Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Стотка у „Пиониру“, Звезда рутински савладала Цибону

Црвена звезда мтс : Цибона 102:80  (31:17, 22:16, 21,25, 28:22)

У оквиру 16. кола АБА лиге у дворани “Александар Николић“ снаге су одмерили Црвена звезда и Цибона. У мечу који је почео у лаганом ритму, са прилично релаксираним одбранама на обе стране терена, црвено – бели су до двоцифрене предност стигли већ средином прве четвртине. Утакмица се практично у истом ритму наставила до краја првог полувремена које је Звезда решила у своју корист резултатом 53:33. О интензитету одбрана које су се играле говори и чињеница да је прво полувреме укупно трајало тек нешто мање од 40 минута.

Друго полувреме тројком отвара Гибсон. Након промашених закуцавања прво Добрића а потом и Брауна Цибона је средином четвртине пришла на -14. Могли су и више али је Ребец, након што је фаулиран на шуту за три, промашио сва три бацања. Казна одмах стиже у виду тројке Брауна на другој страни. Иако је Цибона трећи период игре решила у своју корист стиче се утисак да Звезда и даље има потпуну контролу меча. Ипак, након 3 минута игре у завршној четвртини Цибона прилази на – 11 и приморава Драгана Шакоту да затражи тајм аут. Након повратка на паркет играчи у црвено – белом поново повећавају разлику и меч рутински приводе крају.

Црвена звезда мтс: Пантер 7, Кузмић 6, Браун 13 (14 ас), Перпероглу, Берон 7, Добрић 10, Гист 15, Џенкинс 6 , Симанић 13, Јовановић 5, Оџо 7, Штимац 13

Цибона: Ребец 5, Катић, Бундовић 19, Вуцић 4, Новачић 16, Пркачин 5, Баџим 9, Розић 2, Љубичић 2, Гибсон 11, Рамљак 7

Повезане вести

Leave a Comment