Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Евролига: Трилер у Француској припао Звезди!

ЛДЛЦ Асвел – Црвена звезда 80:83 (30:13, 19:17, 16:34, 15:19)

Невероватну утакмицу одиграла је Црвена звезда на гостовању у Вилербауну. После огромног заостатка у другом полувремену, Звезда је у наставку показала карактер и фантастичном игром, на крилима Пантера и Штимца, уписала злата вредну победу у борби за Топ 8.

Звезда је од самог старта меча имала проблема са организацијом напада. Томе је у великој мери допринела изузетно агресивна игра кошаркаша Асвела, који су фудбалским речником речено, од самог старта заиграли висок пресинг, при чему су наши играчи имали великих проблема како на преносу лопте, тако и приликом извођења лопте. У таквој консталацији снага, наши играчи су имали великих проблема да дођу до било какве позиције за шут. Асвел је за непуних два минута, од почетка утакмице повео са 9:0. И то је у многоме одредило даљи ток дешавања у првом полувремену. Осим проблема са организацијом напада, Звезда је недопустиво лоше деловала у одрађивању дефанзивних задатака, превасходно у заштити рекета и дефанзивном скоку, те је Шакота веома брзо заменио оба наша високо играча – Симанића и Кузмића. Уласком Штимца и Јагодић-Куриџе, деловало је да се ситуација стабилизовала, посебно јер је наша екипе једино успевала да поентира преко Штимца. Међутим, невоља никад не долази сама, па је Куриџа при постизању својих првих поена затражио измену због повреде. Како је Звезда изгледала током прве деонице говори резултат – 30:13. Звезда је успела да прими 30 поена за једну четвртину, колико вероватно није у добром делу утакмица ове сезоне за полувреме.

У наставку је виђена, на тренутке, нешто равноправнија игра. Расположеном Штимцу се прикључио Пантер са неколико погодака, те је Звезда успела да смањи заостатак на -11. Али, онда се ситуација вратила на старо. Прво је Ломаж погодио, са 9 метара, тројку на истеку напада, да би потом поентирао и Пејн па је заостатак поново износио -16. Џекири и Пејн су били доминантни на скоку, а Пејн је био расположен и што се шута тиче, с обзиром да је из игре шутирао 4/4 и постигао 10 поена. У финишу првог полувремна разлика је износила и 21 поена предности али је кошем Брауна, Звезда отишла на полувреме са заостатком од 19 поена – 49:30. Асвел је у потпуности надскочио Звезду, однос у скоковима је износио 17:7, уз то Асвел је већину других напада реализовао, о чему сведочи податак да је француска екипа шутирала тимски за два одличних 66,7% (14/21).

Да је Шакота добро „изрибао“ своје играче било је јасно од почетка другог полувремена. Звезда је успоставила баланс на скоку, дошла до организације игре у нападу и почела полако да топи убедљиву предност домаћина. Штимац је наставио да игра добру утакмицу, погађао је без промашаја а прикључили су му се и Давидовац и Добрић са неколико добрих потеза, квалитетним ролама у одбрани и битним погоцима. Тројком је Добрић најпре донео 12 поена заостатка а потом је поготком с полудистанце спустио разлику на једноцифрен заостатак. Критичан тренутак утакмице десио се средином треће четвртине када се Браун пожалио на повреду и затражио измену. Тада је Пантер преузео диригентску палицу. Почео је да погађа, сјајно читао одбрану домаћина, проиграо и Штимца из пика па је Звезда ухватила потпуни резултатски прикључак. Важну ролу у тим тренуцима имао је и Никола Јовановић са агресивном одбраном на Џекирију, скоком у нападу и још 4 поена. Тројком Пантера на истеку треће четвртине Звезда је дошла на само поен заостатка – 65:64.

У последњој деоници резултатска клацкалица, Пантер је сјајно дириговао игром наше екипе и Звезда је мало по мало преузимала контролу утакмице. Кошем Пантера, па потом и сјајним прикуцавањем Гиста, Звезда је два пута долазила до поравнања и играла све боље у дефанзиви. Кошем Берона Звезда први пут долази до вођства у последњој деоници, па је у том моменту притисак прешао на домаћина. У истом ритму се наставило све док Штимац није погодио за три поена и донео Звезди шест поена предности. То је иницирало да тренер Асвела, Митровић протествује код судија и добије искључујућу техничку. На тачно два минута пре краја, Звезда је имала све у својим рукама. После тајмаута, Браун је промашио бацање али Асвел није успевао да дође до погодније прилике за реализацију, будући да су углавном на кош покушавали из очаја, на истеку напада. Ушло се у пенал завршницу, где је Звезда јако лошим извођењем слободних бацања дала још једну прилику домаћину. Промашивали су за редом Браун (1), Штимац (2) и Гист (2). На 50 секунди до краја Звезда је и даље имала +6 а онда је погодио Кауди за два поена, Браун је поново био половичан са линије слободних бацања да би затим Ломаж погодио тројку. Звезда је на 25 секунди имала 2 поена предности да би онда  Пантер попречним додавањем омогућио да Кауди пресече лопту и лагано поентира за ново поравнање резулатат 15 секунди пре краја. Шакота је затражио минут одмора а после тога је Пантар тројком угасио сваку наду домаћину да ће бодови остати у Вилербану.

Вилербан – Дворана: Астробал. Гледалаца: 5.560. Судије: Карлос Перуђа, Серхио Силва, Гитис Вилиус.

АСВЕЛ: Тејлор 5, Џекири 6, Кахуди 5, Маледон 13, Ломаш 14, Галио, Ноа 3, Жан-Шарл 6, Дио, Лајти 11, Стразел, Пејн 17. Тренер: Звездан Митровић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић, Пунтер 18, Л. Браун 13, Давидовац 9, Лазић 1, Берон 5, Добрић 6, Гист 2, Јагодић-Куриџа 2, Симанић, Јовановић 6, Штимац 21. Тренер: Драган Шакота.

Повезане вести

7 comments

RODJENI јан 11, 2020 at 03:24

Prvo svaka cast na pobedi,ovo je stvarno nesto posebno za svakog pravog zvezdasa!!! Voleo bih samo da znam ko mi je udario taj jedan minus posle Krke, kada sam rekao da je Sakota doneo mnogo dobroga nasoj Zvezdi! Svaka cast igracima, ali se ovde vidi pre svega trener i odluke koje je donosio, sto izmenama, sto izborom akcija i jos mnogo toga! Panter dobar, samo jos malo ga iskontrolisati i bice to odlicno! Sto se Gista tice,i dalje imam osecaj da ce biti blizu onoga staroga Gista, kada bude bilo najpotrebnije, ali vise ga gurati na 5-icu!Dve utakmice kuci, uz Boziju pomoc i navijace da se opet radujemo novim pobedama! ZVEZDA JE ZIVOT, SVE DRUGO SU SITNICE!!!

Reply
MILOS RANKOVIC јан 11, 2020 at 00:23

I SAMO OVO,SLEDECE DVE IGRAMO U ARENI,MISLIM SREDA PA PETAK,ZALGIRIS I ALBA NISU NESTO,ALI POZIVAM SVE DELIJE,SVE NAVIJACE DA NAPUNIMO DVORANU BEZ 20 000 NAVIJACA NISTA,IMA DA GAZIMO,NAPOKON IGRAJU IGRACI KOD KOJIH JE ZVEZDA NA PRVOM MESTU,NIKAD GROBLJE ISPRED ZVEZDE U NAVIJANJU,BILO CEMU

Reply
MILOS RANKOVIC јан 11, 2020 at 00:19

NEMA KOMENTARA CUDNO,PRVO SVAKA CAST NA POBEDI I PREOKRETU,KAKO MI JE DRAGO STO SAM PODRZAO DOLAZAK STIMCA,KURIDZE I PANTERA,STIMARA JE POKAZAO KAKAV JE IGRAC I COVEK SVAKA CAST,PANTER CE TEK POKAZATI KAKAV JE IGRAC,TO SAM REKAO I PROSLI PUT,KURIDZA DUSA ME BOLI STO SE POVREDIO,SAMO DA NIJE ONO NAJGORE,BOZE POMOZI,DALJE VIDI SE RUKA TRENERA,IZVEO JE KUZMICA I NIJE GA VRACAO POSLE DVA MINUTA,POTPUNO ZASLUZENO,SIMANIC ISTO ALI MOGAO JE DA GA VRATI,DAVIDOVAC ODLICAN BORIO SE NA CETVORCI SVAKA CAST,JA I DALJE TVRDIM DA CEMO U ABA LIGI SVE DA GAZIMO BAREM SA 20 RAZLIKE,POGOTOVO GROBLJE,DOBIJU VIRTUS KOJI NEIGRA ODBRANU I SAD MISLE ONI SU OPASNI,RAZVALICEMO IH GDE GOD IH VIDIMO,SAMO DA VIDIM NASU LIGU SA KOJIM IGRACIMA CE DA IGRAJU KAD NEMAJU TROJICU

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 11, 2020 at 00:10

za ovo se treba pokloniti..nestvarno..prvo pol.ocajno a drugo maestralno..stimac se borio kao da mu je zadnje..sve cestitke i pohvale..sad je definitivno jasno da gist pod hitno otkaz..covek je invalid za basket

Reply
Delija do Bola јан 11, 2020 at 10:08

Pobedi se u zube ne gleda….ali sta se dogadja sa Gistom??? I ova igranka sa Kuzmicem u startnoj postavi koji jos uvek nije u normalnoj igrackoj formi(Kuzma ne moze ljudski da skoci i potrci, a kamoli da brani ijedan pikenrol) …

Reply
Nenad Popovič јан 10, 2020 at 23:58

Velika pobeda u čudnoj utakmici, protiv jedne od najodvratnijih ekipa u Evroligi, naravno pored Fenerbakčea, koji su po meni neprikosnoveni po odvratnosti. Moram da izrazim izvinjenje Stimcu, jer sam kritikovao njegov dolazak, ali sada se ispostavilo, da je to bio dobar potez uprave našeg kluba. Panter, zamalo da bude tragicar, a postade junak. Sreća da je pogodio tu trojku, jer u suprotnom bilo bi lose i mislim da bi i izgubili. Raduje da Jovanovic polako nesto pokazuje, trebaće nam, duga je sezona. Nadam se da sada vec svi vide, pa i senior, da je sve lakse i lepse bez juniora. Veliki oprez pred utakmicu sa Megom, jer će glodarska filijala da kida protiv nas, a ekipa je pomalo i umorna. Veliki pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Veteran Sever јан 10, 2020 at 23:33

Stimac je car…. Preokret je zapravo bio ulazak Dobrica u igru, izolovao Lomasa i Maledona( Lazic bio krimi veceras u odbrani) i steta sto nije imao vise lopti u napadui, jer mu bila „“vruca ruka““…panter pokazao sta je klasa, sta je karakter…napravi katastrofalnu gresku i onda uzme loptu i resi utakmicu….. bravo….. Za kritiku i nauk> 6 promasenih slobodnih bacanja u poslednjih minut i po!!!!!!

Reply

Leave a Comment