Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Ђорђевић: „Деца су направила чудо“

Омладинци Црвене звезде савладали су Олимпијакос у Атини. Резултат је био 1:0 за наш тим, чиме је обезбеђен пласман у бараж и европско пролеће, а поносан на своје изабранике био је шеф стручног штаба нашег јуниорског тима Славољуб Ђорђевић.

– Честитам мојим играчима на великом успеху који су постигли. Мало је људи веровало у њих. Ово што су урадили као најмлађи у Лиги шампиона, са суженом ротацијом играча, уз упоредно играње домаћег првенства је за сваку похвалу. Имају велики карактер и показали су још једном да Звезда не мора да брине за будућност.

Ђорђевић као преломну утакмицу у Лиги шампиона за младе наводи сусрет са Бајерном у Минхену.

– Ушли смо бојажљиво у тај меч, био је тежак тренутак за нас, имали смо и неке киксеве у првенству, али су на том сусрету видели да не заостају за европским екипама. Потом је дошао сусрет са Олимпијакосом и ту су видели да имају квалитет да прођу групну фазу. Остварили смо велики напредак у претходном периоду, у сваком сегменту.

Није желео шеф стручног штаба наших бисера да се бави појединцима, већ је истакао да је тим тај који је довео до ових резултата.

– Не раздвајам их, они су тим. Фудбал је тимска игра и ниједан играч не може ништа без подршке саиграча. И у Лиги шампиона и у првенству је било тако да је тим избацивао појединца. Сви су напредовали, свака им част. Желео бих да се захвалим руководству Црвене звезде, Звездану Терзићу и Митру Мркели, људима из Омладинске школе, пре свих Драгану Младеновићу и Николи Јелићу који су једини уз мене, веровали у ову децу, као и навијачима који су нас максимално подржавали у сваком мечу.

Име потенцијалног ривала у баражу, наша омладинска селекција сазнаће у понедељак, 16. децембра.

Још увек су свежи утисци, нисмо ни стигли да размишљамо о томе. Ово је била квалитетна група, играли смо са много добрим екипама. Ко год да буде, то је двомеч, нешто другачије у односу на групну фазу. Оно што могу да обећам је да ће деца дати максимум против било ког ривала – подвукао је Славољуб Ђорђевић.

The post Ђорђевић: Деца су направила чудо appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dejo дец 12, 2019 at 10:50

Bravo za decu Crvene Zvezde i tebe Slavoljube Djordjevicu sefu juniorskog tima Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment