Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Шакота: „Недостајало нам је енергије, јасно је и зашто“

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота на конференцији за медије посебно се осврнуо на ритам одигравања утакмица, који је црвено-беле можда коштао додатне енергије која је изузеетно важна у оваквим утакмицама.

Тренер црвено-белих честитао је ривалу на победи:

Играли су паметно, имали су енергију, користили су ‘мисмеч’ ситуације, борили смо се колико смо могли, недостајали су нам неки играчи… И догодило се нешто што смо могли да предвидимо када играмо далеко од нивоа на којем смо одиграли неке раније утакмице у Евролиги”, рекао је Шакота и одговорио на питање “шта је узроковало серију Жалгириса 11-0?“.

Ући ћу у тему која нема везе са тим. Пре свега, уопште није испало фер код нас да играмо две утакмице у два дана, док Жалгирис има три дана и Алба има толико. кад имамо два дана не можемо да направимо тренинг. у тој ситуацији смо остали без играча… Озбиљно смо схватали утакмицу против Меге и били су у озбиљној предности, као што ће бити и Алба”, рекао је Шакота и наставио:

Можда је зато и пад концентрације. Браун није тренирао, био је повређен, нама код прве ротације доста пада квалитет и они то добро читају, Јасикевичијус је то читао добро, врхунски је тренер и у том прекиду су направили велику серију коју је требало да направимо фаул, а нисмо. слабо смо то ‘ишчитали’, да ли нас је повукао резултат, мислећи да је све у реду… тај период је можда одлучио ток утакмице”.

Новинари су констатовали да је у среду увече Црвена звезда имала доста проблема нападу.

Ако кажете да је ово једна од лошијих утакмица, ја ћу да кажем да ће још да их буде, јер су ово озбиљни противници, а ми смо били озбиљно оштећени у припреми. Они су овако играли и против Реала и против ранијих протиивника. Дигли су форму за 50 одсто, а то нам је отежало игру у нападу, очигледно је да Браун није имао свежину и то се видело у продорима, кад се повлачио, није ишао до краја како може, очигледно није био сигуран у своје ноге. Јуче је пробао да тренира са проблемима… на неки начин његов квалитет игре одређује у Евролиги како ћемо да играмо. Било је ту пуно детаља, није то само једна ствар” рекао је тренер црвено-белих који је додао на крају да у недостатку времена за опоравак екипа у четвртак неће ни имати тренинг већ опоравак и одмор, како би се некако супротставила екипи Албе која је са друге стране тим са највећим бројем поседа и контранапада у целој Евролиги.

The post Шакота: Недостајало нам је енергије, јасно је и зашто appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment