Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Станковић и званично промовисан у новог тренера Црвене звезде

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ у новог тренера Црвене звезде промовисан просављени фудбалер и бивши капитен нашег клуба- Дејан Станковић. Уговор је потписан на две и по године.

 

Наш нови шеф стручног штаба се, пре свега, захвалио свом претходнику Владану Милојевићу, на свему што је урадио за клуб.

– Захваљујем се клубу, легендама и навијачима што сам поново овде. Звезда ме је пре 22 године послала у мисију, а сада се враћам кући да наследим великог господина, велико име и великог звездаша- Владан Милојевића. Видели сте слику нас двојице. Бавио сам се фудбалом дуго, али нигде нисам видео да тренер који иде, дочека наследника са осмехом. Кажете да немам искуства, али ја сам у та два сата толико корисних ствара чуо о тренерском послу да ћу их запамтити за цео живот. Хвала Милоје, утабао си стазу којом ћу проћи. Могао си да останеш до јуна, али ти волиш Звезду превише. Отишао си као победник и дао си ми шансу да у наредних шест месеца са мојим клубом направим победнички тим са духом, вољом и жељом – рекао је Станковић у даху и наставио:

– Хвала мојој породици, без њихове подршке ништа не бих направио. Осмех са којим су ме испратили у Београд, све говори. Хвала и мојим тренерима који стоје иза мене. Много сам научио од мојих ментора. Хвала онима који верују или не верују. Показаћу радом и залагањем да сам заслужено дошао у велики клуб. Желим победе и борићу се као лав за њих.

Осврнуо се Станковић и на стручни штаб са којим ће сарађивати током боравка у Црвеној звезди.

– Окупио сам много гладне људе око себе и то је права ствар. Жељни су успеха и доказивања. Имају вољу и жељу да са мном воде Звезду напред. Моји помоћници биће Небојша Милошевић, Ненад Милијаш, Милош Милојевић и Душан Гашић. Још увек радимо на кондиционом тренеру, а за који дан ћу и то знати. Чека нас огроман посао. Једва чекам да их видим, да урадим први тренинг, састанак и изађем на стадион. Кад све то прође, онда ћу у миру да водим клуб.

Говорио је Станковић и о великим тренерским именима са којима је сарађивао током каријере.

– Имамо групу на једној друштвеној мрежи где комуницира генерација Интера са којом сам освојио Лигу шампиона. Мурињо није могао да верује, упитао ме је у шали- Зар ти? Причао сам и са Михајловићем. Доста тога треба да се научи, али уз њихову помоћ, све је лакше. “Узећу” стрпљење од Свен Горана Ериксена, од Манћинија рад на терену, од Муриња карактер и од Михе истрајност и не одустајање. Пожелели су ми много среће, али морам да кажем, савети много значе, али ја сам тај који доноси одлуке. Причао сам да тренерски посао није за мене, али није битно шта сам рекао јуче, већ шта ћу да кажем сутра. Имам мотиве због којих сам се склањао од тренерског посла. Везан сам за породицу, а ако си тренер, онда си цео дан у фудбалу. Мени породица много значи, а све то вуче обавезе. Убеђивао сам самог себе да нећу да будем тренер, а испоставило се да ме то чека иза ћошка.

Није могао Станковић да сакрије емоције због повратка кући.

– Неко ко је одрастао у Црвеној звезди зна тежину грба и изласка на стадион испред најбољих навијача на свету. Емоције иду на страну, морамо да гледамо реалност. Оне морају да ме воде напред и дају ми мотив, али реално ћу размишљати на терену. Сећам се како сам се осећао кад сам дебитовао против, данашњег генералног директора Црвене звезде- Звездана Терзића, када смо играли против ОФК Београда. Код  мене ће бити простора за младе играче, има ту много квалитета, што у нашем развојном тиму Графичару, што у нашој Омладинској школи – подвукао је Станковић и изазвао громогласне аплаузе у Медија центру стадиона “Рајко Митић”.

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC дец 21, 2019 at 14:36

GLEDAO SAM PROMOCIJU DEJANA STANKOVICA,I MOGU SAMO JEDNO DA KAZEM TAKO SE VOLI CRVENA ZVEZDA,VIDI SE KOD NJEGA ZELJA,VOLJA,BORBA,ZAHVALNOST STO JE POSTAO TRENER,OVAJ COVEK JE POKAZAO PONASANJEM DANAS KAKO SE VOLI KLUB,SAV JE BIO UZBUDJEN,SRECNO TRENERU I BODRICEMO TE MAKSIMALNO

Reply

Leave a Comment