Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Први пораз кадеткиња

Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк поражена је у градском дербију од вршњакиња из ЖКК Радивој Кораћ у првом колу другог дела шампионата Триглав Женске кошаркашке лиге Србије, 52-47 (16-24, 4-5, 18-6, 14-12).

Ово је први пораз „Звездица“ у домаћим оквирима, али су остале на првој позицији са истим учинком као Радивој Кораћ, због бољег међусобног скора. Тренер Планојевић није могао да рачуна на Марију Авлијаш (вирус) и Миљану Ћаћић (повреда).

Много боље су изабранице Немање Планојевића ушле у утакмицу, сигурније, Јована Спасовски је била веома расположена, убацила је 12 поена већ у првих десет минута, након којих су црвено-беле имале 8 поена предности (16-24). Други период је донео доста чвршћу игру и одбране, бржу, што је проузроковало и много техничких грешака у организацији игре и мало поена на обе стране, а Звезда је пропустила неколико напада и отворених шутева за дцоџифрену предност. На полувремену су имале +9 на свом конту, (20-29).

Кључна је била трећа деоница. Звезда је имала максималних +11 и једину двоцифрену предност после поена Хелене Ковачевић (20-31), а домаћа екипа је узвратила великом серијом 16-0 и преузела вођство,у великој мери захваљујући Невени Росић, (36-31). Јована Спасовски је прекинула серију противника, али је непогрешива са линије пенала била Јована Боричић (18/18). Ни у последњем минуту не успева Звезда да погоди неколико зицера, а пред последњих десет минута Радивој Кораћ је имао 38-35.

Јуриле су црвено-беле наде резултат у последњих 10 минута, недостајали су поени капитена Иве Кецман, увукла се и нервоза у игру, а Радивој Кораћ је имао осам поена предности у 39.минуту након поена Богдане Недељков са пенала, (50-42). Велика жеља и енергија је довела Звезду на минус три, после мини серије 5-0, и посед лопте, али нису успеле да реализују последњи напад. Богдана Недељков је са пенала поставила коначних 52-47.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Јована Спасовски са 16 поена, двоцифрена је била и Хелена Ковачевић са 10, 9 је убацила Дуња Зечевић, 8 Сара Васиљевић. Са 13 ухваћених лопти се издвојила Андреа Станковић.

У наредном колу Звезда дочекује Раднички, а следећег викенда црвено-беле девојке очекује и IV викенд WABA лиге у Загребу, и дуели са Илиријом и домаћом Трешњевком.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић (3укл), Васиљевић 8 (3ск 5укл), Кецман (3укл), Ивановић, Зечевић 9 (3ск 2ас 2блк), Матић, Спасовски 16 (6ск 5ас 5укл), Пузић, Ковачевић 10 (3ск 2ас), Вуловић, Станковић 4 (13ск 2блк). Тренер: Немања Планојевић

The post Први пораз кадеткиња appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment