Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеПрипремеФудбал

Завршен турнир у Потсдаму. Европа је ипак далеко

Након првог дана 8. Међународног турнира „АОК-Турбина Халенкуп 2020“ током којег су фудбалерке Црвене звезде у четири одиграна сусрета оствариле један тријумф и три пораза било је јасно да без обзира на остварено у два преостала меча групне фазе турнира, црвено-беле више од борбе за пласман од 5. до 8. места не могу.

Током преподневних сати у недељу 19. јануара изабранице тренера Славише Чуле прво су одиграле меч против екипе коју су до тада једино и савладале. Овога пута дуел против пољске екипе ККС Чарни Сосновјетс завршен је резултатом 1:1, а стрелац поготка за нашу екипу била је Ана Шћепановић. Овим ремијем наше „Вучице“ су обезбедиле трећу позицију у оквиру групе „А“.

Након тог сусрет, у шестој, последњој утакмици групне фазе, црвено-беле су се састале са домаћином екипом 1. ФФЦ Турбина Потсдам. Током суботњег дуела домаћин је славио након велике борбе резултатом 2:1, а овога пута све је било потпуно другачије. Екипа Турбине је потпуно заслужено декласирана нашу екипу и слободно се може рећи и понизила остваривши тријумф резултатом 8:1. Част црвено-белих колико толико спасила је Јована Аранђеловић постигавши почасни погодак који је, касније ће се показати, био и последњи погодак наше екипе иако је требало одиграти још два сусрета.

Након ових сусрета били су познати и коначни пласмани по групама, а као што је и дан раније било јасно црвено-беле су очекивале дуеле за пласман од 5. до 8. места.

Група „А“

Група „Б“

У првом сусрету борбе за пласман наше фудбалерке састале су се са литванском екипом ФК Гинтра Универзитет. Екипа из Шиаулиаија је током такмичења по групама претрпела пет пораза уз један реми (ФК Аустрија Беч 1:1) и остварила гол коефицијент 3:17. Ипак, и такве Литванке су биле боље од наших девојака и резултатом 1:0 послале изабранице Славише Чуле у борбу за предпоследњу 7. позицију на турниру.

По мало изненађујуће противник Црвене звезде у борби за избегавање „фењера“ била је екипа ФК Аустрија из Беча која је у претходном сусрету поражена од пољског представника. Екипа из аустријске престонице је до ногу потукла нашу екипу. Резултатом 0:6 црвено-беле су окончале турнир освојивши последњу осму позицију. На укупно осам одиграних утакмица остварена је једна победа, један реми уз шест пораза, а укупан гол коефицијент је катастрофалан 7:30!!!

У великом финалу 8. Међународног турнира „АОК-Турбина Халенкуп 2020“ домаћа екипа Турбине савладале је аустријски СКН Сент Полтен резултатом 4:0.

– Резултати:
Пласман од 5. до 8. места:
ЖФК Црвена звезда (СРБ) – ФК Гинтра Универзитет (ЛИТ) 0:1
ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) – ФК Аустрија Беч (АУТ) 2:1
Полуфинале:
1. ФФЦ Турбина Потсдан (НЕМ) – АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) 3:0
Фортуна Хјеринг (ДАН) – СКН Сент Полтен (АУТ) 1:3
Меч за 7. место:
ЖФК Црвена звезда (СРБ) – ФК Аустрија Беч (АУТ) 0:6
Меч за 5. место:
ФК Гинтра Универзитет (ЛИТ) – ККС Чарни Сосновјетс (ПОЉ) 2:4 (након пенала)
Меч за 3. место:
АЦ Спарта Праг (ЧЕШ) – Фортуна Хјеринг (ДАН) 2:1
Финале:
1. ФФЦ Турбина Потсдам (НЕМ) – СКН Сент Полтен (АУТ) 4:0

– Коначан пласман:
1. 1. ФФЦ Турбина Потсдам 71 (Немачка)
2. СКН Сент Полтен (Аустрија)
3. АЦ Спарта Праг (Чешка Република)
4. Фортуна Хјеринг (Данска)
5. ККС Чарни Сосновјетс (Пољска)
6. ФК Гинтра Универзитет Шиаулиаи (Литванија)
7. ФК Аустрија Беч (Аустрија)
8. ЖФК Црвена звезда Београд (Србија)















(фото: sportbuzzer.de)

Повезане вести

1 comment

Зоран Филиповић јан 20, 2020 at 10:14

Можда је могао још који гол да се постигне, евентуално победа уместо ремија, али не треба бити суров према играчицама; ово је прави тренутак за озбиљну анализу игре, после које је могуће остварити известан напредак.

Reply

Leave a Comment