сматрани најнеизвеснијим четвртфиналним дуелима. Противнице, екипа ЖНК Неретва из Метковића претходног дана је била убедљива у дуелима са Локомотивом из Брчког и Бротња из Читлука па се на паркету СЦ „Ада“ очекивала велика борба. Међутим, „Вучице“ су головима Јоване Миладиновић у 18`, Јоване Аранђеловић у 21`, Јоване Стојановић у 23` и Александре Савановић у 25. минуту сусрета стигле до убедљивог тријумфа 4:0 и пласмана у полуфинале турнира.

Три сата касније наше фудбалерке су поново изашле на терен и у борби за велико финале састале се са екипом ЖФК Локомотива из Брчког која је у претходној рунди елиминисала СНК „Емина“ из Мостара након извођења пенала. Одлично су „Вучице“ ушле у сусрет па су већ након девет минута игре имале предност од 2:0, а у листу стрелаца су се уписале Андријана Тришић и Јована Аранђеловић. Када су врло брзо Николина Миловић и Александра Савановић још два пута тресле мрежу екипе из Брчког чинило се да убедљив тријумф на помолу, али пад концентрације у финишу меча, као и вероватно жеља да се снага сачува за одлучујући двобој, омогућиле су девојкама са севера БиХ да головима Николине Вујадин смање резултат на 4:2.

Велико финале било је заказано за 13:30 часова. Екипе Црвене звезде и Земуна, које су и највише показале током претходна два дана, више него заслужено одлучивале су о трофеју. Од самог старта виђена је беспоштедна борба. Горњоварошанке су стигле до гола већ у 4. минуту када је Мина Чолић матирала Јовану Петровић. Ипак, црвено беле четири минута касније стижу до поравнања, а стрелац гола била је Андријана Тришић. До краја сусрета промене резултата није било и поред великог броја прилика на обе стране, па су у носиоцу трофеја одлучивали пенали. У прве две серије извођачи су били стопроцентни, а голове за нашу екипу постигле су Анђела Крстић и Јована Стојановић. У трећој, последњој серији Александра Савановић није успела да матира голманку Земуна и трофеј је отишао пут Горње Вароши.

ЖФК Црвена звезда је током дводневног турнира у Пљевљима одиграла пет мечева и остварила три победе и по један реми и пораз. Остварен је гол коефицијент 20:9 рачунајући и пенал серију у финалу. Најбољи стрелац екипе је Александра Савановић са шест постигнутих погодака, с`тим што се мора нагласити да је имала и два неискоришћена пенала. Четири пута у листу стрелаца уписала се Јована Аранђеловић, три гола дала је Андријана Тришић, док су се Анђела Крстић и Јована Стојановић по два пута радовале постигнутим головима. Нели Мбапе, Јована Миладиновић и Николина Миловић су по једном затресле мрежу.

– Елиминациона фаза турнира:
Четвртфинале:
ЖФК Земун (Србија) – ЖФК Тиверија Струмица (Северна Македонија) 2:0
(Н. Батинић 17`, М. Чавић 25` ; /)
ЖНК Неретва Метковић (Хрватска) – ЖФК Црвена звезда Београд (Србија) 0:4
(/ ; Ј. Миладиновић 18`, Ј. Аранђеловић 21`, Ј. Стојановић 23`, А. Савановић 25`)
ЖФК Брезница Пљевља (Црна Гора) – ЖНК Олимпија Љубљана (Словенија) 1:2
(М. Градиновић 22` ; А. Миловић 9`, М. Суховершник 14`)
ЖФК Локомотива Брчко (Босна и Херцеговина) – СНК „Емина“ Мостар (Босна и Херцеговина) 1:1 – 3:2
(М. Дамјановић 14` ; Д. Драгица 12`)
Полуфинале:
ЖФК Земун (Србија) – ЖНК Олимпија Љубљана (Словенија) 2:0
(М. Чавић 14`, Л. Чолић 22` ; /)
ЖФК Црвена звезда Београд (Србија) – ЖФК Локомотива Брчко (Босна и Херцеговина) 4:2
(А. Тришић 4`, Ј. Аранђеловић 9`, Н. Миловић 12`, А. Савановић 18` ; Н. Вујадин 22`, 23`)
ФИНАЛЕ:
ЖФК Земун (Србија) – ЖФК Црвена звезда Београд (Србија) 1:1 – 3:2
(М. Чолић 4` ; А. Тришић 8`)

– Коначан пласман:
1. ЖФК Земун (Србија)
2. ЖФК Црвена звезда Београд (Србија)
3. ЖНК Олимпија Љубљана (Словенија)

– Најбоља играчица турнира: ЧАВИЋ Мина (ЖФК Земун)
– Најбоља голманка турнира: ШИПЕТИЋ Андреа (ЖФК Земун)
– Најбољи стрелац турнира: САВАНОВИЋ Александра (ЖФК Црвена звезда Београд)
– Најмлађа играчица турнира: БАМБУР Лејла (ЖФК Брезница Пљевља)

Повезане вести

Leave a Comment