Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

АБА ј.т.д. лига: Важна победа наших кошаркаша у Копру

Копер Приморска – Црвена звезда 78:90 (26:20, 13:29, 24:21, 15:20)

 

Веома битна победа наше екипе на гостовању у Копру, десеткованој екипи Приморске која је између 11.и 12.кола остала без неколико битних играча. Наша екипа је имала притисак морања услед неколико веома лоших партија и изненађујућих пораза на Јадрану, али је и поред одређених трзавица у игри, пре свега, током првог полувремена и у финишу треће четвртине, успела да одигра врло добру офанзивну утакмицу и захваљујући изузетно добром шуту за три поена забележи седму победу у сезони.

Вечерашњи меч тројком је отворио Бориша Симанић али је Приморска врло брзо преко Маринковића, а пре свега преко Хоџића и Вончине, преузела контролу утакмице односно резултата. Нису наши играчи на самом почетку имали решења за Вончину који је добро дириговао игром своје екипе, при чему је погодио и неколико шутева са дистанце, што је допринело да десеткована Приморска стекне самопоуздање. Поред тога, наши кошаркаши су веома лоше бранили пикенрол противника па је Приморска разноврсном игром у нападу диктирала темпо. На другој страни,Звезда је поентирала преко Берона, Л.Брауна и Симанића. Напад је био прилично статичан али је поменути тројац захваљујући свом идивидуалном квалитету проналазио решења. Кошем Оџа, Звезда је дошла до +4 у финишу прве четвртине, али је домаћин одмах узвратио преко Вончине и Хоџића и њиховим брзим тројкама решио први период у своју корист 26:20.

Другу четвртину отворио је Човић дугом двојком али је потом Приморска тројком Лазића стекла највећу предност на утакмици 29:22. Лоша одбрана на линији за три поена, одбрана од пикенрола као и повремено изузетно лоша комуникација наших играча утицали су да Приморска лако долази до поена. У тим тренуцима прве поене у дресу Звезде постигао је и Јагодић-Куриџа и то са ниског поста, коме је ово био дебитантски наступ али је Приморска наставила да експлоатише поемнуте пропусте у одбрани Звезде и преко Лазића поново вратила +7. Важну ролу у другом периоду имао је Никола Јовановић, који је у тим тренуцима ухватио две лопте у нападу па је Звезда са пет везаних поена Давидовца ухватила резултатски прикључак, потом је и Лазић везао пет поена и Звезда долази до новог вођства 34:31 да би закуцавањем Оџа дошла и до +5. Давидовац и ЛАзић су наставили да погађају са дистанце а у финишу првог полувремена  им се придружио и успавани Џенкинс који је, такође, везао пет поена па је Звезда на велики одмор отишла резултатом 39:49.

Почетак другог полувремена је обележио Лазић са две тројке од чега је једна била са скоро десет метара на истеку напада. Новим поготком Оџа Звезда долази до нове највеће предности 43:57. Приморска, међутим, није предавала тако лако па је преко Косија и Вончине поново спустила разлику на једноцифрен недостатак-50:59. Али, капитен Лазић је био вечерас веома расположен па је у тим тренуцима погодио још две тројке чиме је враћао двоцифрену предност након што је Коси погодио и другу тројку. Звезда је током трећег периода углавном одржавала двоцифрену предност захваљујући добром шуту за три поена. У финишу треће четвртине наши играчи су својом индолентношћу и грешкама, пре свега Давидовца и Човића, омогућили упорном домаћину да се поново резултатски врати у утакмицу. Поенима Хоџића, Лазића и Димеца, Приморска је поново дошла на три поена заостатка али је Давидовац потом био присебан и проиграо Оџа на зицеру што је наш центар искористио да би и Џенкинс уз звук сирене погодио са полудистанце за колико-толико пристојних седам поена предности-63:70.

Почетак последње четвртине обележила је веома тврда игра обеју екипа па је након три минута игре резултат био 1:2 али, вечерас изузетно надахнути Давидовац је са  две везане тројке доноси максималних 15 поена предности 66:81, што је и преломило утакмицу. Приморска након тога није имала више ресурсе да се врати у меч или бар да га учини неизвесним.

Звезда је вечерас шутирала из игре одличних 56,7% од чега за три поена 50% (13/26). У шуту за три поена предњачили су Давидовац и Лазић који су погодили по пет шутева. Наши играчи су забележили и 22 асистенције али су имали и 18 изгубљених лопти.
Приморска – Црвена звезда 78:90 (26:20, 13:29, 24:21, 15:20)
ПРИМОРСКА: Хроват, Барич 16, Коси 6, Сиани, А. Лазић 12, Маринковић 17, Хоџић 7, Димец 8, Неманич, Вончина 12.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић, Човић 7, Л. Браун 7, Давидовац 21, Б. Лазић 18, Берон 8, Добрић, Јагодић-Куриџа 2, Џенкинс 7, Симанић 9, Јовановић, Оџо 11.

Повезане вести

9 comments

Dragan дец 24, 2019 at 00:55

Osim rezultata i dobre igre Lazića i Davidovca, sve ostalo za zaborav! Igrači su u kontra ritmu. A trener u ekstra kontra ritmu…

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 23, 2019 at 20:51

fenomenalni Kuridza imao ucinak od 5 licne greske..sledeci neka dodje Ziga Dimec pa da pravimo lom u aba2

Reply
Marko дец 23, 2019 at 22:09

Sram te bre bilo, momak tek došao- umesto da daš podršku ti „pljuješ“ ovde konstantno

Reply
Estrella Roja дец 23, 2019 at 23:06

Kuridža i Štimac, kakav će to tandem biti, hehehe.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 23, 2019 at 23:22

i jos dimec i sisko…ima da drhti evroliga

Reply
Estrella Roja дец 24, 2019 at 00:42

Uzgred, Šiško bi bio solidno pojačanje, ali nama ne treba plej nego kombo bek koji je dvojka, znamo iz kojih razloga.

Reply
Darko дец 24, 2019 at 00:58

Jel stvarno da nam se pored, Štimca vraća i Vitkovac?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 24, 2019 at 09:06

i rasko katic

Reply
Gogi дец 24, 2019 at 17:21

Pa taj ima 38 godina u penziji je gde njega iskopa ha,ha…

Reply

Leave a Comment