Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши до победе и два бода

Одбојкаши Црвене звезде су у утакмици тринаестог кола на свом терену успели да победе екипу Јединства из Старе Пазове резултатом 3:2 (25:19, 25:21, 19:25, 26:28, 15:11).

Тренер црвено белих одбојкаша, Томислав Кукањац, је утакмицу почео поставом Петковић (техничар), Гмитровић (коректор), Тадић и Нејић (примачи), Николић и Павловић (средњи блокери) и Јевтић (либеро).

Црвена звезда је од почетних 7:5 па до крајњег резултата 25:19 показала сигурну и убедљиву игру и у свим елементима надиграла противника. Средином првог сета, при резултату 15:14, тренер гостујуће екипе, Жељко Вукелић, је покушао да промени ритам изменом дијагонале техничар коректор, па је тако место техничара Радишића заузео паравиња, док је на Пајића заменио Надаждин. Ипак, то није пореметило Црвену звезду која је сигурном игром дошла до победе у првом сету.

Други сет је практично био реприза првог. После малог пада у игри Кукањац је уместо коректора Гмитровића увео Лазара Додића. Милутин Нејић је уливао сигурност саиграчима снажним смечевима из зоне четири и прецизним пријемом сервиса. Од резултата 14:14 па до краја овог сета Јединсво није било у прилици да поведе. У завршници сета код њих је дошло до пада концентрације, па су са две сервис грешке и једним пецањем помогли играчима Звезде да дођу до сигурне победе.

У наставку је изгледало да ће утакмица бити завршена резултатом 3:0. Звезда је повела са 7:3, Јединсво је реаговало поновном заменом дијагонале. Кукањац је уместо Павловића увео Мељанца који је ас сервисом довео своју екипу до вођства од 11:7, а Додић полу асом до 13:8. А онда се десио необјашњв пад у игри црвено белих који су дозволили противнику да направи серију од 8:0 и поведе са 17:14. У том периоду је на сервис линији био сигуран Пешут. Успешним блоковима Звезда је успела да се приближи противнику на 19:20, и тада је Павловић поново ушао иу игру. Ипак то није било довољно за преокрет у овом сету. Играчима Звезде као да се скратила рука, Јединство је било храбрије у нападу и дошло до коначних 25:19.

Од четвртог сета игру гостујућег тима је креирао техничар Паравиња. Нејић је предњачио у игри Црвене звезде. Овај сет је донео највише узбуђења. Игра је била потпуно изједначена до саме завршнице. Стојсављевић је изблокиран од Николића и Тадића и Црвена звезда је прва дошла до сет лопте на 24:23. А онда су играчи Звезде својим грешкама помогли противнику. Последња два поена за Јединство су освојили Шкрбић из зоне четири и Станковић пеналом.

У петом сету је тренер Кукањац при резултату 6:3 за Јединство одлучио да уведе техничара Стефановића, који је својом игром унео нову енергију у игру наших одбојкаша. Овај део игре је обиловао разноврсном игром и добрим одбранама. Од резултата 10:10 Звезда је ушла у вођство и уз два поена Тадића, пролаз и блок Николића и коначно сервис грешком примача Јединства, Стојсављевића, дошла до убедљивих 15:11 у одлучујућем сету.

У екипи Црвене звезде најбољи је био Милутин Нејић, док се у екипи Јединства истакао некадашњи играч црвено белих, Душан Стојсављевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-ЈЕДИНСТВО 2:3 (25:19, 25:21, 19:25, 26:28, 15:11)

Дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Горан Градински и Владимир Цветковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 3, Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 16, У. Николић 11, Нејић 23, Додић 13, Павловић 5, Гмитровић 4, Андоновић , Стефановић . Нису играли: А. Николић, Трифуновић (либеро) и Фет. Тренер: Томислав Кукањац.

ЈЕДИНСТВО: Младеновић, Станковић 8, Илинчић (либеро), Пешут 8, Радишић 1, Пајић 9, Шкрбић 11, Мирковић, Паравиња 1, Рољић 3, Стјсављевић 20, Надаждин 14. Нисје играо: Мајсторовић (либеро). Тренер: Жељко Вукелић.

(извор/фото: ОК Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment