Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда без завршног турнира Купа „Милана Циге Васојевића“

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк поражене су у четвртфиналу Купа Милана Циге Васојевића у Краљеву убедљивим резултатом 95-63 (23-13, 25-17, 29-13, 18-20).

Црвено-беле неће бити у прилицу да одбране трофеј, а завршни турнир националног Купа који носи по легендарном Милану Циги Васојевићу први пут ће протећи без Звезде након пет година.

Тренер Драган Вуковић одлучио се на храбар потез и у тим уврстио четири кадеткиње, услед бројних кадровских проблема: Ива Кецман, Миљана Ћаћић, Дуња Зечевић и дебитанткиња Хелена Ковачевић. Звезда је и у Краљеву била без Милице Бојовић, Милине Мишељић, Маше Јанковић и Тамаре Чорто, у тиму није било ни Маријане Зукановић.

Домаћи тим је стигао до двоцифрене предности већ у првом периоду игре, али Звезда је доста добро парирала, имала прилике да се у неколико наврата приближи, али искуство на другој страни је учинило своје. Серијом 7-0 у финишу Краљево је стигло до двоцифреног вођства, које је потврдила Анамарија Стојичић, (23-13).

Звезда је у наставку са две мини серије успела да смањи минус, али не и да искористи прилике да се тотално резултатски врати у меч, (31-24). Шакила Хил и Пјер-Луис су одбиле Звездин налет, а до финиша Краљево је преко Александре Рачић стигло и до 48-30 до полувремена.

До четврте победе у сезони над Звездом, Краљевчанке су стигле у другом полувремену. Након једног дуела повреду је задобила Нина Деурић, Нађа Недељков је имала већ четири фаула, па је Драган Вуковић био сучен са још већим проблемима. У мини серијама су погађале изабранице Дејана Ковачевића, Тамара Бајић и Анамарија Стојичић су биле сигурне за три поена, Кимберли Пјер-Луис се надовезала поенима у рекету за високих 77-43 пред последњих десет минута, након тројке Стојичићеве.

У последњих десет минута, Звезда је серијом 11-2 у финишу снизила минус до коначних 95-63.

Најефикасније са 18 поена била је Ивана Катанић, Нађа Недељков је убацила 11, Вуловић и Тешић по 8.

Црвену звезду у среду очекује дуел против КЖК Партизан 1953 у оквиру WABA лиге, а затим и наставак домаћег првенства, у „Баскет Сити“ стиже екипа Пролетера 023 из Зрењанина.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 18 (3ск 5ас 4укл), Чубра 4 (8ск 4ас 1укл), Тешић 8 (5ск 3ас 1блк), Вуловић 8 (2ск), Недељков 11 (5ск 8укл), Деурић 4 (3ск), Митровић 6 (3ск 2укл), Кецман, Ћаћић, Зечевић, Ковачевић 4 (2ск 3укл). Тренер: Драган Вуковић

The post Звезда без завршног турнира Купа Милана Циге Васојевића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment