Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Петровић: „Могу да пружим много више“

Везиста Црвене звезде и млади репрезентативац Србије Његош Петровић у разговору за наш сајт сумирао је утиске по повратку са припрема на Пафосу на којима је црвено-бела делегациа провела десет дана. Такође, говорио је и о наставку сезоне, личним жељама, новом тренеру Дејану Станковићу, као и са којим саиграчима највише проводи времена.

– Први пут сам био у Пафосу. Могу да кажем да су услови које смо имали на Кипру били феноменални, у хотелу смо имали сјајну исхрану која је такође важна у овом делу припрема. Такође нас је и време послужило, већина дана је била сунчана и пријатна за рад на терену. Терени су били у одличном стању што је нама најбитније. Позитвно сам изненађен и препун лепих утисака тако да верујем да ће тако бити на следећим припремама. Већ сутра путујемо у Анталију где ћемо се још више припремати, имамо неколико контролних утакмица, тако да верујем да ћемо спремни дочекати наставак шампионата.

Црвена звезда је на првој утакмици у 2020. години забележила победу над Арисом из Лимасола, а млади везиста би волео да се низ настави.

– Битно је да смо победом почели годину. Овај тријумф нам је веома важан и дошао је као награда за успешне и напорне припреме. Одлични смо ушли у меч и од старта смо били офанзивно оријентисани што нам је циљ. Драго ми је и због младог Гаврића који је постигао погодак који ће му много значити, он је млађи од мене тако да га разумем. Верујем да ћемо наставити низ успеха.

Изнео је и очекивања пред наставак сезоне у којем је императиве дупла круна.

– У Црвеној звезди су највећа очекивања. Победе су императиве било да играмо велике или такозване мале утакмице. Жељни смо победа и нових доказивања. Мотивисани смо и на сваком мечу желимо да покажемо да знамо много више. Циљеви су најви[и. Верујем да би навијачи били пресрећни да после дужег времена заједно у мају славимо титулу у првенству и у купу. Такође, после тога, Лига шампиона биће поново изазов, али верујем у овај тим и ако Бог да поново ћемо играти против најбољих екипа у Европи.

Осврнуо се талентовани везиста на улогу у тиму коју ће имати у наставку сезоне.

– Моје личне жеље су еквивалентне тимским. Не бих да се издвајам нити да себе истичем. Једноставно, ми смо једна велика породица и треба да дишемо као један. Трудићу се да пружим свој максимум, знам да могу много више. Гладан сам минута, желим да играм и потрудићу се да испуним све замисли шефа стручног штаба.

Истакао је Петровић да у тиму влада фантастична атмосфера, али и издвојио играче са којима проводи највише времена.

– Јовичић је тај с ким највише причам јер играмо сличну позицију. Пар пута смо прошетали на Кипру и испричали смо се. Имали смо идентичну повреду тако да нас много ствари веже. Такође, ту су и Јованчић и Вулић с којима разговарамо како о фудбалским, тако и животним стварима. Ја сам млад, и они ми много помажу да напредујем, а мислим да смо велика подршка једни другима.

Није крио задовољство млади репрезентативац Србије због рада са легендом клуба какав је Дејан Станковић.

Мислим да не треба много њега представљати нити причати о њему. Каријера из снова, освојио је Лигу шампиона, тако да не чуди што је узор неким младим играчима. Унео је нову енергију, жељан је упеха, рада, победа. Мотивисан је до те мере да на сваком тренингу до најситнијих детаља радимо сваку вежбу. Све то преноси на нас, и мислим да му за сада одлично иде у новој фудбалској улози, а верујем да ће тако бити и у наставку – подвукао је Његош Петровић.

The post Петровић: Могу да пружим много више appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

dusan јан 23, 2020 at 23:01

u cemu ti mozes da pruzis mnogo? jel nas zaj ili stvarno verujes?

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 23, 2020 at 19:33

sanogo na prvom treningu pojeo sve snagom i trcanjem i ako nije igrao godinama a ovi klosari jedva idu po terenu

Reply

Leave a Comment