Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Јесењи учинак везног реда – Мотор свих успеха

Ове полусезоне у везном реду Црвене звезде играло је 14 фудбалера. На свакој позицији на средини терена, сад већ бивши тренер Владан Милојевић имао је три опције које су могле да одговоре на захтеве Звездине игре.

Пет играча који су играли на позицији задњих везних фудбалера чинили су – Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Његош Петровић, Хозе Кањас и Милош Вулић.

Бранко Јовичић је одлично почео сезону. Био је стрелац првог гола ове сезоне у првенству када је Црвена звезда савладала Јавор у првом колу Суперлиге Србије резултатом 2:0, али се испоставило да ће му то бити једини меч у националном шампионату ове сезоне. Поред одигране три утакмице у квалификацијама за Лигу шампиона, популарни Бакула је доживео повреду због које је морао да буде подвргнут хируршкој интервеницији о очекивала га је пауза до краја полусезоне. Од Јовичића оно право очекујемо на порлеће када ће поново бити у пуном такмичарском ритму.

Хозе Кањас је шпански интернационалац који је овог лета појачао редове Црвене звезде. Од како је стигао Кањас је забележио 21 наступ у свим такмичењима. У Суперлиги је забележио 9 наступа и један гол против Мачве, у квалификацијама и групној фази Лиге шампиона уписао је 11 мечева и једну утакмицу одиграо је у Купу Србије.

Душан Јованчић је као и Кањас наступао на 21 утакмици ове сезоне. Десет пута је играо у Суперлиги, исто толико у квалификацијама и групној фази Лиге шампиона, постигао је и погодак у другом колу квалификација против Хелсинкија, а забележио је и један наступ у Купу Србије.

Млади репрезентативац Србије Његош Петровић овог лета такође је стигао у редве црвено-белих. Петровић је био веома запажен ове сезоне и за Црвену звезду наступио је 18 пута. Један од лидера младе репрезентације наше земље у Суперлиги је играо на 12 мечева, док је у квалификацијама и групној фази Лиге шампиона одиграо шест мечева. Укупно 1218 минута у црвено-белом дресу.

Неко ко се уселио у срца навијача ове полусезоне сигурно је Милош Вулић. Момак који је дошао у Црвену звезду у јануару ове године у овој полусезони уписао је 22 наступа, четири гола и једну асистенцију. У Суперлиги играо је на 16 мечева у којима је постигао два гола – против Младости и Спартака. У групној фази Лиге шампиона уписао је четири наступа и постигао изједначујући погодак против Олимппијакоса који је погурао нашу екипу до победе. Такође, у Купу Србије је играо два пута и постигао је гол против Трепче у шеснаестини финала.

Трио офанзивних везсита и креатора игре чинили су – Мирко Иванић, Марко Марин и Вељко НИколић.

Фудбалер од којег се сигурно очекује да буде лидер овог тима свакако је Мирко Иванић. Офанзивни везиста и креатор игре ове полусезоне наступио је 24 пута за црвено-беле. У Суперлиги је играо 14 пута, у квалификацијама за Лигу шампиона је наступио осам пута и забележио две асистенције, док је у групној фази најелитнијег европског такмичења играо два пута. Укупно 1351 минута ове полусезоне.

Капитен Црвене звезде и вођа тима из Љутице Богдана ове полусезоне био је Марко Марин. Искусни фудбалски мађионичар био је предводник нашег тима. Марин је ове полусезоне у Црвеној звезди одиграо 27 утакмица. У Суперлиги је играо на 12 утакмица, уписао три гола – против Напретка, Рада и Вождовца – а забележио је и шест асистенција – у мечевима са Јавором, Вождовцем, ТСЦ-ом, Младости и две против Спартака. У квалификацијама за Лигу шампиона Звездин капитен је наступао 8 пута, постигао гол против Судуве, а имао је и три асистенције против Хелсинкија, Копенхагена и Јанг бојса. У групној фази Лиге шампиона одиграо је свих шест утакмица и уписао две асистенције против Олимпијакоса. Такође, играо је и у утакмици Купа Србије против Мачве. Укупно 2336 минута за Звездиног капитена ове полусезоне.

Један од Звездиних бисера, Вељко Николић ове сезоне прикључен је првом тиму Црвене звезде. Он је прошле сезоне наступао за екипу Графичара где се одличним партијама наметнуо Владану Милојевићу. Ове сезоне уписао је два наступа – један у Купу Србије и један у првенству. Многи верују да је Николић прави наследник Марка Марина, али сигурно је да је пред младим репрезентативцем Србије лепа будућност.

Шесторица крилних играча су ове полусезоне за црвено-беле делили минутажу – Матео Гарсија, Ел Фарду Бен, Милан Јевтовић, Раџив Ван ла Пара, Алекса Вукановић и Вељко Симић.

Још једно овосезонско појачање и фудбалер који се већ на првом мечу уселио у срца Звездиних навијача је Матео Гарсија. Аргентинац који игра на позицији крила ове полусезоне је одиграо 18 утакмица у дресу Црвене звезде. У Суперлиги Србије 23-годишњи фудбалер уписао је 9 наступа на којима је постигао три гола – против Војводине, Радника и Пролетера – као и једну асистенцију у окршају са Инђијом. У квалификацијама и групној фази Лиге шампиона уписао је 8 наступа, а свој први, и једини гол у Европи, постигао је у плеј-офу квалификација за најелтиније европско такмичење против Јанг бојса. Играо је и у Купу Србије против Трепче. Укупно 1352 минута ове полусезоне.

Репрезентативац Комора Ел Фарду Бен и ове полусезоне био је на висини задатка и уписао је 19 наступа у Црвеној звезди. У Супелиги је играо на 13 мечева и у јесењем делу првенства је најбољи стрелац нашег тима са девет голова које је постигао против – Јавора, Радничког (2), Вождовца, Мачве, Радника (2), Вождовца и Младости. У квалификацијама за Лигу шампиона играо је на шест утакмица и забележио једну асистенцију против Судуве.

Десно крио Милан Јевтовић ове полусезоне играо је на 11 утакмица. У Суперлиги Србије насутпио је шест пута где је забележио два гола и две асистенције – голове против Младости и Јавора, а асистенције против Радничког и Пролетера. У квалификацијама за Лигу шампиона играо је три пута. Такође, играо је у оба меча Купа Србије.

Последње појачање у летњем прелазном року био је Раџив Ван Ла Пара. Некадашњи млади репрезентативац Холандије у црвено-белом дресу наступио је 11 пута. У Суперлиги је играо четири пута, у групној фази Лиге шампиона пет пута и у Купу Србије два пута. У мечу шеснаестине финала националног купа против Трепче забележио је гол и асистенцију. Тек се очекује да Ван Ла Паре покаже свој прави сјај у пролећном делу првенства када буде прошао комплетне припреме са нашим тимом.

Један од главних џокера сада већ бившег тренера Црвене звезде Владана Милојевића ове полусезоне дефинитивно је био Алекса Вукановић. Момак, који је заједно са Вулићем прошлог јануара стигао у редове црвено-белих, показао је да на њега може озбиљно да се рачуна и ове полусезоне је уписао 27 наступа за наш тим. У Суперлиги Србије наступио је 14 пута и постигао четири гола – против Вождовца, Радника, Радничког и Чукаричког – а уписао је и три асистенције – против Војводине, Инђије и Вождовца. У квалификацијама за Лигу шампиона наступао је 7 пута и постигао један, али гол вредан групне фазе Лиге шампиона. У реванш мечу са Јанг бојсом био је на правом месту када је Родић центрирао са левог бока и главом је постигао гол који је увео Звезду у Лигу шампиона. У групној фази елитног такмичења играо је четири пута. Такође, играо је и у Купу Србије и постигао погодак против Трепче.

Лево крило и момак који је прошао Звездину омладинску школу, Вељко Симић, ове полусезоне наступио је 16 пута ове сезоне у црвено-белом дресу. У Суперлиги играо је на 13 мечева и постигао је два гола – против Спартака и ТСЦ-а – као и једну асистенцију у окршају са Пролетером. У клуб одабраних и фудбалера који су постигли чак четири поготка на једном мечу у Звездином дресу, Симић се уписао 10. Октобра у мечу шеснаестине финала против Трепче када је постига ћак четири гола и уписао једну асистенцију. Играо је утакмицу осмине финала против Мачве. Такође, забележио је и један наступ у квалификацијама за Лигу шампиона.

 

Повезане вести

4 comments

dusan дец 23, 2019 at 21:20

uspeha?

Reply
Gogi дец 24, 2019 at 17:30

Da uspeha plasirali se u LS iako nismo bili favoriti protiv Kopenhagena i Jang Bojsa i u jakoj grupi LS bili u igri za prolaz do kraja utakmice poslednjeg kola sto je za ostale nase klubove samo san…U kupu u cetvrtfinalu i imamo sanse da se borimo za pehar…U prvenstvu ubedljivo prvi i velike su sanse da osvajamo novu titulu…

Reply
dusan дец 25, 2019 at 00:36

zaboravio sam da u kupu imamo sanse da se borimo za pehar

Reply
Gogi дец 25, 2019 at 08:19

Mozda bi veci uspeh bio da smo ispali od Kopenhagena na penale a u kupu protiv Macve da je bilo 0:0 i penali isto,u prvenstvu da smo na minus 10 ajde ne mora minus 11 to bi bili uspesi…

Reply

Leave a Comment