Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Црвено-бели узели бод у Суботици

Одбојкаши Црвене звезде су у утакмици четрнаестог кола узели два сета и бод суботичком Спартаку у гостима 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 21:25, 15:11).

Сјајно су црвено бели момци отворили утакмицу у Суботици. Све је добро функционисало у игри наших одбојкаша. Тадићу се у успешним блоковима и смечевима придружио Нејић, а Павловић је ас сервисом довео своју екипу у вођство од 6:1. У наставку је Додић био немилосрдан у нападу. Водили су звездини одбојкаши до самог краја овог сета и први дошли до 24:20 и сет лопте. А онда је Веселиновић освојио два поена из напада и један из блока а Тумбас је био успешан на сервису па је сет завршен у корист Суботичана.

У другом сету је Спартак повео са 6:3. Са два блока Павловића и успешним нападом Нејића одбојкаши Црвене звезде су се вратили у игру. До 18:18 се играло на поен, а онда је Звезда почела да прави разлику. Суботичани су преко Недељковића дошли до изједначења на 21:21, да би Николић донео нашим одбојкашима сет лопту. Опет је у завршници било доста узбуђења, али је тачку на овај део игре ставио Нејић са два поена из напада.

Трећи сет је по резултатском исходу био реприза првог. Црвено бели су били у вођству до 20:20, када је прорадио блок домаћих одбојкаша. Веселиновић и Јунгић су освајали поене у нападу, а Тумбас је блоком закључио овај сет.

Упорност одбојкаша Црвене звезде се исплатила у четвртом сету. Поново је то била борба две изједначене екипе, ломио се резултат и у завршници је попустила концентрација домаћим одбојкашима који су направили неколико грешака. Од 20:18, црвено бели нису испуштали предност и победом у овом сету су дошли до вредног бода.

Пети сет је заслужено припао домаћим одбојкашима иако је до самог краја резултат био неизвестан.

У редовима црвено белих најбољи поентер је био Лазар Додић, а у Спартаку Веселиновић.

СПАРТАК-ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (26:24, 24:26, 25:22, 21:25, 15:11)

Дворана: СХ Дудова шума. Гледалаца: 400. Судије: Дејан Рогић и Владимир Цветковић.

СПАРТАК: Арсеноски 3, Јунгић 15, Веселиновић 22, Сеизовић 1, Радосављевић 14, Тумбас 15, Недељковић 13, Миловић (либеро), Несторовић. Нису играли: Пеић (либеро) и Дулић. Тренер: Игор Жакић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић, Тадић 15, У. Николић 6, Нејић 17, Додић 25, Павловић 7, Гмитровић, Андоновић , Стефановић 4 . Нису играли: А. Николић, Трифуновић (либеро), Фет, Гмитровић и Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац.

Повезане вести

Leave a Comment