Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

КК Црвена звезда – СРЕЋНО БАДЊЕ ВЕЧЕ!

КК Црвена звезда свим навијачима, љубитељима кошарке, и свим верницима честита Бадње Вече и највећи и најрадоснији празник – Божић!

Пред нама су бројне утакмице, борба за трофеје у 4 такмичења, изазови и искушења која ћемо пребродити као и много пута до сада, и сви се надамо, поново се радовати успесима нашег клуба.

Први изазов пред нама је борба ван терена!

КК Црвена звезда је комплетну јавност до детаља информисала шта се дешавало пре утакмице у Подгорици, а у званичном саопштењу којим смо се огласили након „УСЛОВНЕ“ “казне од стране дисциплинског судије АБА лиге, рекли смо и шта ћемо чинити! Као прво наставићемо као један од оснивача ове лиге, нашу правну борбу и изборићемо се за наше право да се пласман у регионалном такмичењу одређује играма на терену, а не ван њега!

КК Црвена звезда неће дозволити да је ико умеша у политику, што је била основна намера претходне недеље – и што смо јасно и гласно рекли. Као народни клуб, који има милионску армију навијача, симпатизера и поштовалаца широм света, као један од симбола Србије, нећемо ни ћутати када је очигледно нешто што је свима видљиво! То је подмукао покушај да се нашем народу одузимају вишевековне светиње у Црној Гори, и да будемо иницијатор неких догађаја у Црној Гори који немају везе са спортом. Наравно, то је све лукаво смишљено од оних који су свој клуб коначно назвали „државним пројектом“.

Догађаји који су уследили након одлуке да не отпутујемо у Подгорицу само су учврстили наше уверење да смо донели праву одлуку, без обзира на цену! То су рекли сви добронамерни, и што је нама посебно важно, Срби из Црне Горе, наши навијачи „Делије“ и готово целокупна српска не само спортска јавност.

Тренутак није лак, јер ова одлука КК Црвена звезда колико тешка била, и колико год сматрамо да смо исправно поступили јер нисмо желели да будемо алиби у смишљеном сценарију за напад на Србе у Црној Гори сада је отворила простор многима којима смета Црвена звезда да наставе са подмуклим покушајима да је руше! Та Црвена звезда је: стабилна, са јасном структуром и системом, добрим тимом, добрим играма у Евролиги, пуном Штарк Ареном, тренутно најбољом одбраном у Евролиги, са трофејима…

Покушавали су на многе начине и нису успевали претходних година из више центара да нас оборе. Сада је у покушају нова идеја – опструкција нашег клуба на све могуће начине кроз АБА лигу како се не би домогао плеј офа – нелегалним покушајем кажњавања, одузимањем бодова, а сада се перфидно и кроз наручене текстове разних интересних група потура теза да Црвена звезда уцењује лигу својим изласком из такмичење. То се не зове уцена – већ држање до принципа и правила која су установљена још 2015. године! Шта је следеће? Таквих покушаја било је и у априлу прошле године. Сви заједно смо победили, све оно што смо говорили тада, испоставило се неколико месеци касније као гола истина! Зато позивамо све Звездаше да у овом тренутку буду сви заједно уз Црвену звезду, да склоне у страну било какве различите погледе,схватања, жеље и могућности којих у сваком великом клубу и око њега на свету има. Да препознају тренутак у коме би многи којима Црвена звезда оваква каква је – шампион АБА лиге, вишеструки шампион Србије и успешан представник региона у Евролиги … да је виде понижену и на коленима, баш као што су то хтели да раде са нашим народом у Црној Гори.

Да поновимо још једном, КК Црвена звезда се није уплашила одласка у Црну Гору, нисмо то учинили ни у априлу 2019.године током незапамћеног напада на нашу управу и играче током треће утакмице финала плеј офа АБА лиге. Сценарио је био познат, одиграти утакмицу пред 7500 присталица политичке партије ДПС у дворани „Морача“ у коме би Црвена звезда била као симбол Србије понижена у новој „представи“ а промовисан спорни Закон о вероисповести, који је осуђен као дискриминаторски од свих, па и међународне заједнице!

Понављамо, КК Црвена звезда након 17.априла 2019.године никада више неће бити декор у унапред режираним политичким, а не спортским представама у Морачи!

Црвена звезда ће победити и у овој утакмици, иако се она не води на терену, већ као и многе пре ове, по сепареима разних елитних ресторана и кафића, у корпоративним кабинетима уз обавезне коверте испод стола, или на „пословним“ ручковима.

КК Црвена звезда жели победе на терену, али ван њега неће дозволити никакве опструкције, подметања, непринципијелне коалиције, измишљене казне засноване на наводном „неоправданом“ доласку КК Црвена звезда у Подгорицу. Од те намере нећемо одступити ни по коју цену. Па чак и ону коју смо као клуб навели у званичном саопштењу у суботу 04.01.2020. године!

КК Црвена звезда мтс

Текст преузет са сајта КК Црвена звезда

Повезане вести

2 comments

Darko јан 7, 2020 at 11:14

Pa zar mora uplitanje politike i u spiortskim čestitkama za Božić!!!? Zvezda nije ni politički, ni crkveni klub, Zvezda je život, Zvezda je svetski fenomen!

Reply
nele јан 7, 2020 at 10:20

Necete dozvoliti da Zvezdu neka umesa u politiku ali se zato Zvezda i sama petlja u politiku?! To najmanu ruku jeste cudno a pomalo i licemerno sa vase strane.

Reply

Leave a Comment