Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Шакота: „Максималан опрез у Задру, сада је свака важна“

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у недељу у јутарњим часовима у Задар, где их од 18 часова очекује утакмица 10.кола АБА лиге јтд са домаћим истоименим тимом.

Утакмица се игра у дворани „Крешимир Ћосић“.

Црвено-беле у наредних 7 дана поново очекује „испуњен“ програм пошто након утакмице у Задру, играју „дупли програм“ у Евролиги, утакмице у Москви против ЦСКА и већ у четвртак дуел са Олимпијакосом у Београду.

Тренер Црвене звезде мтс Драган Шакота у први план ставља меч у Задру:

Екипу Задра не треба гледати кроз пласман на табели. Није то иста екипа у односу на већи део првогх дела сезоне. Играју много брже, агресивније, реаговали су на промену тренера. У том смислу резултатски победа над Олимпијом јесте изненађење, али не и у светлу ових промена које сам навео. Ми са друге стране немамо простора више за лош резултат, и сваку утакмицу морамо да гледамо као велико финале. Зато морамо да одиграмо добру утакмицу, са пуно енергије, добро у одбрани – рекао је тренер црвено-белих који ће на дан утакмице имати комплетну слику на кога ће моћи да рачуна од играча у Задру.

Огњен Добрић:
Чека нас утакмица у којој морамо да се изборимо за победу. Није лако играти утакмице у којој сте фаворит на „папиру“а посебно у ситуацији када Задар врши промене, изменили су и тренера, играју боље, изненадили су екипу Олимпије на свом паркету. Све то говори да морамо да будемо максимално опрезни, и да овој утакмици приступимо као да је од највећег такмичарског значаја,што она заправо и јесте. Одбрана је кључ доброг резултата и надам се да ћемо у увој уводној утакмици још једне изузетно напорне недеље, бити на висини задатка – рекао је Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс враћају се у Београд већ у недељу увече, јер већ у понедељак у раним јутарњим часовима путују за Москву где их очекује утакмица 14.кола ЕЛ против прошлосезонског освајача такмичеја екипе ЦСКА.

The post Шакота: Максималан опрез у Задру, сада је свака важна appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment