Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Чукарички

Изабраници Владана Милојевића сутра од 15 часова одиграће последњу утакмицу ове године против екипе Чукаричког први пут ове сезоне. До сада смо одиграли 55 утакмице са “Брђанима” у којима смо забележили 42 победе.

После победа над екипама Радничког, Вождовца, Младости и Спартака из Суботице на ред је дошла заостала утакмица 6. кола Суперлиге Србије која је уједно и последња ове полусезоне. Ривал је екипа Чукаричког која се налази на четвртом месту Суперлиге са 40 освојених бодова. Наш тим је ове сезоне на домаћем терену одиграо девет утакмица и забележио свих девет победа.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 55 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 42 победе, 4 ремија и девет пораза, уз гол разлику 132:45 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 36 утакмица против “Брђана” и забележио је 25 победа, четири пута смо ремизирали и седам пута били поражени од са Бановог брда, уз гол разлику 80:33 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97 када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЧУКАРИЧКИ

Директан пренос утакмице против Чукаричког можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 15 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у одличној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су први на табели са 52 бода, десет више од другопласиране Војводине и утакмицом мање. Чукарички се налази на 4. позицијиј са 40 освојених бодова. Црвено-бели су у претходних пет утакмица забележили четири победе и један реми, док је тим са Бановог брда два пута победио, једном изгубио и два пута одиграо нерешено у последњих пет мечева у Суперлиги.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић изнео је очекивања пред заосталу утакмицу 6. кола Суперлиге против Чукаричког.

– Играмо последњу утакмицу у овој години и у овом делу против озбиљног ривала. Без обзира што је заостало коло свакако је дерби. Играмо против екипе која је сјајна ове сезоне у свим сегментима. Од почетка сезоне имају континуитет резултата.Веома су добар спој младих и искусних играча. Свакако тренер Веселиновић има велики утицај на њиову игру и створио је једну добру хемију у екипи. Оно што је позитивно код екипе Чукаричког је то што имају доста младих играча који су преузели терет носилаца игре. Ту су и они искуснији који су оставили велики траг у нашем фудбалу попут Кајевића, Доцића, Луке Стојановића.. Међутим, ми морамо да се спремимо на најбољи могући начин. Видећемо данас на тренигу на кога могу да рачунам. Верујем да ће наши навијачи доћи у што већем броју, као и да ову полуезону завршимо на најбољи могући начин.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Чукаричког је одличан спој младости и искуства. На голу је Ђорђе Петровић, док штоперски тандем чине искусни Дарко Пушкарић и млади Стефан Шапић. Капитен Доцић је један од најбољих задњих везних у Суперлиги, а напад тима је резервисана за младе играче попут Вељка Бирманчевића, Луке Луковића, Слободана Тедића и најбољег стрелца екипе са Бановог брда Луке Стојановића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча биће Лазар Лукић из Београда. Ово ће бити трећи пут ове сезоне да ће Лукић делити правду нашем тиму. Први пут је био на центру против Јавора у првом колу и Младости у Лучанима у 19. колу. Обе утакмице Звезда је победила. Помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота, 14. децембар:

Пролетер – Раднички Ниш 14 часова.

Недеља, 15. децембар:

Радник – Партизан 13 часова.

The post У сусрет противнику – Чукарички appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Otpisani101 дец 15, 2019 at 08:28

Sta ocekivati nego vec vidjeno…bledo izdanje zvezde…kruzicemo bez ideje oko 16 metara cukarickog i strepecemo na svaku kontru cukarickog…to je nasa igra…nas nakbolji fufbaler marin svaki derbi u cunga lunga ligi nevidljiv..pa njega zfjelar koji je skupljao lopte u olimpijakosu stavi u dzep…toliko o velikom marinu… veliki igraci igraju nakbolje velike utakmice…sve u svemu moramo se spremiti za jos jedno razocaranje od igre i radujmo se jer je kraj godine i sledi pauza…

Reply
Veteran Sever дец 15, 2019 at 11:05

Bravo… Pravo u metu… Lažni direktor, lažni trener, lažna fudbalska zvezda… A onda lažni transferi, lažne zarade i ostale laži i video trake…

Reply

Leave a Comment