Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеОбавештења

Други пораз црвено-белих у првенству Србије

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк поражене су у 10.колу Прве женске лиге Србије од Радивој Кораћа, 75-69 (21-15, 16-27, 22-11, 16-16).

Ослабљен је био тим Драгана Вуковића изостанком Сање Мандић, након повреде у Бањалуци, што је додатно отежало посао у хали „Радивој Кораћ“, поред ствари којима није место на кошаркашком терену.

Почетак меча је припао домаћину, створиле су играчице Радивој Кораћа четири поена разлике, контролисале стечено вођство, да би са линије пенала Тијана Јелић надоградила предност за крај првих десет минута, 21-15.

Звезда је у другом периоду дошла до своје игре, преузела контролу утакмице и диктирала темпо, што је и довело до преокрета. Са две серије 8-2, црвено-беле су прво стигле до изједначења (23-23), а затим и до предности, (26-31). За кратко време су изабранице Драгана Вуковића преузеле контролу утакмице, заиграле препознатљиву, агресивну одбрану, а у нападу је предњачила Маша Јанковића, и наградила добру тимску дефанзиву. Потребну енергију у нападу донела је Тамара Чорто, а Нађа Недељков одвела Звезду на „плус 6“, разлику коју је потврдила Ивана Катанић, (33-39). У финишу су успеле играчице Радивој Кораћа да се примакну на два поена минуса, али је бржа од сирене била Милина Мишељић и са близу пола терена тројком потврдила Звездину предност на полувремену, (37-42).

Маша Јанковић је погодила за 37-44 на старту трећег квартала, а затим је уследило оно што заиста не приличи оваквом сусрету. Сав труд и напор који су уложиле играчице оба клуба је у другом плану захваљујући одлукама оних који су ту да „деле правду“. Неуједначен критеријум и тендециозно суђење били су пресудан фактор даљег тока меча.

На терену су се налазиле будуће сениорске, јуниорске и кадетске репрезентативке Србије, али судијски трио из Ваљева је себе ставио у први план и утисак је да није штитио будућност српске женске кошарке, за коју се толико залажемо. 19 од 28 пута на линију за слободна бацања домаће играчице стале су у другом полувремену, а по пет фаулова досуђено је Марти Вуловић и Милици Бојовић. У таквом односу снага Звезда је изгубила нападачки ритам, није успевала да пронађе решење у појединим ситуацијама, али је до средине четвртине ипак задржала предност, (45-51). Маша Јанковић је погодила за 50-53 на 4.38 пре краја, а екипа Радивој Кораћ је са линије пенала стигла до серије 9-0 и предности 59-53 пред последњих десет минута.

У последњој четвртини, Звезда је „јурила“ резултат, али је остала и без Маше Јанковић због пет фаулова, Нађа Недељков је имала четири, а Јелена Максимовић – Јевђенијевић са линије пенала одржавала предност домаће екипе. У последњем минуту успеле су црвено-беле да приђу на шест поена минуса, али не и да дођу до подвига и тоталног преокрета. Две секунде пре краја утакмице, приликом освојене лопте, Ивана Катанић је несмотрено фаулирана, судије пустиле да истекне време, на срећу, није дошло до озбиљније повреде. Резултат је остао 75-69.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Маша Јанковић са 19 поена, Ивана Катанић је забележила дабл-дабл – 11 поена, уз 13 асистенција, 11 је поена је убацила и Нађа Недељков, двоцифрена је била и Тамара Чорто са 10 поена.

У неколико наврата током сезоне је ККЖ Црвена звезда Комбанк оштећен, као и на другом турниру У17 WABA лиге, нисмо желели да се бавимо стварима које се не тичу терена и поред чињенице да смо опструисани на истом, али овога пута је заиста однос према Црвеној звезди отишао предалеко изван линије предвиђене за кошарку.

На крају утакмице ККЖ Црвена звезда Комбанк је уложио жалбу и примедбу на дешавања током меча и суђење.

Честитамо ЖКК Радивој Кораћ на победи.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 11 (5ск 13ас 5укл), Чубра, Тешић, Вуловић 1, Недељков 11 (3укл), Деурић 7 (5ск 2ас 2укл), Јанковић 19 (8ск 2ас 3блк), Ђокић, Дешић, Чорто 10, Бојовић 2 (3ск 1укл), Мишељић 8 (2ск). Тренер: Драган Вуковић

The post Други пораз црвено-белих у првенству Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dragan дец 16, 2019 at 11:24

Osim Lorenca i Berona, otpustiti SVE strance ODMAH!!!!!

Reply

Leave a Comment