Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда заледила Лале

Хокејаши Црвене звезде су данас одиграли свој последњи меч у овој сезони. Пред нешто више од 100 гледалаца Звездини оклопници су били бољи од екипе Војводине и показали ко је газда што се тиче домаћег хокеја. Изабраници Јовице Руса, појачани повратником Робертом сабадошем и новим појачањем Виктором Зуевом, савладали су Војводину резултатом 9:2. Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Роберт Сабадош са четири постигнута поготка.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина 9:2 (2:0, 3:2, 4:0)

У првој трећини видели смо један динамичан хокеј са пуно клизања. Војводина је покушала да на почетку направи притисак, међутим Звездини оклопници су играли мирно и сталожено и нису дозволили гостима да се превише размахну. Са друге стране, чак и у тренутку када су имали играча мање на леду, црвено-бели су одличном игром стварали прилике, али пак једноставно није хтео у гол. Ипак, у 9. минути сусрета капитен Марко Бркушанин и Вјачеслав Чегринцев одлично су проиграли повратника у редове Црвене звезде, Роберта Сабадоша, који неумољиво тресе мрежу гостију за 1:0. Наставила је Звезда у истом ритму, претила, али се Војводина добро бранила. А онда је на свега 30-ак секунди пред крај трећине Звезда одиграла једну лепу акцију. Павле Подунавац је одлично упослио Вјачеслава Чегринцева који је закуцао пак у гола Адама Беукебума за 2:0.

И друга трећина биле је динамична. Звезда одлично улази у овај период и акцију Андреја Цвика и Виктора Зуева, Угљеша Новаковић користи те шаље пак у мрежу гостију за 3:0. Био је то 22. минут меча. Већ у 24. миути Марко Бркушанин асистира Ивану Анићу и на семафору је стајало високих 4:0. Све је тада функционисало како треба у Звездиним линијама и Војводина је изгледала беспомоћно. Али када је Срђан Ристић у 29. минути зарадио искључење, све се променило. Војводина је преузела контролу меча и почела опасно да напада гол Арсенија Ранковића што је довело до њиховог првог гола у 31. минути, а стрелац за 4:1 је био Немања Вучуревић. Само 39 секунди након тога још један пак је завршио иза леђа Арсенија Ранковића. Стрелац за 4:2 био је Реља Радосављевић. Понадали су се тада Новосађани да би могли да преокрену меч. Истина, гол Звезде је висио у ваздуху, а када је у 34. минути искључење зарадио Душан Јанковић, малобројни навијачи Војводине су се понадали да ће њихови љубимци постићи барем још један погодак и увести меч у неизвесност. Али онда је у истој минути севнула фантастична контра београдских црвено-белих оклопника. Михал Даниел је фантастично повукао пак, ушао у трећину Војводине и проследио плочицу Русу Вјачеславу Чегринцеву који одличним ударцем тресе мрежу гостију за 5:2. Имала је Војводина још прилика до краја овог периода, као и Звезда са друге стране, али мреже су мировале.

И последњи период донео је узбудљив хокеј са доста прилика на обе стране, само што су овај пут мреже мировале до пред сам крај утакмице. А онда су у последње две и по минуте црвено-бели оклопници сместили четири пута пак у мрежу Војводине. Прво су Џорџ Таракан и Марко Драговић започели акцију коју је довршио Душан Јанковић за 6:2, да би само 50-ак секунди касније Марко Бркушанин проиграо Роберта Сабадоша за 7:2. За следећи гол Звезди је требало свега 43 секунде. Вјачеслав Чегринцев и Андреј Цвик започињу акцију, а Роберт Сабадош својим трећим поготком доноси водство од 8:2. И онда на само 6 секунди пред крај меча, егзекутор је још једном Роберт Сабадош. Овај пут асистирао му је Вјачеслав Чегринцев за коначних 9:2.

СКХЛ Црвена звезда: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринцев, Даниел, Јанковић, Касицки, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Таракан, Зуев, Цвик.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment