Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Шта кажу правила?

Дерби сусрет 13. кола регионалне АБА лиге није одигран. Кошаркаши Црвене звезде нису отпутовали у Подгорицу на заказани сусрет, а јавност је имала прилике да се подробно упозна са свим детаљима који су пратили овај меч, али посебно се мора истаћи чињеница да је (не)одигравање сусрета било праћено превасходно ванспортским факторима.

Шта каже статут регионалног такмичења?

Утакмица је била заказана за 18 часова, играчи Будућности су изашли на терен, исто као и судије, а пошто она није званично одложена, подбачена је лопта, а потом сачекано 15 минута пре него што је отказана.

„У случају да се екипа неоправдано не појави на утакмици или неоправдано одбије учествовање на утакмици, та екипа аутоматски губи ту утакмицу резултатом 0:20 и, када је то примењиво, не пролази у даље кругове такмичења“, стоји у Члану 32.1 правилника АБА лиге.

У правилнику се додаје да поред аутоматског пораза, дисциплински судија или директор лиге могу да изрекну новчану казну од 15.000 или 50.000 евра. Дисциплински судија ће одлуке о томе донети када се оконча комплетно 13. коло.

Уз све наведено мора се нагласити да руководство АБА лиге није нити у једном тренутку изашло са било каквим званичним саоптштењем о свему што се дешавало на релацији Београд-Подгорица уочи самог сусрета.

Једно је сигурно, регионално такмичење је свим овим дешавањима добро уздрмано, а не желећи да бранимо било кога мора се истаћи да је главни и једини кривац руководство АБА ј.т.д. лиге које је ћутало надало се да ће се проблеми сами од себе решити, а морамо подсетити шта се све дешавало у Подгорици током гостовања нашег клуба још од финалне серије плеј-офа у сезони 2017/18.

Овако је било у „Морачи“ претходне сезоне

Повезане вести

Leave a Comment