Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Џајић: Звезда је на правом путу

Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић дао је значајан печат остварењима клуба, а подсетио је све колико су сви постигнути успеси рефлексија доброг рада.

У Црвеној звезди се увек тражи више, можда и преко објективних могућности. Живимо у таквом времену, нико не воли да ради и игра под притиском. А, Црвена звезда као клуб је стално под притиском. Бар ја то могу да кажем јер сам толико година провео овде. Постоји нешто са чиме је тешко се борити и изборити. Не зато што то не схвата клуб као клуб, јер он то разуме и зна, већ зато што неке околности у фудбалу намећу и диктирају трендове за које вам је потребно много мудрости да из њих изађете на прави начин. Резултати које је клуб постигао су заиста изванредни, историјски, јер је Црвена звезда после низа година неуспеха на резултатском и материјалном плану нашла себе. И на правом је путу без обзира на приче о тренутном европском неуспеху. А, не сматрам да је то тако, Црвена звезда полако налази своје место у Европи. Тамо је где припада – уверава трећа Звездина звезда.

Кад се прича о фудбалу, наставио је Џајић, морају се у обзир узети све друштвене околности у којима се налази држава у датом моменту.

Сви знате у каквим околностима је живела наша држава, а са њом у последњих 30 година и многи клубови. Кад смо били у ситуацији да напредујемо и бар будемо раме уз раме са најбољим европским клубовима ми то нисмо могли да чинимо и зато су ови успеси које наш клуб постиже данас на завидном нивоу и има своју изузетну тежину. Црвена звезда не сме да поклекне, мора да се увек доказује без обзира ко је на њеном челу у било ком сегменту њеног функционисања. Било би боље и лакше за све људе који воде наш клуб, да се неко сложи и каже – нека, ове године да будемо други, трећи. Али, то је немогуће. Треба да се настави са радом, доказивањем јер вам Црвена звезда не дозвољава да се икад опустите. То је и моја порука играчима за крај. Треба да знају да једна утакмица и један успех нису довољни. Морају се стално доказивати а то је боље и за њих јер ће тако напредовати. Без добрих игара, успеха у Црвеној звезди неће имати ни европске вредности – истакао је Џајић.

The post Џајић: Звезда је на правом путу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment