Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвено-беле поражене у Бањалуци

Пре само три дана наше кошаркашице су декласирале вечитог ривала екипу Партизна 1953 у оквиру домаће Женске кошаркашке лиге Србије и чинило се да ће тај тријумф бити и покретачка снага за остварење добрих резултата и у регионалном такмичењу. Посебно уколико се узме у обзир да је противник у ВАБА лиги била бањалучка екипа Орлови која до сусрета са нашим девојкама није осетила сласт победе и била је чврсто прикована за дно табеле.

Ж.К.К. Орлови : ККЖ Црвена звезда Комбанк 76:64 (20:14, 16:23, 23:12, 17:15)

Почетак сусрета пред око стотинак гледалаца у дворани „Обилићево“ протекао је у игри поен за поен у којем су домаће играчице готово константно биле у предности. Поенима Сање Мандић са линије слободних бацања у петом минуту сусрета наше девојке су први пут стигле до предности (5:4), а минимално вођство имале су и у седмом минуту игре поново након слободних бацања, а прецизна је била Маша Јанковић. Међутим, Бањалучанке поенима Анђеле Глигић и Вање Василић враћају предност домаћој екипи и у почетком деветог минута доносе у том моменту и највећу предност +6 (18:12). До краја уводних десет минута екипе су постигле још по два поена па се на први одмор отишко резултатом 20:14 у Корист екипе Орлови.

До половине друге четвртине Бањалучанке су зналачки одржавале предност, а поенима Наташе Шобот имале су и осам поена предности (29:21). Тек у том моменту наше кошаркашице почињу да играју онако како се то од њих и очекивало и за свега три и по минута, превасходно захваљујући Надежди Недељков и Милини Мишељић стижу до изједначења 32:32, а затим и до предности па се на „велики одмор“ одлази са минималном педношћу црвено-белих – 37:36.

Маша Јанковић и Ивана Катанић одржавале су предност готово до половине треће деонице, а када је Тамара Рајић у петом минуту овог периода игре поравнала резултат на 45:45, као да су црвено-бела „кола кренула низбрдо“. Из минута у минут предност бањалучке екипе је расла па су домаће играчице тридесетак секунди пре краја треће четвртине имале и 13 поена предности (59:46).

Покушале су наше девојке у последњих десет минута да нешто више учине, али сви покушају су били узалудни и домаће играчице су без већих проблема одржавале предност. Последњи какав такав резултатски прикључак црвено-беле су имале четири минута пре краја сусрета када су након поена Милине Мишељић пришле на свега шест поена заостатка, али су најагилније у домаћој екипи Тамара Рајић, Наташа Шобот и Анђела Глигић успеле да одбију нападе наших кошаркашица и меч рутниски приведу крају за прву овосезонску победу Орлова у регионалном такмичењу.

Овим поразом наше кошаркашице и даље остају у доњем делу табеле и са скором од 2 победе и чак седам пораза деле позиције од 7. до 9. места са екипама загребачке Трешњевке 2009 и Партизана 1953. Бањалучки Орлови и поред тријумфа остају на зачељу табеле са једним тријумфом у девет одиграних утакмица.

У нареном 10. колу наше кошаркашице гостују екипи РМУ Бановићи и биће то прво коло друге фазе регионалне ВАБА лиге. Црвено-беле су на старту такмичења савладале босанскохерцеговачког представника у Београду резултатом 74:59.

Регионална ВАБА лига, 9.коло:
Ж.К.К. Орлови Бањалука : ККЖ Црвена звезда Комбанк 76:64
Дворана: „Обилићево“
Гледалаца: 100
Судије: Дамјан Гајшек, Бојан Круљац, Филип Ћопић
Ж.К.К. Орлови: В. Василић 13, М. Шешум, С. Девура, Ј. Никпаљевић 4, Н. Шобот 22, И. Орашанин, Д. Бабић 2, Д. Чађо, А. Бегенишић 6, К. Гаврић, Т. Рајић 9, А. Глигић 20.
ККЖ Црвена звезда Комбанк: С. Мандић 1, И. Катанић 11, Т. Чубра, Н. Тешић, М. Вуловић, Н. Недељков 14, Н. Деурић, М. Јанковић 15, Ђ. Ђокић, Т. Чорто 2, М. Бојовић 12, М. Мишељић 9.

(фото: waba-league.com)

Повезане вести

Leave a Comment