Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Поповић: „Деки нам је појачао глад за успесима“

Звездин голман Зоран Поповић у разговору за наш сајт причао је о припремама на Кипру, страсти са којим новим тренер Дејан Станковић припрема екипу, највишим амбицијама, сјајној атмосфери. Говорио је искусни чувар мреже и о млађи колегама.

Други пут сам овде на Кипру. Као и прошле године сачекали су нас одлични услови овде, а сада нас је и лепо време послужило. Пре свега су терен и целокупни услови за тренинг на високом нивоу тако да то додатно олакшава сам рад. Са тренером Станковићем смо увели неке новине што се тиче самог рада на тренингу. Добро и напорно тренирамо, спремамо се за наставак сезоне и битно је да нас послужи здравље, а све остало ће доћи – истакао је Поповић.

Поповић је задовољно говорио и о новом тренеру Дејану Станковићу, који је улио неку нову енергију у тим и посебну страст.

Могао бих свашта лепо рећи о Декију. Мислим да је довољно то што је наш нови тренер имао такву каријеру какву је имао. Освајао је многобројне трофеје, као и Лигу шампиона, и то много говори. Рођени је победник. Сви га поштујемо и јако нам је лепо са њим. Сарадње је одлична, сваком тренингу се радујемо, а за мене је велика част и привилегија што радим са њим.

Изнео је и очекивања пред наставак шампионата..

– Очекивања су велика. Када сте у Црвеној звезди морате бити гладни победа и успеха, а она је можда сада и увећана доласком Станковића. Верујем да ћемо узети дуплу круну и даћемо максимум на сваком тренингу, на свакој утакмици да стигнемо до тог циља. Верујем да бисмо ове године могли да обрадујемо навијаче одбраном титуле и пехаром у купу, и да се сви заједно радујемо новим успесима наше Звезде.

Поред Милана Борјана, Звездин други искусни чувар мреже подсећа да само заједништво и сјајна атмосфера која влада међу екипом може донети резултат.

– Битно ми је да се фокусирам на успехе. Ја сам ту, чекам своју шансу, и пружам свој максимум када год до ње дође. Оно што морам да кажем је то да желимо да дишемо као један. Да будемо тим, јер само заједништвом можемо много. Неке друге ствари ће саме доћи, тако да се не обазирем на личне ствари. Ја сам Звездин војник, тако ће и остати.

Поповић хвали своје млађе колеге Станковића и Васиљевића.

Они се шале понекад и причају да сам ја њихов ментор. Саветујем их доста, разговарам са њима свакодневно. Ми голмани живимо заједно и морамо да функционишемо као нека мала породица. У тренера Гашића међу нама влада сјајна атмосфера и сваки тренинг, поред озбиљног и фокусираног рада, пролази уз осмех што олакшава све напоре. Они су добри момци и верујем у њих. Делим им савете, како голманске, тако и животне који су јако битни како би се изградили као људи. Тада је све много лакше, фокусиран си и посвећен томе што радиш – подвукао је голман Поповић.

The post Поповић: Деки нам је појачао глад за успесима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment