Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Време да се „поравнају рачуни“!

Кошаркаши Црвене звезде у среду након велике победе у Лиону, дочекују екипу Жалгириса у утакмици 19.кола Евролиге. Меч се игра у “Штарк Арени” од 19 часова.

Овај меч има велики значај за оба тима, а црвено-бели по први пут ове сезоне у изузетно захтевној, тешкој и напорној Евролиги имају прилику да пређу у „плус“ и имају већи број победа од пораза.

Управо меч са Жалгирисом у Каунасу означио је прекретницу за црвено-беле који су у Литванију такође у дуплом програму након пораза у Берлину, отпутовали са скором 2-7. Два тима делила је само једна победа. Уследила је драматична победа и сјајна реакција тима који је славио 61:59. Данас,непуна два месеца касније Црвена звезда је са скором 9-9 у борби за висок пласман,док је Жалгирис прептоследњи са 5 победа и 13 пораза.

Међутим, екипа Шарунаса Јасикевичијуса добила је два од последња три меча, а дуел у Мадриду од Реала изгубила је практично у последњих 5 минута утакмице.

Уз све то, црвено-бели пред овај 8.меч у историји два клуба у Евролиги, имају негативан скор код куће, 1-2, и ту једну победу забележили су у сезони 2017-2018 када су славили 77:65 у којој су искочили Рочести са 16 и Давидовац са 13 поена у хали “Александар Николић”.

Памтиће се и чувена утакмица која је отворила ово ривалство која је одиграна још 5.фебруара 2015 године када су црвено-бели пред скоро 19 хиљада гледалаца у Комбанк Арени поражени 68:70 (Маркус Вилијамс имао шут за победу) у којој је цела екипа Црвене звезде шутирала за три поена 19-0 али се кроз меч и сјајну атмосферу борила и изборила за шансу да дође до бодова (Марјановић 19+10 ск, Јака Блажић 12 поена).

До данас, одиграно је 7 утакмица, скор је 4-3 за литванског великана. Време је за пуну Штарк Арену,огромну подршку какву ови момци у црвено-белом заслужују – и изједначење…

The post Време да се „поравнају рачуни“! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment