Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Шакота: „Не могу да тражим више од онога што играчи могу“

Након продужетка, поразом 85:94 завршена је утакмица Црвене звезде и Албе из Берлина.

Тренер домаћина Драган Шакота изашао је након меча пред новинаре.

– „Очекивао сам тешку утакмицу. Два меча у два дана је тешко играти. Имали смо у финишу шансу за победу, са мањком енергије… то је то. Не бежимо од тога да смо слабо играли завршницу, утакмица се одвијала онако како смо хтели у првом полувремену. У смо остали без енергије, нема бензина и не иде ауто. Жалгирис је имао четири дана, погрешио сам прошли пут, а Алба три дана паузе до наше утакмице, то је другачији приступ. Ми немамо енергије, када улазите у анализу, хоћемо да питамо Лазића зашто није добро играо, имао је температуру и борио се лавовски. Шта да кажемо Бориши и осталима који су се борили, ми Сигму немамо, имамо шта имамо. Тај Сикма би другачије изгледао да смо имали Куриџу“ – рекао је Шакота.

Осврнуо се на кадровске проблеме тренер Црвене звезде,

– „Црвена звезда није екипа која не игра одбрану. Није ту само ствар хоћу или нећу. Изгледало је као да играмо рукометну утакмицу, све су удвајали, који савет, која акција, шта да урадимо када не може да прође. Имамо још једну утакмицу кући да наставимо распоред који је тежак дупли програм нас је поклопио са повредама. Бориша је превише наиван за Сигму, остале четворке нису ту, заборавили смо и Стратоса који није ту. Имали смо шансу, нисмо искористили, јесте да плачеш, али не могу да тражим више од онога што они могу, овакве утакмице могу да се изгубе и 20 или 30 разлике“ – истиче Шакота.

Новинар је упитао Шакоту о ‘кризи резултата’, на шта је уследио оштар одговор тренера Црвене звезде.

– „О чему ти причаш, каква криза резултата, имали смо четири везане победе. Имамо најмањи буџет, не постоји тренер који не греши, најбољи је онај који најмање греши, али постоје ситуације које нам не дозвољавају да помогнемо више него што можемо. Мислим да су они са истим тренером на окупу у готовом истом саставу. Немају притисак гарантованог уговора. Могу да буду седми и биће у Евролиги, ми смо увек у тензији. За нас је Мега била важнија од Евролиге“ – рекао је тренер Звезде.

Да ли је Црвена звезда жртва недостатка још једног плејмејкера упитали су новинари након меча.

– „Можда две утакмице нису критеријум за то. Он је на свежину одиграо једну утакмицу па је и он пао. Нема агресивне игре, јер смо пребацивали на другог играча. Ми као тим нисмо успели да направимо предност испод коша нити у кретњама за Билија који је био добро чуван. За сада је тако, како је“ – закључио је Шакота.

Повезане вести

Leave a Comment