Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле сигурне против Пролетера

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк савладале су Пролетер 023 из Зрењанина у 13.колу ЖКЛС, у хали „Баскет сити“: 74-63 (28-17, 16-12, 17-17, 13-17).

У првом колу наставка домаћег шампионата црвено-беле су без већих проблема оствариле нови, десети тријумф који је донео коту два на табели ЖКЛС. Тим Драгана Вуковића је диктирао темпо меча, а велику енергију и удео у победу имале су и најмлађе наде.

Почетак меча и први период игре су обележиле велике серије на оба коша. Звезда је серијом 6-0 стигла до почетне предности (6-2), Пролетер узвратио преко бивше кошаркашице Црвене звезде, искусне Јеле Видачић на другој страни са 7-0 (6-9), да би новом серијом од осам поена Звезда одбила налет гостију, а Нина Тешић са две утастопне тројке потврдила предност црвено-белих, уз одличну ролу Нађе Недељков, (20-11). До краја прве деонице, шампионке Србије су везале још две тројке (Мишељић и Недељков), а управо је Нађа Недељков мини серијом 5-0 донела прву двоцифрену предност својој екипи за 28-17, на крају првих десет минута.

Серијом 8-0 Звезда је започела и другу четвртину, а шест поена дело су Јоване Спасовски, (36-18). Велику помоћ у организацији игре капитен Ивана Катанић имала је у Милини Мишељић, која је преузела одговорност на себе, и проигравала Марту Вуловић и Нину Тешић, (42-21). Гошће су захваљујући Јели Видачић и новој серији (8-0) смањиле минус, а Мишељићева је добру игру крунисала поенима за 44-29 за крај првог полувремена.

И у наставку, Катанић и Мишељић су проигравале саиграчице, разиграла се Нађа Недељков, а на другој страни Јели Видачић се придружила Марина Стојић, па су успевале Зрењанинке да остану на истом резултатском растојању након три одигране деонице, (61-46).

У последњем кварталу, већу минутажу су добиле Дуња Зечевић и Хелена Ковачевић, у игру је ушла и Ива Кецман. Дуња Зечевић се истакла са неколико атрактивних блокада и добром игром у дефанзиви, Хелена Ковачевић постигла поене до краја, а мини серијом Вуловић завршила утакмицу за коначних 74-63.

Нађа Недељков је била најефикаснија са 20 поена, Нина Тешић је убацила 17, Милина Мишељић 9 и придодала 8 асистенција, уз 10 асистенција Иване Катанић.

У среду, у „Баскет Сити“стиже екипа Монтане у оквиру WABA лиге, док у наредном колу националног првенства Звезда гостује у Крагујевцу.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 8 (6ск 10ас 6укл), Чубра 2 (3ас 1блк), Тешић 12 (5ск 2ас), Вуловић 4 (3ск), Недељков 20 (6ск 3ас 5укл), Митровић 8, Кецман, Зечевић (3ск 1укл 4блк), Спасовски 6 (3ск), Ковачевић 5 (3ск 1укл), Мишељић 9 (5ск 8ас 3укл). Тренер: Драган Вуковић

The post Црвено-беле сигурне против Пролетера appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment