Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Боаћи у Мексику, Звезди 4 милиона Евра?

Помињали су се Блиски и Далеки исток, Канзас Сити је био спреман да плати 2.500.000 милиона евра, али би Ричмонд Боаћи могао срећу да пронађе у Мексику. Најбољи стрелац Црвене звезде у Европи ове сезоне има понуду мексичке Пачуке, објавио је „Информер“.

Исти медији наводи да је понуда мексичког прволигаша тренутно најозбиљнија, те да је Пачука Црвеној звезди спремна да понуди тражено обештећење. Шта то конкретно значи? „Информер“ пише да српски шампион за слободу потенцијалног репрезнтативца Гане тражи четири милиона евра, али да би био задовољан када би добио и и нешто мање новца.

У Мексику је сада у току велики прелазни рок (као летњи у Европи), и ма коликко потенцијалнни трансфер Боаћија у ту земљу деловао немогуће на прву лопту, и те како је реалан. Мексички клубови су прилично платежни моћни, ретко продају најбоље домаће играче, а способни су да доведу играче Боаћијеве класе. Највеће легло звезда је у Америци из Мексико Ситија где су Ђовани Дос Сантос, Нери Кастиљо и голман Очоа. Поменути клуб је током прошлог лета желео да доведе првог стрелца репрезентације Александра Митровића, као и Лазара Марковића.

За поменуту Пачуку, примера ради, игра некадашње крило Олимпијакоса Франко Јара, ту је и Чилеанац Давиља. Пачука је слабо стартовала у овој сезони. Освојила је само бод у прва два кола, а амбицију да се укључи у борбу са сам врх табеле.

Велику препреку у досадашњим покушајима да се реализује Боаћијев трансфер представљала је његова плата. Он велики део зараде и даље добија од кинеског Ђангсуа који му месечно уплаћује 100.000 евра. Од Црвене звезде добија упола мање. Дакле, ако се договоре Црвена звезда и Пачука, Мексикнаци ће Боаћију морати да обезб еде зараду од 1.500.000 евра годишње.

Наравно, комплетан посао треба прво да аминује шеф стручног штаба Дејан Станковић. Млади тренер види снажног Африканца као важног адута у пролећној сезони, иако црвено-бели у овом тренутку имају вишак нападача. Ту су још Павков, Томане, као и млади Крстовић.

Повезане вести

3 comments

Dejo феб 12, 2020 at 19:41

Ne daj moj imenjace i treneru Crvene Zvezde Deki Stankovicu da ode Boaci iz Crvene Zvezde nek ide Tomane ili Pavkov al ne i Boaci Deki Stankovicu

Reply
Nenad јан 21, 2020 at 18:06

E moja braćo, pa vi citirate Informer, smeće koje je Srbiji nanelo toliko zla…

Reply
Darko јан 22, 2020 at 11:06

Sutra ce snrdljivi tabloidi da objave kako je prodat za pola miliona, iako je Zvezda u prvi mah trazila 7 miliona evra…pa su se na kraju dogovorili za pola miliona….dajte narodu hleba, igara, gluposti i rijalitia….

Reply

Leave a Comment