Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошаркаНајновијеОбавештења

Шакота о утакмици са Зенитом, и новим појачањима

Црвену звезду  у петак од 18.00 очекује важна утакмица и гостовање Зениту у Казању у 16. колу Евролиге. 

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота рекао је данас да његову екипу чека напорно путовање и тешка утакмица против Зенита, али да ће дати све од себе да забележи добар резултат.

Имамо испред нас екипу која је победила ЦСКА, Олимпијакос, Жалгирис, Валенсију, њихови резултати скрећу пажњу. То је руски тим, али ја бих му додао све карактеристике шпанских. Играју у транзицији, нападају брзо, већ сам рекао да нам тај стил није најдржи, али покушаћемо да контролишемо ритам утакмице – рекао је Шакота новинарима.

Црвено-беле је појачао центар Владимир Штимац, који је до сада наступао за Фенербахче.

Морали смо да повећамо агресивност и скор испод коша. Добро га познајемо, брзо ће се уклопити, то је оно што смо тражили. 

Био планиран за среду увече, долазак Кевина Пантера у Београд ипак је одложен за четвртак.

Мало се мучимо споља и у спољној линији, када нам затворе Берона, немамо лак поен. У сваком случају, играчи у периферији су мањак о коме смо говорили неколико пута раније. Надам се да ћемо сад са овим бројем играча имати више времена и простора да одмарамо појединце, да не би било великих осцилација, да се не дешава да играју по 30 и више минута на једној утакмици када нас за два дана чека следећа“, 
„То је проблем и са тиме смо се бавили, да повећамо број играча на периферији“.

На питање новинара о евентуалним одласцима из клуба, Шакота је рекао да још не зна да ли ће неко напустити Звезду.

Прелазни рокови су нас принудили да доведемо играче, тај рок у Евролиги је сада практично истекао. Морали смо да пожуримо и да их доведемо, па ћемо да видимо ко ће остати, а ко бити на тржишту. 

Осврнуо се и на утакмицу против Милана и рекао да се сигурно неће поновити таква игра.

Па, они ће да анализирају нашу утакмицу против Милана, који нам је тада одговарао. Шпански тимови су агресивнији, а Зенит упоређујем са шпанским екипама, имају ту филозофију и начин играња. Први проблем наш је био мањак бекова, али пробаћемо да им парирамо – рекао је Шакота.

Повезане вести

1 comment

Loooka дец 26, 2019 at 11:53

Neka ste vi vrsni poznavaoci košarke lagano otpisali MO-a jer kao ne pruža dovoljno dobre partije u ovoj sezoni, a kad vam pomenemo tatinog sina hvatate se ko budale prošle sezone u kojoj je dotični Filip i igrao neku zadovoljavajuću košarku. Pa zašto se vodeći tom logikom nije dalo još malo kredita i Fajeu s obzirom na to da je imao čak i veći doprinos u prošloj sezoni nego naš najgori plej Evrolige? Što je to on gori (a nije) od Filipa, i što to ima manje kredita i manje zasluga? Je li zbog toga jer nije Srbin, jer je tamnoput, jer nije nečiji sin ili nešto deseto? Izmijenite vi cijeli tim po svom ali samo balavurdiji ćete tako zamazati oči! Bagro

Reply

Leave a Comment