Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Бабић и Благојевић: Припадамо Лиги шампиона

Јуниори нашег клуба су јуче у Атини одиграли феноменалну утакмицу, надиграли домаћина Олимпијакос и голом Андрије Радуловића обезбедили другим местом европско пролеће (1:0) те још једном показали какав раскошан таленат поседују. Сада чекају понедељак када ће у Ниону добити противника у баражу.

Ушли су наши омладинци као најмлађи у такмичење. Структура тима састављена од фудбалера рођених 2002. године уз неколико старијих излазила је на мегдан највећим европским екипама. Тимови Бајерна, Тотенхема и Олимпијакоса, имали су и фудбалере који су 2000. годиште, што говори у прилог томе, да је филозофија наше Омладинске школе усмерена на креацији фудбалера, а не на постизању резултата по сваку цену. Али, наши бисери могу да се похвале и резултатима.

Остварили смо феноменалан успех. Веровали смо сви у ово, а сада се показало да нисмо погрешили. Играли смо са озбиљним екипама у Лиги шампиона и хтели смо да видимо где смо у односу на европске великане. Показали смо да ту припадамо. Не бојимо се никога у наставку такмичења, доказали смо да са свима можемо да се надигравамо. Лично, не размишљам о потенцијалном ривалу, ко год да буде, играћемо нашу игру и покушати да победимо – истакао је Илија Бабић, нападач рођен 2002. године.

Дефанзивац Урош Благојевић асистирао је јуче Радуловићу за погодак у Атини.

Није било много људи који су веровали у нас, али смо се држали заједно и направили велику ствар. Честитам мојим саиграчима на лавовским утакмицама у Европи. Сви противници са којима смо играли су показали да су озбиљни ривали, али смо и ми показали квалитет. Заслужено смо прошли даље. Видећемо у понедељак кога ћемо добити на жребу, али не плашимо се никог, ми смо Црвена звезда – рекао је Благојевић, леви бек наше омладинске селекције.

Црвена звезда ће име противника у баражу који ће стартовати 11. или 12. фебруара наредне године, сазнати у понедељак 16. децембра. Потенцијални ривали нашег тима су: Шериф Тираспољ (Молдавија), Сарагоса (Шпанија), Мидтјиланд (Данска), Дерби Каунти (Енглеска), Порто (Португал), Динамо Кијев (Украјина), Ренџерс (Шкотска) и Рен (Француска).

The post Бабић и Благојевић: Припадамо Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment