Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Мајдов историјски и на Мастерсу у Кини

Фантастичан завршетак 2019. године за Немању Мајдова. Освајањем бронзане медаље на Мастерсу у Кини, српски трофејни репрезентативац је још једном потврдио место у самом врху међународне џудо сцене. Освајањем медаље у граду Кингдао најбољи џудиста са наших простора ушао је још једном у историју као први који се окитио одличјем освојеним на Мастерсу.

Одрадили смо врло добре мини циклус припреме пред овај Мастерс. Сассвим сигурно смо били спремни за највише одличје, али у полуфиналу су нам забранили да радимо у нашем кимону које испуњава све услове. Дали су нам ИЈФ кимоно, веће два броја што је било погубно. Остало смо све одрадили тактички – рекао је Љубиша Мајдов, најбољи тренер Европе по избору ЕЈУ и тренер Немање Мајдова.

Ипак упркос промени кимона Немања Мајдов је на најбољи начин доказао стару изреку да је мајстор на татамију без обзира на околности. У неодговарајућем кимону или на једној нози (сетимо се само како је Мајдов освојио бронзу на Светском првенству), Немања осваја бронзу и тако улази у историју као први коме је пошло за руком да се окити медаљом на Мастерсу. На путу до победничког постоља Мајдов је победио Монголца Алтабагана Гантулгу, затим и одличног Швајцарца Сирила Гросклауса. Ни Јапанац Кента Нагасава није нашао решење за српског шампиона, чиме је Мајдов изборио улаз у полуфинале. У борби за пласман у финале снаге је одмерио са натурализованим Шпанцем и одличним борцем Николосом Шеразадшвилијем који је овога пута нашао решење за Мајдова. Ипак у борби за одличје Мајдов је још једном доказао да је на висини задатка, чиме бележи још једну победу у Кини против Комроншока Усторипиона из Таџикистана.

Редом смо тукли Монголца, Швајцарца, Јапанца, па изгубили од Шпанца. У мечу за одличје тукли смо Таџикистанца. Врло сам задовољан и сад су Олимпијске игре мислим осигуране – закључио је Љубиша Мајдов.

Спортско друштво Црвена звезда честита Немањи и Љубиши Мајдову на још једном изузетном успеху.

The post Мајдов историјски и на Мастерсу у Кини appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment