Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Само је победа опција

Недавни пораз у оквиру Евролиге од екипе КИРОЛБЕТ Басконије кошаркаши Црвене звезде што пре морају да забораве и окрену се регионалном такмичењу у којем их овог викенда очекује меч 11. кола. Пулени тренера Драгана Шакоте одлазе на ноге екипи Задра.

Самим погледом на табелу АБА ј.т.д. лиге могло би се учинити да ће црвено-бели имати лак задатак у предстојећем сусрету. Задрани су приковани за дно табеле и са само једним тријумфом у десет одиграних утакмица главни су кандидати за испадање из регоналне кошаркашке елите. Међутим, управо тај једини тријумф задарске екипе морао би добро да скрене пажњу играчима и стручном штабу Црвене звезде пошто су Задрани пре нешто мање од месец дана на свом паркету дворане „Крешимир Ћосић“ декласирали једну од најбољих екипа региона Цедевита Олимпију са невероватних 38 поена разлике – 101:63.

Наши кошаркаши у претходних десет утакмица на Јадрану претрпели су чак четири пораза и тренутно са скором 6-4 деле позиције 5. и 6. заједно са екипом ФМП-а. Управо су црвено-бели у претходном колу славили против екипе из Железника након продужетака у сусрету у којем су „пантери“ били далеко ближи тријумфу. О тежини предстојећег важног сусрета говори и податак да наша екипа у меч улази без и једног плејмејкера. Филип Човић је задобио повреду баш у поменутом мечу са ФМП-ом, док је стартни плеј Лоренцо Браун доживео повреду у финишу недавног сусрета Евролиге против Басконије. Сходно томе на позицији организатора игре тренер Драган Шакота ће морати да пронађе алтернативна решења, па остаје да видимо како ће Дејан Давидовац, Чарлс Џенкинс или Били Берон одговорити на захтеве. Можда не би требало да изненади и учешће Немање Ненадића на тој позицији.

Оно што свакако иде у прилог нашим кошаркашима је чињеница да већ шест година црвено-бели не знају за пораз у Задру. Последњи пут погнутих глава Црвена звезда је Далмацију напустила у сезони 2012/13 када је домаћин славио резултатом 98:81, а интересантно је да су се у екипи коју је са клупе предводио тренер Миливоје Лазић налазили и садашњи чланови Црвене звезде Бранко Лазић и Филип Човић.

Једно је сигурно, Црвена звезда право на кикс у регионалном такмичењу више нема. Велики број пораза у првих десет мечева не само да је довео у питање лидерску позицију пред старт плеј-офа, већ и само учешће у доигравању може бити доведено у питање уколико се тенденција пораза настави. Посебно треба имати у виду да наше кошаркаше након гостовања у Далмацији очекују још два везана гостовања. Црвено-бели ће ићи на ноге екипама које су не само директни ривали за плеј-оф, већ и екипама које су ове сезоне славиле у дуелима са нашим кошаркашима Копер Приморска и подгоричка Будућност. Ако се томе дода да између тих мечева следе и велики изазови у Евролиги против московског ЦСКА, Олимпијакоса и Зенита, јасно је у колико деликатној позицији су се нашли пулени тренера Драгана Шакоте.

– АБА ј.т.д. лига, 11. коло:
Задар (ХРВ) – Црвена звезда мтс (СРБ)
Судије: Томислав Хордов; Урош Николић; Радош Арсенијевић
Дворана: „Крешимир Ћосић“, Задар
Датум: Недеља, 15. децембар
Почетак: 18 часова
ТВ пренос: Арена спорт 1; О2 ТВ

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC дец 15, 2019 at 20:30

STA JE SAD PUSTITE DA KOMENTARISEMO,KAD SE POBEDI ODMAH PUSTITE

Reply
ĐOLE BARI 91 дец 15, 2019 at 19:57

IZGUBISMO I OD OVE STOKE ?! ČOVIĆ NAS JE OPET ZAKOPAO ,NIŠTA U ZAVRŠNICI POGODIO NIJE,GIST JE PO OBIČAJU PROMAŠIO ZADNJI ŠUT. BRUKA I SRAMOTA

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2019 at 11:10

MOGLI STE SINOC DA VIDITE KAKO SE BORI ZA SVOJ KLUB FMP,TI KLINCI SU RAZBILI ONE COBANE IZ podgorice,18 SKOKOVA VISE,ASISTENCIJA VISE,BORE SE GINU,SKACU,BACAJU SE,ZNACI SAMO SE PROBUDITE POCNITE DA SE BORITE KAKO MOZETE,MLADI DJORDJEVIC JE KLASA ZA ODZA,RADANOV KOREKTAN,ONAJ STRANAC ZABORAVI MU IME SKACE KO ZVER,ZA NASE CETVORKE IGRACINA,I NA KRAJU TRENER JOVANOVIC SVAKA MU CAST,PROCITO JE OVE LOPOVE KAPA DOLE,BUDUCI TRENER ZVEZDE

Reply

Leave a Comment