Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда победом спустила завесу на јесењи део првенства, пао је храбри Чукарички

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЧУКАРИЧКИ 3:1 (1:1)

Последњих 90 јесењих минута црвено-бели су одиграли против, сада већ четвртопласиране екипе на табели – Чукаричког. По веома лепом и сунчаном дану, Црвена звезда је победом од 3:1 ставила тачку на први део првенства. Нису лако црвено-бели стигли до победе против врло младе и перспективне чете Александра Веселиновића, али је чињеница да готово нико није напустио стадион незадовољан приказаним.

Колико је наш стручни штаб желео победу након шокантног пораза у Пиреју, говори и чињеница да смо изашли у најјачем могућем саставу. Нападачки квартет који је предводио Боаћи, чинили су још Гарсија, Бен и Марин. Непосредно иза њих, припомагали су Вулић и Петровић. Са друге стране, тренер Веселиновић није могао да рачуна на три стандардна члана ротације: Бирмачевића, Доцића и Ћирковића. И поред тога, свакако, није одустао од допадљивог, офанзивног фудбала, какав смо и данас имали прилике да гледамо у Београду.

Није прошло ни два минута „опипавања“ пулса гостију, када је наш тим по први пут затресао мрежу. Сви играчи су се налазили у шеснаестерцу „брђана“ након првог корнера на мечу, а у наставку те акције Гобељић је идеално центрирао са леве стране, Милуновић је то кретњом сјајно испратио, побегао чуварима, и главом из непосредне близине довео наш тим до предности од 1:0.

Одмах се видела жеља момака у црним дресовима да узврате, па се тежиште игре пребацило на нашу половину.

Због ситних чарки у 13. минуту, жуте картоне су добили тренер Чукаричког, Веселиновић, односно наш помоћни тренер Косановић. Висок пресинг покушавали су да играју гости, а поред тога успевали су и да лопту доста задрже и у свом поседу. Наши играчи имали су неколико покушаја контранапада, сваки за мало неуспешан, јер као да је било само питање времена када ће једна лопта проћи редове „црних“ и избацити наше офанзивце испред голмана Петровића. Ипак, ни црвено-бели нису желели да препусте у потпуности посед гостима, па смо тај статистички податак поприлично уједначили до неког двадесетог минута.

У 18. минуту смо видели веома лепу акцију Видосављевића и Стојановића, мало је фалило да то буде мат у три потеза, али је на месту био чини се Панков, па је отклонио опасност испред Тедића.

Играо се 24. минут када смо видели најлепши гол досадашњег тока Суперлиге, нажалост у нашој мрежи. Напустио је петерац наш чувар мреже, то је видео Лука Стојановић и са више од ПОЛА ТЕРЕНА лансирао „крстарећу ракету“ која ефектно улази у нашу мрежу. Бацио се Борјан колико је могао, дао све од себе да исправи лошу поставку, али успео је само да улепша погодак. Гол какав се не виђа често.
Добио је Борјан након тога велику, и веома заслужену подршку с трибина. И најбољима се дешавају овакве грешке.

Логично, црвено-бели су се вратили на јачи темпо, којим су почели меч, па смо заређали неколико релативно безопасних напада. С обзиром да Чукарички није одступао од своје игре, ово је свакако био период веома брзе игре, какав немамо често прилику да гледамо на домаћим теренима. У 31. минуту, отприлике један метар нам је фалио да стигнемо до другог поготка. Толико је недостајало Боаћију да стигне лопту упућену са десне стране од Бена, после веома добре акције.

Било је у првом полувремену спорадичних шутева, што играча Звезде, што Чукаричког, али ниједан није био ни изблиза прецизан. Ван тога, свакако радује покушај играња брзог и атрактивног фудбала, какав би привукао више публике на домаће терене.

Споменули смо да је било питање времена када ће нека наша контра уродити плодом, а такву смо видели у 38. минуту. Напад четири на три дуго је вукао брзоноги Гарсија, као „на тацни“ послужио Боаћија на десној страни, који улази у казнени простор, вара једног дефанзивца и голмана гостију, али том приликом губи равнотежу па ударцем у паду промашује гол. Морао је наш центарфор много раније да шутира, веома је добра та шанса била.

Узвраћају гости четири минута касније, сплетом срећних околности. Лопта се прво одбија на десну страну до Видосављевића, који шутира са ивице казненог простора. Његов шут бива изблокиран, али на лопту која се овај пут одбија до петерца натрчава Кајевић. Срећом, сјајно су реаговали Панков и Милуновић па је и та опасност успешно отклоњена.

У 43. минуту, због повреде терен напушта Марин, уместо кога је ушао Вукановић. Два минута касније, Звезда изводи ко зна који по реду солидан и брз напад, где завршни пас није био најпрецизнији, па лако интервенишу гостујући дефанзивци. Већ у следећем нападу опробао се Бен са дистанце, али право у Петровића.

Врло добро полувреме гледали смо на стадиону „Рајко Митић“. Гости нису дошли да се бране попут већине наших тимова, просто су дошли да играју фудбал и да се надигравају. Водиле су се борбе на средини терена, на боковима, а највећу су водили Гобељић и незгодни Ндиај. Квалитет Чукаричког огледао се и у врло паметној игри упркос раном резултатском дефициту, па су за такав приступ награђени изједначујућим поготком, какав се ретко виђа на фудбалским теренима широм света.

Имали смо периоде кад смо се ослањали на контре, имали смо моменте када смо диктирали темпо, али осим поготка и велике шансе Боаћија, нисмо много тога конкретног урадили у првих 45 минута.

На почетку другог полувремена, Делије су скројиле веома лепу слику на северу, користећи мноштво белих заставица са грбом групе, имеђу којих су се виорили барјаци, а све је то праћено и пиротехником.

Први играч који је добио жути картон данас био је Каменовић, након врло оштрог старта над Гарсијом како би спречио опасан контранапад у 50. минуту. Звезда је врло офанзивно почела други део меча, али још увек без идеје на 20 метара од гола, докле се врло лако данас стизало. У 52. минуту након стихијских напада црвено-белих, полуволејем опробао се Стојановић на другој страни, али је погодио спољни део мреже.

До 60. минута имали смо пар покушаја из солидних позиција, али су ти шутеви углавном завршавали у Петровићевом наручју, или су били успешно блокирани. А у 61. минуту имали смо најбољу прилику у другом полувремену. Након центаршута Гарсије са десне стране, највиши у скоку био је још једном Милуновић, његов шут главом качи Боаћија, а лопту са гол-црте крајњим напором вади Петровић. Уследила је тада и прва измена у редовима Чукаричког, ровити Доцић заменио је Видосављевића.

Нову одличну прилику наш тим је имао у 65. минуту. Бриљантну лопту на крило добио је Гобељић од Боаћија. Наш бек уместо да шутира, покушао је да буде несебичан, па је послао лопту на петерац где се она одбија од Шапића поново до нашег бека. Након шута из налета, погађа спољни део мреже. Дешавало се, али не често да наш тим игра са два класична шпица, а то се десило вечерас након уласка Павкова уместо Петровића. Узвратили су „Чукини“ играчи два минута касније, када је на одложену лопту Ндиаја натрчао Ковач, али је његов слаб шут лако укротио Борјан.

Нападала је Звезда свим силама доста организовану одбрану Чукаричког, ређали смо корнере и опасне нападе, а атаци су се исплатили већ у 72. минуту. Деловало је да је Гобељићев центаршут са леве стране безопасан, али сјајно је скочио Милан Павков, окрзнуо лопту главом, која на крају завршава у „малој“ мрежи, неодбрањиво. 2:1.

Коначно након гола нисмо стали, нити „спуштали темпо“. Напали смо са жељом да постигнемо и трећи гол и тиме решимо сусрет, док су играчи у црним дресовима као запете пушке чекали на простор и прилику за контранападе. Веома се отворено играло, са обе стране. Колико је нашим дефанзивцима проблема правио Ндиај, толико је гостима непријатно било сваки пут када би брз напад повукао Гарсија.

У 77. минуту је мало недостајало да видимо још један веома леп погодак у овом дербију. Милош Вулић је са готово 35 метара кренуо у соло продор, нанизао неколико играча Чукаричког, изашао испред Петровића, и када је требало да зада коначан ударац, изгледа да му је понестало концентрације, па је веома траљаво шутирао у добро постављеног чувара мреже гостију – из непосредне близине. Након тога је веома оштрим стартом Милуновић оборио Тедића, због чега је добио жути картон, а дошло је и до чарки играча оба тима.

Није наш тим могао да настави толико офанзивно, па је тренер Милојевић из игре извео једног од двојице нападача (Боаћија) и увео дефанзивца Дегенека. Та измена осоколила је госте да још жешће нападну не би ли стигли до изједначења, па је Звезда већ у првом том неуспелом покушају развила сјајан контранапад којем је недостајао само нешто прецизнији завршни пас. Жалили су се наши играчи, тражили су једанаестерац због старта над Боаћијем. Приметно је било како се бар 4-5 наших контри завршавало беспотребним „екстра“ додавањем, уместо ударцима ка голу.

На евро-гол гостију из првог полувремена, Звезда узвраћа невероватном акцијом у 88. минуту, којом је решила питање победника. Све је то изгледало овако: високо на десном боку Гобељић је комбиновао са Беном. Агилни бек је испратио целу акцију, потом је упослио Павкова који петом одиграва дупли пас са њим, овај враћа идеалну повратну на 8-9 метара где је чека Вукановић и ударцем под пречку додаје трешњу на врх ове фудбалске посластице. Фантастична акција и гол за 3:1. Брзо, течно и ефектно!

Ако би се нека утакмица поред вечитог дербија окарактерисала као „прави првенствени дерби“, онда је то свакако била ова. Играло се офанзивно, агресивно, било је ситних чарки, било је голова и евроголова, шанси, шутева… свега онога што привлачи публику на стадионе. Можда су црвено-бели у неким сегментима могли и боље, можда су „Брђани“ могли дисциплинованије, али су се свакако оба тима потрудила да гледаоци напусте стадион задовољни. Млади тим Чукаричког успео је да испарира нашим момцима, али недовољно за бољи резултат.

На најбољи могућ начин играчи и навијачи ставили су тачку на овај део сезоне. У првенству и купу готово беспрекорни, у Европи испрва још једном сјајни, а потом и објективно недорасли. Када се подвуче црта ове јесени морамо бити задовољни чињеницом да смо убедљиво први и да крупним корацима грабимо ка новој титули, а можда и дуплој круни.

Стадион: „Рајко Митић”

Судија: Лазар Лукић. Помоћници: Горан Богићевић и Бојан Бановић.
Жути картони: Каменовић, Кајевић, Стојановић (Чукарички), Милуновић, Гајић, Вукановић (Црвена звезда)
Стрелци:
1:0 Милуновић (2. минут), 1:1 Стојановић (24. минут), 2:1 Павков (72. минут), 3:1 Вукановић (88. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Милуновић, Панков, Гајић, Вулић, Петровић (од 66. Павков), Бен, Марин (од 43. Вуквановић), Гарсија, Боаћи (од 80. Дегенек). Тренер: Владан Милојевић
ЧУКАРИЧКИ: Петровић, Величковић, Шапић, Остојић, Каменовић, Видосављевић (од 62. Доцић), Ковач, Ндиаје (од 90. Лукић), Стојановић, Кајевић (од 81. Никчевић), Тедић. Тренер: Александар Веселиновић

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE дец 15, 2019 at 17:48

ja sam video seljacke igrace ali kao vukanovica nisam..apsolutno nema nista od prijem,dodavanja,pasa,brzine,driblinga..jedino pogodi go kad je sam..danas jedini koji zasluzuje neke pohvale je Vulic..ostalo kukala nam majka

Reply
MILOS RANKOVIC дец 15, 2019 at 17:33

PRVA UTAKMICA DA SAM GLEDAO PREKO ARENE I POSLEDNJA,ZVEZDA JE ZVEZDA,PRVO TRENER ODLAZI PO NJEGOVOJ IZJAVI,DALJE RASTURAJ OVO GNEZDO STRANACA,ZANDER,TOMANE,PARLA,KANJAS PA DALJE GAJIC,BABIC,RODIC,SIMIC,JEVTOVIC DOVESTI LEVOG BEKA,ZADNJEG VEZNOG,PRAVO KRILO I KRENUTI POLAKO,TERZICA DRZATI VEZANOG,VECERAS JE VIDJENO DA NAVIJACI CRVENE ZVEZDA NECU OVAKU ZVEZDU,I DRAGO MI JE STONISU USLISILI MOLBU NAVODNIH DELIJA,SVI CEMO NA SRADION KAD SE DOVEDE PRAVI TRENER I PRAVI IGRACI

Reply
Delija mp дец 16, 2019 at 02:58

Igrmo drugu godinu za redom LS, sto pre tri godine nismo mogli ni da zamislimo. U prvenstvu prvi sa 11 poena vise od Partizana. I ne valja trener???
Jedino sto nisu dovedena prava pojacanja, mada za Garsijubima vremena.

Reply
mitar дец 15, 2019 at 17:22

Najbolje drugo poluvrema u sezoni .Sve je drugacije kad nema Zandera , Tomanea , Van La Pare .Miloje ostani a Terza i Mrkela da se uozbilje .Samo brzi igraci , danas se igra brzi fudbal i da se spremamo da budemo konkurentniji u Evropi dogodine .

Reply
mitar дец 15, 2019 at 17:35

I Kanjasa sam ispustio

Reply

Leave a Comment