Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Одлична Звезда поражена у последњем минуту

Кошаркаши Црвене звезде били су на корак од истинског подвига у 21. колу Евролиге али су, изузетно десетковани, на крају поклекли на гостовању Барселони са 86:82.

И поред тога што су ослабљеном српском шампиону, недостајала петорица играча на које иначе рачуна (Дејан Давидовац, Марко Јагодић Куриџа, Филип Човић, Бранко Лазић, али и Стратос Перпероглу, који је био у протоколу, али није играо), црвено-бели су успели да се после почетног шока у виду бравура Николе Миротића, потпуно врате у живот. На изненађење свих у хали – чак су наши играчи и водили на крају првог полувремена (41:42) иако су на самом старту друге деонице губили са 12 поена разлике.

Изненадила се најпре публика у „Блауграни“ песмом неколико десетина „делија“, који су допутовали да би бодрили своје љубимце на овом тешком гостовању, да би уводно вођство Београђана (11:5) нестало када је све на паркету почело да бива у знаку највећег појачања које је у екипу Светислава Пешића стигло. Никола Миротић је за осам уводних минута дао 14 поена, што је уз три скока, асистенцију и једну освојену лопту било довољно да се прва деоница заврши са десет разлике за великог фаворита.

Увећано је то на 31:19 одмах на почетку следећег периода, али тада се пробудила борбеност у екипи тренера Драгана Шакоте. Мало Лорензо Браун продорима, на кратко Пантер и Гист, тек, црвено-бели су се побринули да се заостатак топи, а нарочито када се у нападу Штимац пробудио, а Браун дефанзивним бравурама додатно погурао гостујући тим. Тројка Гиста, недуго након што је Звезда почела да преласком на зонску одбрану одмара сопствене редове, услед само десеторице играча у ротацији, био је знак за узбуну код Светислава Пешића, но његови саиграчи нису успевали да спроведу намере у дело ни после минута предаха. Ређали су се њихови промашаји са дистанце, што су Џенкинс, а потом и Штимац тројком, искористили да се дође до вођства од 39:42, чиме је заокружена нестварна серија од 23:8 за непуних девет минута.

Током великог предаха Шакота је истакао задовољство што је екипа на прави начин одговорила на Миротићево коришћење искуства у почетним дуелима са млађим Симанићем, али се и поред минималне предности на полувремену, прибојавао да ли ће у екипи која је користила само десеторицу кошаркаша бити довољно енергије за свих 40 минута надметања са фаворитом. И, није прошло дуго, а Барселона је почела да користи ту већу свежину да преузме вођство.

После ревије тројки на старту треће деонице, Миротић је опет преузео све у своје руке, а када је отишао да одмори, пред крај треће деонице, имао је већ 22 поена, за непуна 22 минута сопственог наступа, док је на семафору било 60:55 за Барселону која је до тада значајно поправила утисак. Међутим, откако је он изашао, Звезда се разгоропадила. Одбрана је „ухапсила“ Томића у рекету, где од Штимца није могао „да дише“, а у нападу је са две тројке Кевин Пантер режирао серију од 11:0.

Међутим, од тих 60:66 Барселона је заиграла маестрално, чак и без Миротића. Пешић је „наштимовао“ екипу током предаха између треће и четврте четвртине, домаћин је направио серију 17:4 и дошао до недостижних 77:70. Долазила је наша екипа до „-1“ после кошева Лоренза Брауна, али је баш њега лопта престала да слуша у последњем минуту. Након што је изашла из коша домаћих, Рибас је тројком одмакао Барсу на +6 и омогућио да, после Фенербахчеа, Пешићева екипа оствари други узастопни евролигашки тријумф. Звезда је остала празних шака, али пуног срца – јер је одиграла „за медаљу“.

 

Барселона – Црвена звезда 86:82 (29:19, 12:23, 21:24, 24:16)

Барселона – Хала: Блауграна; Гледалаца: 5.427

Барселона: Брендон Дејвис 10, Пау Рибас 7, Адам Ханга 0, Роландс Смитс /, Пјер Ориола 6, Алекс Абринес 5, Кори Хигинс 6, Малколм Дилејни 4, Кајл Кјурик 8, Виктор Клавер 9, Никола Миротић 25, Анте Томић 6.

Црвена звезда: Огњен Кузмић 8, Кевин Пантер 13, Лорензо Браун 15, Стратос Перпероглу /, Били Берон 3, Огњен Добрић 7, Џејмс Гист 12, Чарлс Џенкинс 6, Бориша Симанић 3, Никола Јовановић 3, Владимир Штимац 12.

Повезане вести

8 comments

Србин са Космета јан 24, 2020 at 06:41

Штета!
Много „несрећних“ пораза.Вечерас врло добра игра,нису се оствариле прогнозе неких о негативном рекорду.Берон је већ неко време у контра-ритму.Кузмић ће,надам се,бити на 50% ускоро.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 23, 2020 at 23:42

STO SE TICE ZVEZDE IGRALI SMO KOLIKO SMO MOGLI,MISLIM DA MORAMO FAJEA DA PONOVO REGISTRUJEMO,FALI NAM CETVORKA,OVA ZVEZDA CE OSVOJITI SVE SEM EVRO LIGE,MI SMO JAKI PUNO,SAMO NIKAKO DA BUDEMO KOMPLETNI,JEDNU JEDINU UTAKMICU NISMO ODIGRALI SA NAJACIM TIMOM,BRAUN,PANTER,DZENKINS,BERON,DAVIDOVAC,PEPEROGLU,GIST,STIMAC,KURIDZA,SIMANIC,KUZMIC I DOBRIC,NAMA U ABA LIGI NIKO NISTA NEMOZE,SAMO ZDRAVLJE DACE BOG

Reply
ZELJKO јан 24, 2020 at 10:31

KAKAV FAJE,HVALA MU NA SVEMU I NEMOŽE PONOVO BITI REGISTROVAN ZA EVROLIGU,MARKO JAGODIĆ KURIDŽA I DEJAN DAVIDIVAC DA SU IGRALI MI BI DOBILI SVE TREI UTAKMICE TAKO DA F 8 NIJE UOPŠPTE DALEKO POD USLOVOM DA SE OPORAVE NA VREME OD POVREDA

Reply
MILOS RANKOVIC јан 23, 2020 at 23:37

JEDAN COVEK ME JE VECERAS PUNO RAZOCARAO A TO JE SVETISLAV PESIC,PRVO NAPADAO JE SUDIJE STALNO NESTO PRIGORAVA,MUMLA NESTO,DRUGO ONA LOPTA U ZADNJEM MINUTU KAD TRAZE PREGLED A LEPO SE VIDI DA JE LOPTA ZA ZVEZDU,ON TRAZI ZA NJIH,NA KRAJU UTAKMICE NESTO MRDA GLAVOM I CESTITA,PA ZVEZDA SA TIM BUDZETOM BI BILA PRVAK SVAKI PUT,OCIGLEDNO JE DA OVA LIGA NIJE ZA NAS,OVDE PARE IGRAJU,A NE SRCE ,NAVIJACI,KLUB,OVO VECERAS JE TOLIKA KRADJA DA JA NE ZNAM 35 GOD PRATIM KOSARKU,OVO JE JEDNA OD VECIH KRADJA

Reply
Nenad Popovic јан 23, 2020 at 23:34

Odlicna igra i sve cestitke. Manjak u rosteru i pomalo i nedostatak sportske srece uticali su da izgubimo od verovato najbolje ekipe u Evroligi. Idemo dalje, bice malo vise odmora, pa bi mozda mogli u Petak da dobijemo Efes. Bilo bi lepo zbog onog idiota njihovog trenera Atamana. Tek sad se vidi koliko su bili teski zadnji porazi kod kuce. Jos jednom izvinjenje Stimcu, protiv cijeg sam dolaska sam bio. Decko mozda igra svoju najbolju kosarku u karijeri. Steta za
Dobrica, gubi se polako, a ocekivao sam da bude glavni ove sezone, ali jos ima vremena da se popravi. Jovanovic slab. Djenka najzad onaj stari. Gist nesto bolji.. Ima jos malo vremena da se dosta toga ispravi i da gazimo u ABA ligi, jer to je ipak prioritet. Lepo je bez juniora, a sad se vidi, kako je lepo i bez Lazica. Napred Zvezdo! Pozdrav svim pravim Zvezdašima.

Reply
MILOS RANKOVIC јан 23, 2020 at 23:31

PRVO SVAKA CAST IGRACIMA,ODLICNA UTAKMICA KOJU NISMO MOGLI DA DOBIJEMO NIKAKO,KAD ZA SUDIJE IMAS OVAKVE NAZVACU LJUDE,OVO JE JEDNA VELIKA SRAMOTA ZA SPORT I KOSARKU,STA TI COVICU OCEKUJES OD NAVIJACA DA URADE KAD OVAKO KRADU,PUNA PODRSKA NAVIJACIMA KOJI SU UHAPSENI STO JE COVIC PRIJAVIO,LJUDI PUKNU,OVO JE KRADJA NEVIDJENA,PRVO MIROTICA NIKO NE SME DA PIPNE,DRUGO STIMCA BIJU STALNO I GURAJU KOLENIMA,TRECE DZENKINS SUTIRA POGADJA IZ UGLA DVOJKA,POSLE USPOREN SNIMAK SE VIDI DA JE TROJKA,PANTER PREVODI LOPTU GURAJU GA U AUT BLOKOVI NA NJEMU UZIMAJU MU LOPTU BUKVALNO NA SILU,DALJE TEHNICKA SAKOTI,A PESIC ULAZI NA POLA TERENA I PSUJE I NISTA,SRAMNA LIGA DACE BOG DA SE RASPADNE,KORACI TOMICA TRI PUTA,MA SRAMOTA

Reply
Nenad Popovic јан 24, 2020 at 08:51

Rankovicu, vidim da ti i ja dobismo minuse.. Nije mi jasno zasto!? Ja namerno nisam govorio o sudijama, pa smucilo mi se vec, odvratno je. Zato si ti napisao do u detalje, mada bilo je tu jos dosta sudijskih ujdurmi. Smrdi, koliko je nepostena ova liga i daj Boze da se raspadne, mada sumnjam, jer pare su u igri i to velike. Sinoc sam gledao Bajern i Makabi. Dobio ih Bajern, koga smo mi pregazili. Pratim kosarku preko 40 godina i nikada nisam video dve tako divlje ekipe i tako groznu kosarku. Evroliga je dno, kada takav Makabi puca na plejof. Pa sad svi neka vide koliko smo mi zapravo jaki i sa ovoliko poraza, ali malo umor, malo neka tvrodaglavost sa nase strane(Lazic, pa junior, ko je pametan shvatice) dosta sudijskih kradja i tu smo gde smo. Neka se spreme glodari i milogorci, da ih oderemo, pa da vidimo sta cemo sledece sezone…

Reply
MILOS RANKOVIC јан 24, 2020 at 10:48

MOJ BRATE POPOVICU KAD VIDIM DA JE NEKO ZASLUZENO POBEDIO KAZEM POSTENO ISKRITIKUJES IGRACE,TRENERA ALI OVO BRE SRAMOTA,GURAJU OVE DA BUDU MEDJU CETRI,NERAZUMEM STA JE TAJ MIROTIC TOLIKO VELIK DA NESME NIKO DA GA PIPNE,SAD CITAM VIZE NAS ZAJEBAVALI,ONI KAD DODJU KOD NAS POSTUJEMO IH KODA JE BOG STIGAO,SVAKA CAST MIROTICU KAO COVEKU,ALI OVO NEMA VEZE SA KOSARKOM,PESIC STALNO PRIGORAVA NISTA,BUKVALNO NESMEJU TEHNICKU DA MU DAJU,ZATO TREBA ISKUSAN TRENER ZVEZDI KOJI IMA IME U KOSARCI,OVDE SE ZNA DA SE GURA BARSA I EFES DA BUDU U FINALU PA KO UZME.NEVOLIM NI JEDNE,I NA KRAJU DA CE BOG DA SE OVA LIGA RASPADNE,JEL OVO JE ZALOSNO

Reply

Leave a Comment