Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкашице славиле на Убу. Одбојкаши без бодова у „Пендику“

У суботу 14. децембра одбојкашице и одбојкаши Црвене звезде наступили су у мечевима 11. кола Супер лиге Србије. Наше девојке гостовале су на Убу истоименој екипи, док су црвено-бели момци у дворани „Пендик“ укрстили копља са екипом Новог Пазара.

– Одбојкашице Црвене звезде:

ЖОК Уб – ЖОК Црвена звезда 1:3 (22:25, 24:26, 25:17, 14:25)

Црвено-беле су на почетку меча дошле до вођства које су постепено повећавале и до техничког тајм аута су стигле до предности од пет поена. Домаће су са три везана поена смањиле разлику, али је наш тим узвратио истом мером и после поена Милице Милуновић било је 18:12 за Црвену звезду. Уследила је нова серија Уба који је успео да приђе на поен заостатка (20:21). Црвено-беле су сачувале предност и преко Тијане Малешевић су стигле до вођства од 1:0 – 22:25.

Звезда је била боља на почетку другог сета. До техничког тајм аута наша екипа је стекла предност од 12:9, али су домаће успеле да стигну до изједначења – 16:16. Поново наше одбојкашице праве разлику (17:20), а Уб је одговорио са пет поена у низу и на тај начин дошао до преокрета и предности у завршници сета. Домаће су имале две везане сет лопте, али је Звезда на сервис Малешевићеве освојила последња четири поена за вођство од 2:0 – 24:26.

Серијом од четири поена домаће су повеле са 12:7 у трећем сету. Уб је постепено повећавао предност, новом серијом од три поена стигао до вођства од 22:15 и потом смањио Звездино вођство на 1:2 – 25:17.

Наша екипа је у четвртом периоду игре у потпуности контролисала игру и резултат. Од самог почетка Звездине одбојкашице су повећавале предност. Стигле су и до двоцифреног вођства од 21:11 и мирно су привеле меч крају и тријумфовале резултатом 3:1 – 14:25.

Најефикаснија у нашем тиму била је Тијана Малешевић са 15 поена. Тара Таубнер и Милица Милуновић освојиле су по 14, а Ана Јековић 10 поена.

Овом победом Звездине даме су избиле на 3. позицију на табели са скором 8-3 и 24 бода. У следећем колу црвено-беле дочекују Јединство из Старе Пазове.
Дворана: СХ „Уб“
Гледалаца: 250
Судије: В. Симоновић; М. Јанковић
ЖОК Црвена звезда: Т. Таубнер, Т. Цветковић, К. Станковић, А. Јековић, Ј. Симић, Б. Марковић, Н. Видојевић, М. Милуновић, М. Ђорђевић, А. Ашоња, Т. Малешевић, Ј. Делић, А. Степановић. Тренер: Александар Владисављев

– Одбојкаши Црвене звезде:

Нови Пазар : Црвена звезда 3:1 (27:29, 25:14, 25:17, 25:12)

На почетку првог сета екипе су освајале поене у серијама и смењивале су се у вођству, да би Звезда у завршници везала четири поена, када су у блоку били одлични Милутин Нејић и Лазар Додић, и дошла до вођства од 20:17. Наш тим је имао предност од 23:19, али је ипак Нови Пазар био тај који је први стигао до сет лопте. Црвено-бели су спасили три сет лопте, а потом је Нејић искористио другу Звездину за вођство нашег тима од 1:0 – 27:29.

Нови Пазар је боље ушао у други сет, повео је са 13:8, а онда је уследио одговор Звезде која је освојила наредна три поена на сервис Николе Мељанца. Међутим, наша екипа је потом стала. Домаћи су правили велике серије поена и на крају су лако дошли до изједначења – 25:14.

Серијом од шест поена Нови Пазар је повео са 12:7 у трећем сету. Ту предност је одржавао до завршнице када је са три поена у низу стигао до вођства од 21:14. Наши одбојкаши нису успели да угрозе домаћина који долази до преокрета и вођства од 2:1 – 25:17.

Изабраници Томислава Кукањца нису успели да дођу до своје игре и у четвртом сету домаћи су били много бољи. Константно су увећавали предност, освајали поене у серијама, пред крај дошли до двоцифрене предности и на крају освојили убедљиво сет резултатом 25:12 за коначан тријумф од 3:1.

У Црвеној звезди су се истакли Милутин Нејић и Александар Андоновић са по 13 освојених поена.

Наша екипа се и даље налази на 7. месту на табели са скором 4-7 и 11 бодова. Наредног викенда у 12. колу БПШ Суперлиге Србије Црвена звезда дочекује Млади радник.
Дворана: ССУ „Пендик“
Гледалаца: 350
Судије: Г. Градински; С. Ковачевић
ОК Црвена звезда: Н. Мељанац, П. Јевтић, В. Петковић, А. Николић, Л. Тадић, Ф. Трифуновић, У. Николић, С. Фет, М. Нејић, Л. Додић, Н. Павловић, А. Гмитровић, А. Андоновић, Н. Стефановић. Тренер: Томислав Кукањац

Повезане вести

Leave a Comment