Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Дупли одбојкашки програм у УСЦ „Вождовац“

Одбојкашице и одбојкаши Црвене звезде у недељу 22. децембра наступају у мечевима 12. кола БПШ Супер лиге Србије. Обе наше екипе очекују веома важни дуели, али досадашњи овосезонски резултати условили су да црвено-беле девојке траже што бољи пласман пред мини лигу, док наши одбојкаши покушавају да „ухвате последњи воз“ како би избегли борбу за опстанак у суперлигашком каравану.

– ЖОК Црвена звезда:

Наше девојке у дворани УСЦ „Вождовац“ дочекују великог ривала из Старе Пазове, екипу Јединства у сусрету који ће можда и одлучити носиоца друге позиције пред финалне борбе за шампионску титулу. Старопазовчанке у досадашњем току шампионата оствариле су скор од десет победа и свега један пораз и имају четири бода више од наших девојака које су у 11 досадашњих сусрета, три пута паркет нашуштале погнутих глава.

Две екипе су се у актуелној сезони састале у оквиру 3. кола нционалног шампионата. Велика борба вођена је пре тачно два месеца у Хали спортова у Старој Пазови, а одбојкашице Јединства су након доста преокрета славиле резултатом 3:2.

Екипа тренера Александра Владисављева налаи се у серији од пет узастопних првенствених тријумфа. Последњи пораз наше девојке доживеле су почетком месеца новембра на гостовању у Обреновцу, па самим тим може се рећи да са правом у предстојећи дуел улазе са амбицијом да бодови остану у Београду.

Сусрет између ЖОК Црвена звезда и ЖОК Јединство Стара Пазова на програму је од 20:30 часова.

– Табела БПШ Супер лиге Србије за одбојкашице:
1. ТЕНТ (Обреновац) 11-1 32
2. Јединство (Стара Пазова) 10-1 28
3. Црвена звезда (Београд) 8-3 24
4. Уб (Уб) 7-4 21
5. Железничар (Лајковац) 6-5 20
6. Визура (Београд) 6-6 17
7. Клек (Зрењанин) 3-9 10
8. Спартак (Суботица) 3-9 8
9. Партизан (Београд) 2-10 7
10. Београд (Београд) 2-10 7

– ОК Црвена звезда:

Два и по сата пре дуела наших девојака на паркет дворане УСЦ „Вождовац“ излазе момци у црвено-белим дресевима који ће у дуелу са Младим радником из Пожаревца тражити неопходну победу како би пробали да до краја првог дела шампионата избегну борбу за опстанак.

Екипа тренера Томислава Кукањца је пре две недеље славила у највећем дербију српске одбојке. Наши одбојкаши су на домаћем терену савладали званичног шампиона, актуелног лидера и учесника овогодишње Лиге шампиона екипу Војводине НС семе резултатом 3:2 у мечу у којем нико није могао да рачуна на бодове. И када се мислило да ће црвено-бели коначно кренути у жетву бодова уследио је пораз у новопазарском „Пендику“ и све добро учињено против новосадских црвено-белих „бачено је у воду“.

Црвена звезда и Млади радник у актуелној сезони одиграли су меч у Пожаревцу почетком октобра и Пожаревљани су славили резултатом 3:1. Овога пута наши одбојкаши морају показати и знање и храброст и освојити више него важне бодове који су у овом тренутку апсолутни императив.

Сусрет је на програму од 18 часова у доврани УСЦ „Вождовац“, а меч ће преносити РТС 2.

– Табела БПШ Супер лиге Србије за одбојкаше:
1. Војводина НС семе (Нови Сад) 9-3 26
2. Ниш (Ниш) 9-3 25
3. Раднички доо (Крагујевац) 8-4 23
4. Партизан (Београд) 7-5 24
5. Спартак (Суботица) 7-5 20
6. Млади радник (Пожаревац) 6-5 21
7. Црвена звезда (Београд) 4-7 11
8. Нови Пазар (Нови Пазар) 4-8 10
9. Рибница (Краљево) 3-9 10
10. Јединство (Стара Пазова) 2-10 7

Повезане вести

Leave a Comment