Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Гол декаде – Кангин пројектил против Краснодара

Црвена звезда је у претходних десет година постигла велики број важних и лепих погодака. У оштрој конкуренцији, навијачи нашег клуба су путем апликације изгласали гол Гелора Канге у тријумфу против Краснодара – за гол декаде.

Наш клуб је од 2010. до 2020. године постигао четвороцифрен број погодака. Ми смо издвојили десет, између којих су навијачи путем Звездине апликације бирали најлепши, према субјективним критеријумима. Заљубљеници у црвено-белу боју су изабрали гол Гелора Канге у тријумфу нашег тима против Краснодара (2:1) у мечу одиграном 24.8.2017. године. Бомба везисте из Габона донела је Црвеној звезди улазак у Лигу Европе после десет година, а навијачи му то нису заборавили, тачније 671 члан клуба је гласао да то буде гол декаде.

Позиција број два припада голу Милана Павкова у историјској победи нашег клуба над Ливерпулом, будућим европским и светским прваком за ту сезону. Црвена звезда је савладала енглески тим резултатом 2:0, а у хероја меча израстао је Милан Павков, чији други погодак се посебно свидео нашим навијачима, па је укупно 362 заљубљеника у црвено-белу боју гласало да то буде гол декаде.

Трећу позицију заузео је гол Хуга Виеире у мечу против Партизана одиграном 12.9.2015. године. Гол португалског нападача је један од најлепших у дугој историји вечитих дербија, а у том сусрету резултат је био 3:1 за наш тим. Укупно 296 навијача је на тај погодак гледало као на гол деценије.

У ужем избору били су још: Бруно Мезенга (против Смедерева), Мендеш Каду (против Партизана), Лука Миливојевић (против Партизана), Марко Грујић (против Рада), Марко Марин (против Пролетера), Матео Гарсија (против Војводине) и Антонио Томане (против Спартака). Интересантно је да је Црвена звезда у свим поменутим дуелима у којим је постигнуто десет најлепших погодака у претходној декади- остварила победу.

(извор: ФК Црвена звезда)

Повезане вести

3 comments

калуђерица1 јан 11, 2020 at 16:55

Тад је Звезда имала најјачи састав уназад неколико година, ретко ко је могао да нам забије гол а сада… имамо играче само за Линг лонг лигу!?

Reply
Nazalost јан 12, 2020 at 16:37

Brate da nam nije penala bili bi fanas osmi na tabeli……

Reply
dusan јан 11, 2020 at 16:00

od ovih nasih sadasnjih polufudbalera niko ne bi ni dobacio na prazan gol odakle je gelor pljusnuo. onda smo ga znalacki prodali za cak milion evra i za te pare kupili causica. zatim smo nastavili da kupujemo dobro. mislite o tome.

Reply

Leave a Comment