Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда у Нову годину кренула победнички

Црвена звезда мтс : Крка   (25:18, 25:29, 29:16, 22:14)

У оквиру 14. кола регионалне АБА лиге у дворани „Александар Николић“ снаге су одмерили Црвена звезда и Крка. Фуриозан старт црвено – белих и вођство од 7:0 натерали су тренера Крке да затражи тајм аут након непуних два минута игре. Иако је Крка ухватила прикључак пре свега захваљујући добром шуту са дистанце Звезда закуцавањем Симанића у финишу прве четвртине опет одлази на 7 поена разлике.

Прве поене у другој четвртини постиже Маринели. Узвраћа Кевин Пантер  својим првим поенима у АБА лиги. Након три минута игре у другој четвртини Звезда први пут стиже до двоцифрене разлике. Узвраћа Коузи са две узастопне тројке и приморава Шакоту да затражи тајм аут. Звезда постепено увећава предност и опет долази на руб двоцифреног вођства али се Крка на крилима сјајног Глена Коузија (који је иначе са постигнути 20 поена био одличан и на првом мечу ових ривала) не да и након тројке Пашалића у последњој секунди четвртине на полувреме одлази са  – 3. Крка је прво полувреме завршила са одличних 9/15 (Коузи 4/5) у шуту за три. На семафору на полувремену стоји 50:47 у корист Црвене звезде.

Трећа четвртина започиње закуцавањем Симанића. Звезда лагано увећава предност и приморава тренера гостију да при резултату 60:49 затражи тајм аут. На 4 минута пре краја треће четвртине због друге неспортске грешке меч завршава Иван Рамљак са учинком од 12 поена (без промашаја у шуту) и две украдене лопте. Десетом асистенцијом Лоренза Брауна за закуцавање Штимца Звезда одлази на +13 и приморава тренера Анзуловића да затражи нови тајм аут. На последњи мали одмор одлази се при вођству Звезде од 79:63.

У завршној четвртини предност Звезде наставља да расте. На неких 5 минута пре краја меча Звезда је на +25. Уследило је рутинско одрађивање посла у којем се питање победника није постављало већ само питање крајњег резултата. Након 40 минута кошарке на семафору је стајало коначних 101:77 у корист Црвене звезде. Након тријумфа у ЕЛ над Бајерном Звезда је и свој први абалигашки меч у новој години решила у своју корист. Надајмо се да ће 2020. бити тријумфална!

Црвена звезда мтс: Пантер 9, Кузмић 4, Л. Браун 8, Давидовац 13, Лазић 12, Берон 16, Добрић 6, Јагодић Куриџа 5, Симанић 13, Јовановић 3, Оџо 4, Штимац 8

Крка: Коузи 19, Џонс 10, Јанчар 3, Маринели 13, Шкедељ, Пашалић 8, Стипаничев, Ђапа, Фифолт, Балажич 3,  Јошило 9, Рамљак 12.

 

 

Повезане вести

11 comments

Darko јан 6, 2020 at 23:59

Ovaj Panter veze nema… Ali stvarno… Gde mi iskopamo ove „bivše“ košarkaše koji su u totalnoj silaznoj putanji…? Šta se stvarno događa sa Đeknom? Miško Ražnatović objavio da je Đekna ljut jer je od letos primio samo jednu platu… Ne znam da, li je, Raznatović njegov menadzer..?

Reply
ĐOLE BARI 91 јан 7, 2020 at 16:43

PANTER JE ODLIČAN IGRAČ,BIĆE VELIKO POJAČANJE. ŠTO SE ĐENKE TIČE KAKO IGRA DOBRO JE I DA SU MU TU JEDNU PLATU DALI.

Reply
Darko јан 7, 2020 at 22:56

Daj Boze da si u pravu za Pantera! Pozz

Reply
ĐOLE BARI 91 јан 8, 2020 at 11:41

POZDRSV I TEBI

Reply
RODJENI јан 6, 2020 at 20:12

Ko voleo, ko ne, Sakota je doneo dobro nasoj Zvezdi! Jer gotovo u svakoj utakmici, u drugo poluvreme izlazi neka nova ekipa, neka nova taktika, popravljaju greske i dolazi do pobede! Za to najvise zasluge ima trener! Gist ce biti tu kada bude trebalo, samo bih ga ja forsirao na centra vise nego cetvorku! Panter jos ne dorecen, moje misljenje da fali jos plej da bi ovo bilo odlicno! ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
MILOS RANKOVIC јан 6, 2020 at 19:57

IDE OVO NA BOLJE,MISLIM DA GIST IMA MESTA U OVOJ EKIPI,MOZE CETRI, MOZE PETICU DA IGRA,JA SAM UBEDJEN SA OVOM EKIPOM DA OSVAJAMO ABU SAMO DA UDJEMO U CETRI,MI SMO JACI OD SVIH ZA 20 RAZLIKE,UBRZO CE TO VIDETI I OLIMPIJA I GROBLJE,ALI SE BOJIM VAN TERENA STA MOZE DA BUDE,NEBI TREBALO DIRATI DZENKINSA,DACE ON STA TREBA KAD BUDE TREBALO

Reply
Darko јан 7, 2020 at 01:15

Jbg… Malo realnosti nije na odmet… Mi šesti na tabeli, izgubili od svih timova koji su ispred nas na tabeli(osim FMP) …. pobedili nas i grobari, ali smo bolji od svih za 20 razlike!!!!??? Pa šti ne pobedismo sve te od kojih smo bolji za 20 razlike, makar sa 2,3 koša razlike – nego smo od SVIH izgubili!! Naše je da, se nadamo da smo došli do neke igre i da podržimo crveno-bele košarkaše, poželimo im dalji uspon forme, a ne da lupetamo neke gluposti koje nemaju veze sa stvarnošću. Jer na tabei je nažalost prvi Partizan sa Budućnošću, a mi smo šesti, posle skoro dve trećine sezone!!!! Plaćamo danak lošoj sekekciji igrača, loše odrađenim pripremama, izgubljenim trenerima. Šakota je uveo disciplinu u igru, otkačio neke potrošene igrače i nešto se kreće. I daj Bože da u završnici prvenstva pobedimo Cedevitu i Grobare na jednu loptu, pa u olej ofu „kom opanci, kom obojci“. Ekipe su izjednačene, odlučivaće nijanse… Ako ćemo da pričamo ozbiljno, ako ćemo da lupetamo – evo ja ću prvi:bijemo grobare sa 30 razlike…

Reply
ĐOLE BARI 91 јан 7, 2020 at 16:45

DRUGAČIJA JE OVO SADA EKIPA,SAD IMAMO I TRENERA,NAJJAČI SMO

Reply
ĐOLE BARI 91 јан 7, 2020 at 16:47

BRATE,ULAZIMO SIGURNO SA DRUGE ILI TREĆE POZICIJE U PLEJ-OF…TU ĆEMO DA ZGAZIMO SRAMNE FRANJEVCE A U FINALU SA POTURICAMA SMO TAKOĐE FAVORITI.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 7, 2020 at 23:31

DAJ BOZE BRATE DJOLE BARI 91,BOJIM SE DA SA OVIM IZ podgorice,NEOSTANE SLUZBENI REZULTAT,AKO OSTANE MNOGO SMO U MINUSU,ALI SAM UBEDJEN DA AKO BUDEMO U CETRI DA CEMO IH SVE ZGAZITI,MOGU grobari DA DOVODE ALI DZABE,VIDI SE DA OVO SAD LICI NA NESTO,OVAJ PANTER CE TEK DA PRORADI,DECKO NIJE IGRAO DVA MESECA,SAMO POLAKO,VEC UBRZO CE SE VIDETI KAKO CE PROCI OLIMPIJA I groblje,MNOGO SE KURCE I PLATICE TO,KOGA BRE groblje IMAJU JEDNOG IGRACA,ZNAS STA CE BILI,LORENCO,STIMARA,A ZAPAMTITE KURIDZA CE IH ODUVATI,KAZEM ZAPAMTITE

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 6, 2020 at 19:22

pink panter je taraba..Fica je za njega dzordan

Reply

Leave a Comment