Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеПрипремеФудбал

Резултати првог дана турнира „АОК-Турбина Халенкуп 2020“ у Потсдаму

Првог дана 8. Међународног турнира „АОК-Турбина Халенкуп 2020“ које се одржава у „МБС Арени“ у немачком Потсдаму недалеко од Берлина фудбалерке Црвене звезде одиграле су четири веома тешка сусрета против реномираних ривала и забележиле једну победи и три пораза.

Иако је данима у назад најављивано да ће целокупан турнир бити директно преношен на Фејсбук страници домаће екипе, 1. ФФЦ Турбина Потсдам, већ током уводног сусрета на турниру на којем су снаге одмерили домаћин 1. ФФЦ Турбина Потсдам и пољска екипа ККС Черни Сосновјетс дошло је до прекида преноса, па бројна публика није имала прилике да директно испрати већи део првог турнирског дана. Самим тим нисмо ни били у могућности да испратимо прва два сусрета наших „Вучица“ у којима су се састале са данским шампионом екипом Фортуне Хјеринг и пољском екипом ККС Черни Сосновјетс. У првом сусрету црвено-беле су убедљиво поражене од екипе из Данске резултатом 0:4, док су у другом сусрету оствариле тријумф над екипом ККС Черни Сосновјетс резултатом 3:2. Голове за нашу екипу постигле су Александра Савановић 2 и Анђела Крстић, а треба истаћи и да Андријана Тришић није искористила најстрожу казну, док је наша голманка Сара Цетиња фантастично асистирала Анђели Крстић код гола.


Трећи сусрет данашњег дана донео је екипи тренера Славише Чуле дуел са домаћом екипом. Екипа Турбине је на старту турнира била више него ефикасна и остварила два тријумфа (4:1 ККС Чарни Сосновјетс; 4:3 Фортуна Хјеринг). Сигурно су сви очекивали да ће и „Вучице“ бити „лак залогај“, али су оне показале зубе, пружиле доста добру партију, сигурно мотивисане тријумфом у претходном мечу, али су далеко искусније играчице из Потсдама славиле резултатом 2:1. Једини погодак за нашу екипу постигла је Јована Аранђеловић, а треба истаћи и лепе потезе Анђеле Крстић која је дриблингом у низу оставила три противничке играчице, као и Миреле Тенков која је пожртвовано интервенисала приликом једне идеалне прилике противничког тима и „уласком“ у шут сигурно спречила погодак.

Четврти и последњи дуел првог дана, био је дуел против екипе против које је турнир и отворен. Данска Фортуна је након тријумфа неколико сати раније и у овом мечу била апсолутни фаворит. Међутим, храбро су црвено-беле започеле сусрет и поготком Александре Савановић стигле до вођства. Као да је екипа у том моменту и „завршила“ овај меч пошто је на терену у наставку био само један тим који је радио шта је хтео, нападао у таласима и што је најважније погађао из свих могућих позиција. Наша голманка Сара Цетиња је у пар наврата лоше интервенисала, а ништа боље није изгледао ни остатак екипе, па су Данкиње „бројале до шест“ остваривши најубедљивији тријумф првог дана турнира.


Након првог дана у групи „А“ турнира „АОК-Турбина Халенкуп 2020“ црвено-беле након четири одиграна сусрета имају три освојена бода уз гол коефицијент 5:14. Најефикаснија у нашој екипи је Александра Савановић са три поготка, док су се по једном у стрелце уписивале Анђела Крстић и Јована Аранђеловић. Домаћа екипа је остварила сва четири тријуфа, док је данска Фортуна Хјеринг тренутно другопласирана у нашој групи са три победе у четири одиграна сусрета. Екипа ККС Чарни Сосновјетс све мечеве напустила је погнуте главе.

Другог дана турнира очекују нас још два сусрета по групама, а црвено-беле ће се од 10:17 часова састати са пољском екипом Чарни Сосновјетс, а у 11:08 часова следи сусрет против домаћина. Од 13 часова следе борбе за пласман, а већ сада је извесно да ће се наша екипа борити за пласман од 5. до 8. места. Остаје нам да видимо какве партије ће пружити наше девојке другог дана турнира, јер мора се нагласити да су пут Берлина кренуле без и једног заједничког тренинга након зимске паузе, па је већ током последњег сусрета првог дана турнира био евидентан умор екипе, а уз то тренер Славиша Чула није могао због повреде да рачуна на Јовану Стојановић чији је наступ и у недељу под великим знаком питања.

– Резултати првог дана турнира:
Група „А“:
1. ФФЦ Турбина Потсдам 71 (НЕМ) – ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) 4:1
ЖФК Црвена звезда (СРБ) – Фортуна Хјеринг (ДАН) 0:4
Фортуна Хјеринг (ДАН) – 1. ФФЦ Турбна Потсдам 71 (НЕМ) 3:4
ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) – ЖФК Црвена звезда (СРБ) 2:3
1. ФФЦ Турбина Потсдам 71 (НЕМ) – ЖФК Црвена звезда (СРБ) 2:1
ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) – Фортуна Хјеринг (ДАН) 1:3
ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) – 1. ФФЦ Турбина Потсдам 71 (НЕМ) 1:2
Фортина Хјеринг (ДАН) – ЖФК Црвена звезда (СРБ) 6:1
Табела:
1. 1. ФФЦ Турбина Потсдам 71 (НЕМ) 12:6 12
2. Фортуна Хјеринг (ДАН) 16:6 9
3. ЖФК Црвена звезда Београд (СРБ) 5:14 3
4. ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) 5:12 0

Група „Б“:
СКН Сент Полтен (АУТ) – АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) 1:1
ФК Гинтра Универзитет (ЛИТ) – ФК Аустрија Беч (АУТ) 1:4
ФК Аустрија Беч (АУТ) – СКН Сент Полтен (АУТ) 0:3
АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) – ФК Гинтра Универзитет (ЛИТ) 4:1
СКН Сент Полтен (АУТ) – ФК Гинтра Универзитет (ЛИТ) 4:0
АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) – ФК Аустрија Беч (АУТ) 1:2
АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) – СКН Сент Полтен (АУТ) 1:3
ФК Аустрија Беч (АУТ) – ФК Гинтра Универзитет (ЛИТ) 1:1
Табела:
1. СКН Сент Полтен (АУТ) 11:2 10
2. ФК Аустрија Беч (АУТ) 7:6 7
3. АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) 7:7 4
4. ФК Гинтра Универзитет Шиаулиаи (ЛИТ) 3:13 1

Повезане вести

1 comment

Зоран Филиповић јан 19, 2020 at 14:15

Евидентно је да турнир има сврху задржавања форме на високом нивоу у зимском периоду. Без заједничких тренинга и подизања нивоа масти на 14% до 20% колико је неопходно за спортискиње да се не би претерано умарале и да би могле подносити велике спортске напоре, не могу се очекивати значајније високи домети, посебно у овако јакој конкуренцији.

Reply

Leave a Comment