Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Гашић: „Борјан са највише одбрана у Лиги шампиона“

Црвена звезда има одличан квинтет голмана, а први чувар мреже Милан Борјан, уз Фернанда Муслеру из Галатасараја има највише одбрана у групној фази Лиге шампиона – чак 35, наглашава тренер голмана у нашем клубу Душан Гашић.

Борјан је поново доказао да тренутно спада у ред врхунских голмана. Његова професионална посвећеност импонује, а ниво одбрана у континуитету му даје посебан квалитет. Бројке не лажу, од 55 удараца ка голу одбранио је 35, односно 64 одсто успешности, а исти учинак по броју одбрана има и Фернандо Муслера из Галатасараја. Посебно је импозантно да је чак 41 ударац ка Милану упућен из шеснаестерца, уз два пенала, а УЕФА у статистику није урачунала и пет одбрањених једанаестераца из Копенхагена – истиче Гашић.

Звездин заменик капитена бранио је на свих 14 мечева у квалификацијама и групној фази Лиге шампиона, а у паузама је био стандардни чувар мреже селекције Канаде.

– Сем тога што показује европски ниво јер брани врхунски у континуитету, Милан поседује невероватну моћ адаптације. И то не само кад говоримо о прелетима кад игра за Канаду, променама временских зона, џет-легу, већ више на саму адаптацију у такмичењима у којима смо играли. Један ниво такмичења је Суперлига Србије, други квалификације у Лиги шампиона, а сасвим трећа димензија је сама групна фаза елитног такмичења. У том сегменту адаптације, захтевима игре, ниову квалитета противника, Борјан је показао прилагодљивост а самим тим и врхунску класу.

Добре припреме пред Голд куп, затим и свакодневни рад кроз процес тренинга, анализе противника, као и сваке одигране утакмице, Борјану, али и осталим голманима у нашем клубу, дају могућност за констатно напредовање.

Црвена звезда има одличан квинтет голмана, уз Милана ту су Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Александар Станковић и Милош Гордић. Сви они у току тренажног процеса напредују, што је најважније здрава су конкуренција. Борјан је бранио на 16 мечева Суперлиге, Поповић на четири и две у купу и био друга опција у свим европским мечевима. Поп има искуство и мирноћу, сваку је прилику искористио. Васиљевић је био на осам мечева резерва, шест у Суперлиги и два у купу, Станковић ради такође веома добро, док Гордић наступајући за Дорћол има и такмичарски континуитет. На рачун свих њим имам само речи хвале за рад и понашање, велика су подршка у раду. Наш клуб у голманском потенцијалу има квалитет, искуство, али и будућност – уверава тренер голмана нашег клуба.

ЛИГА ШАМПИОНА – ГОЛМАНИ

1. Муслера (Галатасарај) 35 одбрана

1. Борјан (Црвена звезда) 35 одбрана

3. Колар (Славија Праг) 29 одбрана

4. Гиљерме (Локомотива Москва) 27 одбрана

4. Онана (Ајакс) 27 одбрана

The post Гашић: Борјан са највише одбрана у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment