Moja Crvena Zvezda
Featured Važne vesti Важно Клупска дешавања Кошарка Најновије Регионална лига Саопштења

Саопштење КК Црвена звезда мтс

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је добио одлуку дисциплинског судије АБА лиге Саше Палвичића Бекића, која се базира искључиво на записнику делегата неодигране утакмице 13.кола АБА лиге КК Будућност ВОЛИ – КК Црвена звезда мтс дана 30.12.2019.године, Сенада Бегановића.

У истој одлуци дисциплинског судије Саше Павличића Бекића (која је условног карактера) јасно се наводи „ ДА О РЕГИСТРАЦИЈИ УТАКМИЦЕ НЕ ОДЛУЧУЈЕ ДИСЦИПЛИНСКИ СУДИЈА АБА ЛИГЕ“ и да се одлука може применити тек када Председништво АБА лиге донесе одлуку по захтеву КК Црвена звезда око одлагања утакмице!

Уколико Председништво АБА лиге донесе позитивну одлуку о захтеву КК Црвена звезда мтс и одложи утакмицу, одлука о кажњавају која је условна, не важи!

КК Црвена звезда мтс такође наглашава да у одлуци дисциплинског судије постоје бројне контрадикторности попут оне у којој се наводи да „према извештају делегата, свим дописима и председнику АБА лиге Домагоју Чавловићу, лига није донела никакву одлуку од одлагању утакмице“?

КК Црвена звезда мтс је јасно и гласно навела у својим дописима, приговорима и допунама да није добила никакву одлуку АБА лиге да утакмица у Подгорици МОЖЕ ДА СЕ ОДИГРА у предвиђеном термину дана 30.12.2019.године.

Такође, КК Црвена звезда мтс скреће пажњу јавности да се у образложењу дисциплинског судије јасно наводи „ да ова казна не егзистира у случају уколико Председништво или нови директор и спортски директор донесу другачију одлуку као надлежни органи за овај случај“.

Такође, иста врховна тела АБА лиге имају право да преиначе и остале условне казне – новчану казну и одузимања бода.

КК Црвена звезда мтс упозорава да је у овом случају и почев од 28.12.2019. године учинио све што је у његовој моћи и на све могуће начине, да добије правовремени одговор од стране лиге, као и свих надлежних безбедносних органа Републике Србије око одласка и одигравања утакмице у Подгорици. Подсећамо да је у питању била ВИША СИЛА и околности које немају везе са спортом, нити је на њих могао да утиче као клуб!

Пошто се дисциплински судија АБА лиге, осим што је дословно тумачио извештај делегата, оградио и пребацио одговорност на Председништво и нови менаџмент АБА лиге – очекујемо да Председништво регионалног такмичења и сви органи у чијој је то надлежности промене ову одлуку, буду мудри, прагматични у ситуацији која целу АБА лигу и све клубове стављају на велики испит и доводе у питање њену будућност, и на првом месту регуларност!

У случају да се они који треба да одлуче о епилогу ове утакмице, круто држе само слова, не и околности у којима је требало да буде одиграна утакмица у Подгорици, и као меродавни потврде ову условну одлуку дисциплинског судије – који се понављамо, и самопрогласио ненадлежним за изрицање коначне казне, онда ће АБА лига каквом је знамо – престати да постоји!

КК Црвена звезда мтс је своје разлоге да не отпутује у Подгорицу и свега што је претходило тој одлуци, јасно навео на конференцији за медије у понедељак. Догађаји након тога само су донели потврду исправности одлуке клуба да због више силе не отпутује у Подгорицу. Зато очекујемо хитно одлучивање Председништва АБА лиге овим поводом, и одлуку од одигравању нове утакмице без икакве казне. Све остало – означиће крај АБА лиге јтд!

КК Црвена звезда мтс

0 0 vote
Article Rating

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
5 Comments
најновијим
најстаријим највише гласова
Inline Feedbacks
View all comments
Avatar

Тако је, потпуно се слажем са Звездином одлуком.

Avatar

MAKSIMALNA PODRSKA KK CRVENA ZVEZDA U VEZI OVE IZJAVE,KO IGRA U EVROPI SAMO SRPSKI KLUBOVI,GDE SU VESTACI CEDEVITAOLIMPIJA I siptarska buducnost,ISPALI ODMAH,NEMA BRE ABA BEZ NAS SHVATITE TO,AJDE MUDONJE REGRISTRUJTE U KORIST siptara,NEMA VISE KRAJ,ZVEZDA JE ZA SVE VAS BOG,IDE BOG PA ZVEZDA

Avatar

Maksimalno podržavam igranje svih naših klubova u našoj Super ligi, a ovi ostali neka igraju sa šiptarima ABA ligu ionako su ih priznali. Prošli vikend sam gledao dupli program u hali sportova, prvo vrlo dobru tekmu Dynamic – Sloboda Užice, a potom sjajan meč Mega – FMP: Ne trebaju nama Slovenci, Hrvati i Milogorci, mi imamo sjajne košarkaške centre, samo ih treba revitalizovati, Vršac, Užice, Čačak, Novi Sad, Kragujevac, Valjevo, Subotica, Niš… Jedino ne znam hoće li grobari podržati napuštanje ABA???

Avatar

ja kapiram da mi ne treba nigde da igramo. da se skupimo s vremena na vreme da nesto otpevamo i to je to

Avatar

Bravo Dušane… U znak protesta treba da ugasimo KK Crvena Zvezda… tako ćemo svima da napakostima i sve da ih zeznemo…

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x