Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Три првотимца већ пакују кофере

У недељу 15. децембра спушта се завеса на јесењи део фудбалске сезоне 2019/20. У заосталом првенственом сусрету црвено-бели дочекују екипу Чукаричког, након чега ће и дефинитивно моћи да се уради анализа оствареног током претходних месеци. Оно што је сасвим јасно детаљ из 87. минута сусрета на „Караискакису“ у последњем колу групне фазе Лиге шампиона бацио је велику мрљу на мора се рећи добру полусезону, па ће самим тим на одмор сви отићи са „горким укусом у устима“.

Међутим, руководству клуба тек сада следи велики посао. Извесно је да ће ростер током пролећних борби бити знатно измењен. Екипа неће имати толико искушења пошто су остала само домаћа такмичења, а бодовна предност у националном првенству омогућава да стручни штаб током наредних месеци екипу освежи и са неколико младих играча који су „експлодирали“ у Првој лиги Србије носећи дрес филијале, екипе Графичара. Уз све то велики број странаца и није показао оно што се од њих очекивало, па ће многи од њих већ у данима који следе добити „карту у једном правцу“.

Али кренимо редом…

Како се сазнаје Црвена звезда је већ сада добила три конкретне понуде за своје фудбалере. У питању су стандардни леви бек и репрезентативац Србије Милан Родић, везни фудбалер Душан Јованчић и нападач Ричмонд Боаћи.

За услуге Милана Родића поново је заинтересована турска екипа Анталије. Још почетком августа Турци су желели да ангажују Звездиног левог бека, али у нашем клубу нису били задовољни висином понуде. Овога пута реализација трансфера је много реалнија пошто су у Анталији одлучили да повећају понуду, с`тим што се мора нагласити да ове зиме посао може да им поквари Антверпен. Белгијска екипа је такође показала интересовање за повременог члана најбоље селекције Србије. Оно што је извесно некадашњи фудбалер ОФК Београда, Зенита, Волге из Нижњег Новгорода и Крила Совјетов, ове зиме напустиће Топчидерско брдо.

За разлику од Милана Родића за кога још увек није стигла конкретна понуда, на адресу нашег клуба званичне понуде добили су Душан Јованчић и Ричмонд Боаћи.

Душан Јованчић је 2018. године у наш клуб стигао из новосадске Војводине и током прве сезоне био је и највеће пријатно изненађење. Посебно у сећању остаје његова партија у прошлосезонском тријумфу над Ливерпулом у групној фази Лиге шампиона, али током актуелне сезоне Јованчић је само бледа сенка играча од пре само пар месеци. Због тога и не чуди чињеница да му клуб неће правити сметње у проналаску нове средине. Некадашњи мађарски великан екипа Ференцвароша желела је Јованчића и док је он био становник српске Атине, а чини се да ће овога пута у намери коначно и успети. Мађари су упутили понуду вредну 700.000 евра и с`обзиром да играч већ има 29 година извесно је да ће до реализације и доћи. Треба напоменути да дрес екипе која је 30 пута освајала шампионат наших северних комшија носи и некадашњи фудбалер Црвене звезде, Ганијац Абрахам Фримпонг који је 2018. године црвено-бели дрес заменио зелено-белим из главног града Мађарске.

И љубимац Звездиних навијача, Ричмонд Боаћи ове зиме по други пут у каријери раздужиће црвено-белу опрему. Повремени репрезентативац Гане од повратка на стадион „Рајко Митић“ из Кине чешће је боравио у клупским ординацијама и клуб му неће правити проблема да каријеру настави у неком другом клубу. За најбољег стрелца од свих странаца у историји клуба стигла је понуда из америчке МЛС лиге. Понуду вредну 2,5 милиона долара упутила је екипа Канзас Ситија. Клуб је дао зелено светло фудбалеру да договори и личне услове, а посао би једино могла да поквари екипа из Дубајиа која је такође показала интересовање, а чије су финансијске могућности далеко веће. Свакако Боаћи на пролеће неће бити део црвено-белог тима.

Остаје нам да сачекамо и дефинитивну реализацију наведених трансфера, али и да сачекамо шта ће се догодити и са осталим играчима који имају дозволу да напусте Београд. Једно је извесно, на стадиону „Рајко Митић“ ове зиме ће бити радно када су трансфери у питању јер је освежење екипе неминовно.

Повезане вести

2 comments

Mississauga дец 14, 2019 at 14:26

A kada će Terza , Mitar i Miloje da pakuju svoje ?
Bez toga nam nema napretka !

Reply
dusan дец 14, 2019 at 14:04

а левог бека ће да игра жандер?

Reply

Leave a Comment