Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Јесењи учинак дефанзиваца – Репрезентативне партије

Црвена звезда ове полусезоне у својим редовима има четворицу централних дефанзивца и по двојицу левих и десних бекова, а како су играли сведочи и чињеница да је цела последња линија током јесени била позивана од селектора репрезентације Србије и Аустралије. Марко Гобељић, Немања Милуновић и Милан Родић су носили дрес „орлова“, а Милош Дегенек „кенгура“.

Квартет централних бекова чине – Немања Милуновић, Милош Дегенек, Радован Панков и Срђан Бабић.

Популарни Звездин ПВО Немања Милуновић одиграо је 28 мечева у свим такмичењима. У Суперлиги Србије одиграо је 15 утакмица, у квалификацијама за Лигу шампиона седам и у групној фази најелитнијег европског такмичења шест мечева. Милуновић је постигао два гола – један у Лиги шампиона против Олимпијакоса у Београду, а други у првенству на последњој утакмици у 2019. години против Чукаричког. Репрезентативац је Србије.

Следећи дефанзивац који је одиграо највише мечева је репрезентативац Аустралије Милош Дегенек који је ове полусезоне уписао 26 наступа у црвено-белом дресу. У Суперлиги Дегенек је наступао 14 пута, у квалификацијама за Лигу шампиона пет, а у групној фази на шест утакмица. Наш стамени штопер постигао је 2 поготка – против Јанг бојса у Берну и против Вождовца у националном шампионату. Такође, Дегенек је уписао и асистенцију против Радника у Сурдулици.

Летошње појачање Радован Панков имао је одличну полусезону. Одиграо је укупно 20 мечева од тога 16 у Суперлиги Србије, два пута квалификацијама за Лигу шампона и по један наступ у групној фази и Купу Србије. Панков је био покретачка снага у мечу квалификација против Копенхагена, када је два пута сигурно извео једанаестерац и погурао свој тим ка групној фази.

Четврта опција на позицији штопера је Срђан Бабић. Бивши млади ререзентативац Србије одиграо је 10 утакмица у црвено-белом дресу ове полусезоне. Четири пута у Суперлиги, исто толико у квалификацијама за Лигу шампиона и два наступа у Купу Србије.

Квартет бекова чинили су по левој страни Милан Родић и Рибеиро Жандер, а по десној – Марко Гобељић и Милан Гајић.

Милан Родић је одиграо 25 утакмица ове полусезоне. Дванаест пута у Суперлиги у којима је забележио две асистенције, одиграо је свих осам мечева квалификација у којима је имао једну асистенцију и пет пута је наступио у групној фази Лиге шампиона. Стандардан је члан селекције наше земље.

Рибеиро Жандер одиграо је 15 утакмица ове полусезоне. Осам пута у Суперлиги где је забележио и један гол и две асистенције, док је у Европи наступио три пута у квалификацијама и три пута у групној фази Лиге шампиона, а играо је и један куп меч. По статистичким параметрима ЦИЕС-а, Жандер је четврти најбољи играч Суперлиге Србије.

Прва опција на десном боку наше одбране био је Марко Гобељић. Крушевљанин је наступио 22 пута у црвено-белом дресу ове сезоне. Девет пута у Суперлиги уз један гол и четири асистенције, док је у квалификацијама за Лигу шампиона наступио шест пута уз једну асистенцију. Исти број наступа имао је и у групоној фази Лиге шампиона, док је у купу одиграо један меч. И он је заслужио позив селектора Љубише Тумбаковића.

Други пик по десној страни ове полусезоне био је Милан Гајић. Фудбалер који је стигао у наш клуб у јануару прошле године забележио је 13 наступа, од којих је 12 било у Суперлиги у којима је имао три асистенције, а у купу један меч и једну асистенцију.

The post Јесењи учинак дефанзиваца – Репрезентативне партије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

CASA BEZ DNA дец 23, 2019 at 04:55

U 6 UTAKMICA PRIMILI 20 GOLOVA I VI PISETE O „UCINKU“

Reply
Gogi дец 23, 2019 at 15:34

Racunaju sve prvenstvo,kup Evropa 36 utakmica 67:41 gol razlika…Odigrali su jos 6 pripremnih i prijateljskih utakmica gol razlika 14:4…Znaci sve ukupno 42 utakmice gol razlika 81:45…Ocekuje ih jos sigurnih 17 utakmica u prvenstvu i 1 minimum ili 4 maksimum u kupu sto ce biti 60 minimum ili 63 maksimum utakmica u sezoni a mozda i koja vise od 63 jer ce ako se plasiraju u finale kupa sigurno odigrati jos koju utakmicu i na zimskim pripremama…Znaci nije bas lako odigrati tolike utakmice i biti stalno u dobroj formi a i grupa u Evropi nije da je bila neka osrednja vec jedna od jacih…

Reply

Leave a Comment