Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеТрансфериФудбал

Станковић не пушта Симића. Одбијена понуда из Пољске вредна милион Евра

Нови тренер Црвене звезде Дејан Станковић намерава да пружи још једну шансу крилном везисти српског шампиона Вељку Симићу. Бивши члан Земуна и Базела је уочи почетка прелазног рока био таргетиран као играч који би врло брзо могао да напусти редове црвено-белих.

Доведен као велико појачање лета 2018. године Вељко Симић је имао завидну статистику у домаћим утакмицама. Постигао је осам голова и уписао седам асистенција, али је пропустио шансу да направи озбиљан искорак у каријери током мечева највећег интензитета.

Изгубио је статус у последњих шест месеци, суочен са јаком конкуренцијом тек повремено је показивао квалитет. Међутим, промена тренера у Црвеној звезди (иако је Милојевић инсистирао на његовом довођењу) могла би да означи прекретницу у мандату рођеног Лазаревчанина. Према последњим информацијама са Кипра Дејан Станковић је изузетно задовољан оним што је у досадашњем току припрема показао Вељко Симић. Чак је и управи клуба негде отворено рекао да ће, како сада ствари стоје, озбиљно рачунати на момка који је јесенас на 16 мечева постигао шест голова (од тога четири против Трепче) и уписао две асистенције. Наравно, коначан суд донеће пријатељске утакмице у Анталији, али је Дејан Станковић већ наговестио да ће после десетодневног рада на Кипру направити прву „сечу“ и смањити играчки кадар. Последње информације кажу да ће Вељко Симић готово сигурно бити у авиону за турско летовалиште и да ће се тамо борити за статус.

А да ће имати лак задатак – неће. На његовој позицији је скупо плаћени Раџив Ван Ла Пара који је потрошио добар део кредита, затим и нови клупски пројекат Жељко Гаврић. На левом боку могу да играју Бен и Гарсија… На неколико мечева у Црвеној звезди Вељко Симић је играо и на позицији плејмејкера, што је можда и навело Дејана Станковића да Симићу продужи кредит.

Управо због Станковићевог става Црвена звезда је током среде одбила понуду за Вељка Симића из Пољске. Један од тамошњих клубова био је спреман да за обештећење плати до милион евра, али је са Маракане брзо стигао негативан одговор. Са финансијске стране била је то више него добра понуда, јер 300.000 евра плаћени Симић у последњих годину дана није имао статус стандардног играча.

Црвено-бели би до само пре неколико дана били задовољни много мањим обештећењем. Међутим, ствари су се промениле. После Турске много тога биће јасније…

(извор/фото: mozzarrtsport.com)

Повезане вести

2 comments

Delije Sever јан 18, 2020 at 10:09

Ja neznam ko je ovde lud dal uprava,trener ili neko treći.Imate 17 utakmica na proleće a imate na krilima Bena,Garsiju,Van Parlu,Vukanovića,i Simića i dvojicu omladinaca koje najavljujete da će te lansirati Gavrića i Stanojeva.Kad ćete im dati šansu i gde i na kojoj utakmici…Verovatno protiv Surčina,Alibunara i Batajnice da se pokažu na prijateljskim utakmicama.5 krila imate i 2 omladinca pa to nema ni Barselona…Meni kao velikom Zvezdašu ništa više nije jasno.

Reply
dusan јан 16, 2020 at 22:42

ovo mora da je spin. da je neko za simica ponudio bilo sta bio bi prodat. vlada ogromno interesovanje za nase igrace. ne mozemo da prodamo nikoga

Reply

Leave a Comment